Materinski danPraznikiSeznam praznikov Slovenija

Materinski dan v Sloveniji

Materinski dan je praznik posvečen materam. Materinski dan pade vsako leto na 25. marca, tako letos praznujemo 25. 3. 2023. v Evropi začeli praznovati po prvi svetovni vojni, vendar ob različnih datumih. Najprej je bil določen 15. maj, potem pa so ga prestavili na 25. marec. Materinski dan v Sloveniji je povezan s Cerkvijo, saj se 25. marec praznuje kot Marijino oznanjenje. Mednarodni materinski dan v večini držav praznujejo drugo nedeljo v maju. Slovenija je tako edina država, ki materinski dan praznuje 25. marca. Te zanimajo verzi za materinski dan? Klikni tukaj.

materinski dan, mamica je kakor zarja, roza vrtnice, rože za dan žena, rože za materinski dan, 25, marec materinski dan, 25.3., materinski dan 2023, darila za materinski dan, verzi za materinski dan, šopek rož, šopek, voščilo za materinski dan

Darila za materinski dan

Najbolj klasično darilo za materinski dan so rože. Običajno za materinski dan podarimo mami njene najljubše rože. Veš katere so? Ni nenavadno, da poleg svoje mame obdarimo (ali pa jim voščimo) tudi druge pomembne ženske v našem življenju, ki so mame. Npr babico, prijateljico, sestro.. Nekaj malo drugačnih idej za darila materinski dan pa najdeš tukaj.

Pesmi o mami

Ena bolj znanih pesmi za materinski dan je Mamica je kakor zarja. Klikni na povezavo za celotno besedilo. Tukaj najdeš pa še ostale pesmi o mami, npr Pavčkovo Mama je ena sama..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *