Jutranja rutina za boljši začetek dneva

Po jutru se dan pozna. Poznaš to? Ne trdim, da bo vsak dan dober samo zaradi dobrega jutra, se bo pa zagotovo dobro začel. Če še nisi, vnesi v svoje življenje nekaj rutine. Jutranja rutina za boljši začetek dneva ti bo sigurno pomagala. Poglej, kako se jo lahko enostavno naučiš.

Jutranja rutina v petih korakih

Spij kozarec vode

Ok, čisto prvo pravilo je, telefon z rok! Vem, da je mamljivo in za marsikoga težko, ampak, gledanje v ekran je nekaj najslabšega, kar lahko narediš zase, takoj ko se zbudiš. Prva stvar, ki jo narediš, ko vstaneš, naj bo pitje vode. En kozarec vode takoj zjutraj, je nekaj najboljšega, kar lahko narediš za svoj organizem. Pa kako z lahkoto ga spiješ, ane. Pa sploh nisi mislil/a, da si žejen/a.

Postelji posteljo in pospravi umazana oblačila

Preden se odpraviš k svojim dnevnim obveznostim, postelji posteljo in pospravi umazana oblačila, če tega še nisi naredil/a zvečer. Boš videl/a, kako lep občutek je zvečer priti v čisto spalnico, v posteljo, ki te kar vabi k sebi.

Raztegni svoje telo

Medtem, ko pristaviš za kavo ali čaj, se raztegni. Če imaš dovolj časa, naredi kakšno krajšo joga vajo, drugače pa se le dobro pretegni. To sicer lahko začneš že v postelji (če s tem, nikogar ne motiš). Če večino dneva sediš, je to skoraj nekaj nujnega, kar je dobro narediti.

Pojej zajtrk

Naj kava ne bo tvoj zajtrk. Naredi in pojej zajtrk. Lahko si ga narediš že en večer prej, če se ti zjutraj že zelo mudi.

Zdrav zajtrk sadje, jutranja rutina, dober začetek dneva, jutranja rutina za dober začetek dneva, zajtrk, zdrav zajtrk, jutranja vadba, jutranja joga, joga, raztezanje, banana, jagode, borovnice, zdravo življenje, kava, rutina, rutina za odrasle, meditacija, postelja, postiljanje postelje, umazana oblačila, organizacija, organizacija oblačil, voda, koliko vode moram spiti, manj ekranov, šport, gibanje, načrtovanje, načrtovanje obrokov, umirjenost

Razmišljaj, meditiraj

Kavo spij v miru in si pusti razmišljati o… čemurkoli! Super je, če v svojo jutranjo rutino vključiš tudi meditacijo (to sicer lahko narediš tudi že v postelji, odvisno kako ti najbolj odgovarja). In… šele zdaj prižgi telefon in se “vklopi” v virtualni svet. Naj ne bo “zjutraj nimam časa za to” tvoj izgovor. Priznam, prevečkrat tudi sama to izrečem, ker se mi ne da prej vstat. Zato pa je potrebno s takimi spremembami začeti počasi, vsak teden v svojo jutranjo rutino vpelji eno dodatno stvar.

Koliko časa potrebuješ za jutranjo rutino?

Zračunaj si, koliko minut minimalno potrebuješ za nekaj takega, kot je opisano zgoraj. Če je to 30 minut, se vprašaj, ali se ti zdi sprejemljivo vsak dan vstati 30 minut prej, zato, da dan začneš mirnejše? Ko bo rutina vzpostavljena, izgovora ne bo več in začelo se bo res – dobro jutro!

Poglej še, kako splaniram cel teden.