Nasvet za izlet: Arboretum Volčji potok

Arboretum Volčji potok je super izbira za izlet v vseh letnih časih, v vseh obdobjih odraščanja. Mi se v arboretum vedno radi vračamo, že od kar je bila hči v vozičku, saj so tam dolge sprehajalne poti (poleti tudi v senci). Ko se sprehajaš, dihaš z naravo in nehote umirjaš svoj utrip, svoje misli in srce.

arboretum volčji potok, kit, deklica, toddler, whale, volčji potok, arboretum kamnik, aktivnosti za otroke, kam na izlet, družinski izlet

Po tem, ko je hči shodila pa nam je bila najbolj všeč velika travnata površina, stran od ceste in vode, primerna za tekanje malčka, kjer te ne rabi skrbeti, da bo otrok kam padel. Na travnati površini si lahko ogledate tudi velike živali – kite.

Mimo kitov prideš do mamuta in dinozavrov, ki so malčkom še bolj zanimivi (nekateri se tudi oglašajo). Za tiste malo bolj zahtevne mulčke pa so naprej še igrala. Starši si tam lahko tudi v miru privoščijo kavico. Lahko pa se z vlakcem odpeljete en krog (15 ali 30 min).

Arboretum priporočam v vseh letnih časih, pomladi in poleti cvetijo rože, jeseni se listje obarva, v prazničnem času pa se tam lahko sprehodite tudi zvečer ob lučkah.

Otroci do 3. let imajo brezplačen vstop, odrasli boste za enkratno vstopnico odšteli 8,50€ (do 28.2.2022 lahko dobite vstopnico po polovični ceni) ali pa si kupite vstopnico za dva obiska, ki pride 10€. Na voljo so tudi družinske in letne vstopnice, s seboj pa lahko pripeljete tudi kužka (1,50€). Za vožnjo z vlakcem boste odšteli 2€, oziroma 3€ za večji krog.