Kako poceni potovati?

Te zanima kako poceni potovati? Potem si moraš pogledati koncept home exchange menjave doma, ki pomeni (praktično) brezplačen dopust kjerkoli na svetu. Te že kaj mika? Tudi mene je.. Vse kar res potrebuješ, da začneš poceni potovati preko home exchange-a je malo poguma in izpolnjen profil na platformi homeexchange.com. Spodaj sem napisala tri točke, ki jih moraš izpolniti, da lahko začneš uživati po celem svetu in spraviš stroške namestitve na potovanjih na minimum.

Home exchange Slovenija, Bovec, Tolmin, Čezsoča, Soča valley, homeexchange, homeexchange.com, trideseta homeexchange, homeexchange menjava doma, kako poceni potovati

Home exchange Slovenija

Kako poceni potovati? Začni s home exchange menjavo!

1. Ustvari svoj profil

Na spletni strani homeexchange.com ustvari svoj listing. Tam se predstaviš, dodaš slike svojega doma (lahko je hiša, stanovanje ali vikend) in v koledarju označiš dneve, ko je hiša prosta za menjavo. Zaželjene so lepe fotke tvojega doma. Ne pozabi na svojo profilno fotko. Ljudje radi vidijo, h komu bodo prišli in koga bodo spustili v svoj dom. Tudi jaz in verjamem, da tudi ti.

Napišeš lahko tudi katere so tvoje priljubljene destinacije in kdaj želiš na pot. Nekateri to napišejo tudi v naslov, npr. “Big apartment in city center. Open for Summer 2022.” ali pa “House with garden. Looking for winter exchange.”

2. Poišči svojo sanjsko menjavo

Zdaj je čas za sanjarjenje. Kam si si vedno želel/a? Tri, štiri, zdaj – search. Vtipkaš kraj ali državo, ki jo želiš obiskati, datum in število oseb, ki bodo potovale s teboj. Iskalnik naredi svoje in že se ti na seznamu in poleg na zemljevidu prikažejo tvoji potencialni gostitelji. Skoraj bi lahko rekli Sky is the limit. Hiše so na voljo po celem svetu, od Avstralije, Amerike in Evrope.. Katera bo tvoja naslednja destinacija? Plačaš samo – prevoz.

Potem pa se začne – pošiljanje prošenj za menjavo in odgovarjanje na prošnje, ki bodo prišle v tvoj inbox. Preko sporočil se s svojim gostiteljem lahko dogovoriš vse podrobnosti, ki jih potem samo potrdiš, tvoj gostitelj pa jih mora odobriti. Ko je menjava potrjena z obeh strani, se zabava lahko začne! 🙂

3. Postani član

Dokončaj svojo prvo menjavo in potrdi prijavo na profilu. S potrditvijo prve menjave moraš plačati tudi letno članarino v vrednosti 175$. To je manj kot 15$ na mesec. Dolarjev, ne evrov.

Ko opraviš vse tri zgornje korake, uradno postaneš član Home exchange skupnosti za 12 mesecev. Celo leto lahko preko homeexchange-a potuješ neomejeno! Jap, neomejeno! A maš dovolj dopusta? 😉

Home exchange Slovenija, Bovec, Tolmin, Čezsoča, Soča valley, homeexchange, homeexchange.com, trideseta homeexchange, homeexchange menjava doma, kako poceni potovati

Kako poceni potovati preko home exchange menjave?

1. Klasična home exchange menjava

Klasična ali recipročna home exchange menjava pomeni to, da z nekom dejansko zamenjaš svoj dom. On pride k tebi, ti pa k njemu. Menjava se lahko opravi istočasno (isto časovno obdobje), ali po dogovoru ti zdaj, on kasneje (ko te ni doma, ali pa si že nekje drugje). Druga varianta večinoma deluje, kadar nekdo oddaja svoj second home/drugi dom (vikend).

2. Menjava z GuestPoints točkami

Kaj narediš, ko najdeš hišo, ki bi jo želel koristiti, lastnik pa ne želi priti k tebi? Takrat je več možnosti, da se boš z lastnikom lahko dogovoril za “plačilo” z GP točkami. Seveda nekaj točk dobiš ob prvi prijavi (pa tudi, če se pridružiš z mojim linkom), največ pa seveda takrat, ko hišo oddaš nekomu, h kateremu ti ne boš šel.

Koliko točk na noč lahko prinese tvoj dom, ti okvirno določi Homeexchangecom. Sicer so bolj popularne in avtentične recipročne home exchange menjave, se je pa koncept s točkami vseno obdržal, saj je uporabnikom še povečal možnosti za potovanja.

Home exchange Slovenija, Bovec, Tolmin, Čezsoča, Soča valley, homeexchange, homeexchange.com, trideseta homeexchange, homeexchange menjava doma, kako poceni potovati

Dodatne ugodnosti ob prijavi na home exchange

Za pridobitev dodatnih 250 točk, ki jih lahko uporabiš pri home exchange menjavi, se prijavi preko mojega linka. Lahko pa tudi kasneje na svojem (dokončanem) profilu vneseš tole kodo: jure-74bde in točke se ti bodo dodatno dodale.

Malo bolj podrobno sem o home exchange menjavi pisala že v zapisih Menjava doma ali dopust malo drugače. Potovanje v Nemčijo in Potovanje v Avstrijo.

Na več vprašanj pa sem odgovorila v intervjuju za Vandraj – Stanovanje v Ljubljani sva zamenjala za vilo z bazenom v Provansi, ter v intervjuju za Žurnal24 popotnik – Na tako preprost način lahko zamenjate svoj dom za vilo na Bahamih.

Imaš težave s prijavo ali dodatna vprašanja? Z veseljem ti pomagam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *