Naj 10 daril za 2 leti starega otroka

V spodnjem seznamu sem zapisala naj 10 daril, primernih za 2 leti starega otroka. Ker je nekaj stvari iz seznama malo dražjih, predlagam, da sorodnikom/prijateljem predlagate skupinski nakup.

1. Hišica za punčke / kocke

Lesena hišica za punčke bo sigurno v igri kar nekaj let. Obenem pa še lepa dekoracija sobice. Edini minus je ta, da so ponavadi kar velike, tako da imejte v mislih točno, kam jo boste lahko pospravili. *ne obstajajo samo hiške v roza barvi

Alternativa lesene hišice je hišica iz kock, saj kocke lahko podrete in lažje pospravite. Pa smo spet pri kockah. Tokrat predlagam, da se klasičnim kockam (gradnikom) pridružijo še različne živali, figure, osebe, saj se malčki radi igrajo igro vlog (npr mami, oči in jaz smo šli skupaj v ZOO)..

2. Kuhinja in leseno sadje

Pri kuhinji imejte v mislih enako, torej, kam jo boste postavili. Tam bo potem njeno mesto, verjetno je ne boste pospravljali. Obstajajo sicer tudi manjše variante (ala prenosna indukcija, žar, kovček kuhinja ipd).

Če nimate prostora za kuhinjo, predlagam, da raje investirate v leseno sadje z nožem. Super igrača za razvijanje motorike in učenje samostojnosti.

3. Sestavljanke in pari

Tiste velike, ki imajo največ 3-5 kosov so najboljše za začetek. Super so tudi tiste sestavljanke, kjer iščeš pare (npr živalica na eni in bivališče na drugi sestavljanki). Super se obnese tudi za na počitnice.

4. Poganjalec ali skiro in čelada

Ker so poganjalci dragi, predlagam, da ga kupite za kakšen večji praznik (rojstni dan, božič) ali pa sorodnikom predlagate, da prispevajo za darilo (npr., da oni kupijo čelado). Predlagam, da maksimalno poskrbite za varnost in čelado kupite novo.

5. Zmaj

Tako preprosta igrača, pa tako zanimiva! Vse kar potrebujete je samo malo vetra in zabava se lahko začne!

6. Dežnik

Enako je z dežnikom. Samo par kapljic dežja in zabava je zagotovljena. Kdo pravi, da sploh obstaja slabo vreme?

7. Gozdni koledar

Leseni koledar, na katerem se otrok prestavlja in se uči ure, dnevov, letnih časov, vreme.. Za uro in podobno so malčki še malo majhni, ampak ostale stvari pa hitro porajtajo. Sploh pa je obračanje zelo zanimivo.

8. Dojenček, voziček za dojenčka in kahlica

Malčki v tej starosti se zelo radi igrajo z dojenčki, lutkami, pliškoti.. Jih vozijo okrog v vozičku, dajejo na kahlico (super za spoznavanje s kahlico), kopajo in dajejo spat.

Če vaš malček pričakuje bratca/sestrico, pa je to sploh ‘must have’ igrača.

9. Knjige

Za malčke so še vedno aktualne kartonke, sploh tiste, kjer lahko sami razvijajo domišljijo, ugibajo, sami napletajo zgodbo (npr knjige Živ Žav- glej predloge za darilo za 1.rojstni dan), v promet pa gredo tudi slikanice in čisto prave pravljice(npr Muca Copatarica, Miška Sapramiška, Mojca Pokrajculja..). Slikanice radi sami listajo, zdaj so že dovolj stari, da razumejo, da se listov ne trga, hkrati malo bolj poslušajo, radi pa tudi sodelujejo v pripovedovanju (tako, da boste eno in isto pravljico slišali večkrat).

10. Nalepke za večkratno uporabo

Malčkom so nalepke zelo zanimive. Take, ki se lahko nalepijo na pohištvo in brez sledu odlepijo so super naložba. Pa še ponovno se lahko nalepijo. Kako že pravijo, volk sit in koza cela. 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *