DarilaIgre in igračeKnjigeProsti čas

Naj darila za celo družino

Za marsikoga je praznični čas še bolj naporen, kot kakšen drug mesec. Stres, ki ga povzroča ‘obveza’ iskanja in kupovanja daril, prevlada nad lepim, čarobnim in tistim, kar si najbolj želimo. Umirjenostjo. Verjetno se sprašuješ, kaj podariti, da bi bilo za vse “tako, kot mora biti”, super darilo, zate pa nakup brez stresa in hitenja, pa seveda finančno dostopno.. Spodaj si lahko prebereš katera so po mojem mnenju naj božična darila za celo družino.

Naj božična darila

December je moj najljubši mesec. Rada praznujem. Rada obdarujem. Predvsem pa se ne sekiram, da mora biti vse ‘popolno’, največje, najdražje. Dam kar želim, kar zmorem. Velikokrat je najboljše darilo tisto, kar se sploh ne šteje kot darilo. In to je čas.

Lahko je to čas, ki si ga namenil/a za skrbno izbrano darilo in ima darilo zato še večjo vrednost. Lahko je to čas, ki ga preživita skupaj ob skodelici kave, obisku koncerta ali druženju. Verjemi, nihče ne bo primerjal kdo je komu podaril ‘več’ ali ‘boljše’, ‘dražje’. Misel je tisto, kar šteje. Največje darilo, ki ga nekomu lahko podariš, je tvoj čas.

In kaj lahko podariš sebi letos za praznike? Podari si čas. Čas, ki bi ga drugače namenil/a za brezglavo hitenje in sekiranje pri kupovanju daril. Podari si mir in uživaj v praznikih.

Darila za celo družino

10 predlogov za naj božična darila za vso družino po mojem izboru:

1. Družinska igra 1. in 2. del – Igrajmo se, spoznajmo se

Družinska igra pomaga odpirati teme, o katerih se redko ali nikoli pogovarjamo. Odrasli in otroci se s pomočjo te igre učijo tudi poslušanja in sprejemanja drug drugega v svoji različnosti. S pomočjo kartic se otrok lažje odpre, nam zaupa in se poveže z nami. Prav tako se s pomočjo vprašanj otroku odpremo tudi mi in pokažemo, da je tudi nas kdaj strah, da delamo napake ipd.

darila za celo družino, darila za družino, družinske kartice, socuten.si, sočuten si, sočutna si, igrajmo se, igrajmo se spoznajmo se, igralne kartice, kartice za povezovanje

Super igra za povezovanje vseh družinskih članov! Primerna je za otroke od 4. leta starosti. Nakup lahko opraviš preko spletne strani socuten.si.

2. Igralne karte Malček vseznalček

Igralne karte Malček vseznalček spodbujajo motorični, kognitivni, osebnostni, čustveni, socialni in moralni razvoj. Super je, ker se lahko tudi mi odrasli ponovno igramo in preživljamo čas vsi skupaj. Igralne aktivnosti so sestavljene tako, da prepletajo področje igre, področje možganov in področje čustev. Kartice zajemajo 10 tematskih področij: glasbo, človeško telo, like, bonton, vodo, družino, zdravilne zgodbe, šport, besedni zaklad in števila.

malček, darila za malčka, darila za celotno družino, darila za družine, malček vseznalček, braintrain, kartice za razvoj, razvojne kartice, kartice za malčke, aktivnosti za malčke, darilo za 3 leta stare otroke, darilo za 3 leta, darilo za 4 leta, darilo za 5 let, darilo za malčka, darilo za otroka, kartice za čustven razvoj, čustva, otroška čustva, socialni razvoj otrok, kognitivni razvoj otrok,

Igra je najbolj primerna za otroke od 3 do 6 let (ter njihove starše).

Nakup lahko opraviš preko spletne strani braintrain.si.

3. Bucketlist dnevnik za družine

Bucketlist ali po slovensko – seznam stvari, ki jih moraš opraviti preden umreš. V tem dnevniku najdeš kar 100 doživetij za družine. Najboljši čas za družino je ta, ki ga preživi skupaj. Dogodivščine in izleti so razdeljeni na 4 letne čase, da otrokom čez vso leto privabijo nasmeh na obraz.

Nakup lahko opraviš preko spletne strani bucketlist.si.

4. Izletnik za družine Jaz pa pojdem z otroki

Izletnik za družine je podobno kot Bucketlist, dnevnik, ki ga ustvarjate skupaj z otroki. V njem je namreč več kot 40 idej za izlete po Sloveniji, ki so prilagojeni izletkanju z otroki. V njem so vključene tudi pobarvanke, ideje za igre med vožnjo in prostor za fotografije. Všeč mi je, da je zraven napisano, ali je v bližini parkirišče, ali je pot primerna za vozičke in podobne stvari, ki jih mora vedeti vsaka mlada družina.

Nakup lahko opraviš na spletni strani jazpapojdem.si.

5. Družinski vodnik Kam z mulcem po Sloveniji

V Družinskem vodniku Kam z mulcem po Sloveniji je zbranih kar 62 izletov in doživetij za družine, ki imajo otroke vseh starosti. V knjigi najdeš 10 ključnih nasvetov za sproščena potepanja, predloge za izlete ter spletne naslove in zemljevid z oštevilčenimi izleti. Knjiga, ki bi jo morala imeti doma vsaka družina.

Kam z mulcem po Sloveniji

Nakup lahko opraviš na emka.si ali pa knjigo direktno naročiš pri info@kamzmulcem.si.

6. Večerni sprehod med lučkami v Arboretumu Volčji potok

Vstopnica za arboretum je vedno dobro darilo! Obisk priporočam v vseh letnih časih. Posebej pa je čaroben v prazničnem času med lučkami, ki bodo prižgane vse do 9. 1. 2022. Za otroke imajo v šotoru pri pristavi praznično deželo z Božičkom.

Nakup lahko opraviš na spletni strani vstopnice.arboretum.si.

7. Praznično doživetje v krogli Minicity

Triurna vstopnica za otroško kreativno mesto Minicity, omogoča nepozabno doživetje v več kot 40 igralnih enotah, na več kot 1.600 m². Vstopnica je pakirana v čudoviti praznični krogli, ki jo lahko obesiš na novoletno drevesce in z njo presenetiš tvojega malčka. Otroci se bodo skozi igro naučili resničnih življenjskih veščin, se med izvajanjem aktivnosti neizmerno zabavali ter morda spoznali svoj sanjski poklic. Vstopnica velja do konca naslednjega leta.

Primerno za otroke do 14. leta. Nakup lahko opraviš na spletni strani www.minicity.si.

8. Družinski koledar Family lab

Nekaj najboljšega je koledar, v katerega lahko zapišeš čisto vse aktivnosti vseh družinskih članov. Family lab ima še posebej velikega, kar 200 x 800 mm, tako da nobena stvar ne uide!

Slik ni, so pa zapisani citati iz (verjetno vsem) poznane knjige Kompetentni otrok Jespera Juula. Koledar lahko kupiš tudi v kompletu s knjigami.

Nakup lahko opraviš na spletni strani familylab.si.

9. Zmenek s knjigo za družine

Knjižna škatla. Vsaka dva meseca prejmeš škatlo, v kateri se skriva najnovejša knjiga iz programa založbe Sodobnost. Naslov knjige do samega zmenka ostane skrivnost. V škatli se skrivajo tudi pozornosti avtorjev, pripravljene samo za vas, in darilca, ki jih boste lahko uporabili na Zmenku s knjigo. Včasih se boš z darilcem lahko posladkal/a, kdaj pogreli, spet drugič pa od srca nasmejala. Knjižne škatle so na voljo za vse starostne skupine.

Nakup lahko opraviš na spletni strani sodobnost.com.

10.. Publikacija Potovanje skozi čas in karta za Prirodoslovni muzej Slovenije

Kaj pa, če bi šli v muzej? Pogledat mamuta. Se pogovarjat o živih bitjih, ki so živela davno nazaj. Pri tem si lahko pomagaš z več kot tri metre in pol dolgo zloženko Potovanje skozi čas, ki je časovni trak, ki predstavlja razvoj življenja na Zemlji od pred 600 milijoni let do danes. V njej so predstavljeni nekateri najpomembnejši dogodki ter nenavadna bitja, ki so na našem planetu živela v davni preteklosti. Prirodoslovni muzej je izdal interaktivno publikacijo Potovanje skozi čas, ki ima znak kakovosti otroških in mladinskih knjig Zlata hruška.

Nakup lahko opraviš na spletni strani www.pms-lj.si.

Kaj pa podariti ljubiteljem potovanj, parom, njej, njemu, sebi? Poglej v mojo naslednjo objavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *