Italija in morje blizu Slovenije foto & video

Te mika Italija in morje blizu Slovenije? Nedaleč stran od meje se nahaja kar nekaj italijanskih plaž, kamor se lahko odpravite to poletje. Oglej si spodnji seznam in izberi svojo najljubšo plažo v Italiji. Italijanske plaže blizu Slovenije so res lepe in blizu, saj si tam v dobri uri iz Ljubljane. Te morda bolj zanimajo plaže v Hrvaški Istri? Klikni tukaj.

Italija in morje blizu Slovenije

Otok Gradež – Grado

Gradež je znan kot kraj sonca in vrtnic, trikilometrska peščena mestna plaža Grado pa je z nizko vodo zelo primerna za igranje otrok in igre v vodi.

Plaža Grado, italijanska peščena plaža Gradež, plaže blizu Slovenije

Pasje plaže blizu Slovenije

Pasja plaža Gradež – La Spiaggia Di Snoopy

Italijani tako znani po ljubezni do svojih psov. Postelje na plaži so opremljene s senčnikom in posteljo za psa, veliko je območij za tuširanje psov, možnost imate tudi najema pasje varuške, na plaži sta tudi veterina in območje za agility.

Poglej si kam še lahko greš na dopust s svojim štirinožnim prijateljem.

Plaža za pse Grado, Spiaggia di Snoopy, pasja plaža v Italiji

Tukaj si lahko pogledaš kje se nahajajo pasje plaže na Hrvaškem.

Caorlemorje blizu Slovenije

Caorle je tipična italijanska peščena plaža s senčniki in ležalniki, na njej uživajo predvsem otroci. Plaža Caorle je razdeljena na dva dela. Na vzhodu se nahaja plaža Levante, dolga 2,2 km, ki se razteza do območja Falconera blizu Lagune, na zahodu pa plaža Ponente, dolga 1,8 km, ki se razteza do ustja reke Livenza med Caorlom in Porto Santa Margherito. Na plaži Ponente je nedavno odprta Zelena oaza v sektorju 8P, s kavarno, restavracijo in bazenom s pogledom na morje.

Plaža Baia di Sistiana (prej Caravella), Sistiana

Plaža na sesljanskem zalivu je prodnata in kamnita. Sistiana za zelo priljubljen turistični kraj z urejenimi plažami in velikim parkiriščem. Na plažah Caravella in Castelreggio je vsa infrastruktura, ki jo potrebujemo za sproščen in prijeten poletni oddih, zato je primerna izbira tako za pare kot družine z majhnimi otroki.

Je pa Sesljanski zaliv tudi sicer zelo atraktiven za vse tiste, ki bi radi preživeli malce bolj aktiven oddih. Le nekaj 100 metrov proč lahko obiščete sodobno turistično naselje Portopiccolo, prehodite čudovito panoramsko Rilkejevo pot nad klifi in obiščete Duinski grad. Razgledi so v tem koncu božanski.

Baia di Sistiana, Italija, italijanske plaže blizu Slovenije

Plaža Castelreggio

cItalija plaže, plaže italija, plaže v italiji, plaže blizu meje, italijanske plaže blizu slovenske meje, plaže v italiji blizu slovenije, sistiana, baia di sistiana, plaža caravella, caravela plaža, caravella beach, baia di sistiana beach, sistiana beach, italy beach, italijanske plaže, lignano sabbiadoro, castelreggio, portopiccolo
Plaža Castelreggio, Italijanske plaže blizu Slovenije
Plaže Sistiana, Italija in morje blizu Slovenije

Romantične plaže in morje blizu Slovenije

Portopiccolo

Portopicoolo, Sistiana, italijanske plaže blizu Slovenije

Peščene plaže in morje blizu Slovenije

Plaža Lignano Sabbiadoro 

Priljubljena plaža Lignano Sabbiadoro je od Ljubljane oddaljena dve uri vožnje, od Nove Gorice pa slabo uro. Plaža se nahaja na majhnem polotoku, obiskovalcem pa ponuja neskončen seznam objektov in storitev. Osem kilometrov dolga plaža je znana predvsem po mehki in fini zlati mivki. 

cItalija plaže, plaže italija, plaže v italiji, plaže blizu meje, italijanske plaže blizu slovenske meje, plaže v italiji blizu slovenije, sistiana, baia di sistiana, plaža caravella, caravela plaža, caravella beach, baia di sistiana beach, sistiana beach, italy beach, italijanske plaže, lignano sabbiadoro
Plaža Lignano Sabbiadoro, plaže v Italiji, Italija in morje blizu Slovenije
Plaža Lignano sabbiadoro, plaže v Italiji blizu Slovenije

Plaža Bibionemorje blizu Slovenije

Bibione ponuja veliko plaž, ki niso posebno obljudene, zato si lahko prav vsak ob kateri koli uri najde primerno mesto zase. V okolici plaž je veliko hotelov, apartmajev ter tudi kamp. Bibione se lahko pohvali tudi s tem, da se v neposredni bližini nahajajo luna park in športni objekti, zato so še posebej primerne za družine. Plaža je zelo čista in lepa. Prisotni so tudi reševalci iz vode, plaža pa je osvetljena tudi ponoči.

Plaža Bibione, Italija, italijanske plaže blizu Slovenije

Plaža Barcola, Trst

V bližini Trsta se nahaja plaža Barcola, ki je od Ljubljane oddaljena le uro in petnajst minut. To je betonska plaža, zadaj je senca dreves, infrastruktura na plaži pa vključuje tudi tuše, toaleto, otroško igrišče, restavracije, parkirišče, zato je to prava družinska plaža.

cItalija plaže, plaže italija, plaže v italiji, plaže blizu meje, italijanske plaže blizu slovenske meje, plaže v italiji blizu slovenije, sistiana, baia di sistiana, plaža caravella, caravela plaža, caravella beach, baia di sistiana beach, sistiana beach, italy beach, italijanske plaže, lignano sabbiadoro, barcola, castelreggio, trst plaže, trst, izlet v trst
Plaža Barcola, Trst, italijanske plaže blizu Slovenije
Barcola Beach Trieste, plaže v bližini Trsta, plaže blizu Slovenije

Te morda zanimajo plaže na otoku Krku in plaže na otoku Pagu?

Dodaj odgovor