Nasvet za izlet: Ljubljana

Današnji nasvet za izlet bo za nekatere morda nenavaden, a meni se zdi Ljubljana idealna za dnevni izlet, ne glede na to, iz katerega konca Slovenije prihajaš. Ljubljana je eno izmed tistih mest, ki te vsakič, ko ga obiščeš, očara. Vedno lahko najdeš nekaj novega ali pa se znova in znova vračaš na mesta, ki so ti všeč. Ponudba se širi in menja, a mestni vajb ostaja. Si vedel/a, da je Ljubljana dobila naziv European Best Destination 2022?

Ljubljana, Slovenia, European Best Destination 2022
Ljubljana, European Best Destination 2022

Kdaj na izlet v Ljubljano?


Ker sem večino svojega življenja živela v okolici Ljubljane, je bilo to mesto vedno malo "moje". A ravno zaradi tega, ker nisem tam živela, sem vsak obisk tretirala kot "mini izlet". Ljubljana res ponuja ogromno in čisto vsak lahko najde nekaj zase. V vseh letnih časih. Všeč mi je, da se lahko sprehodiš po centru mesta, brez da bi te skrbelo za avtomobile. Pogled na Ljubljanico ne bo šel nikoli iz mode. In prav zaradi reke, je mesto še toliko bolj privlačno.


Kaj lahko počneš v Ljubljani?


V strogem mestnem jedru Ljubljane se poleg očitnega - sprehajanja po ulicah in pitja kave na nabrežju (to Slovenci res znamo!), lahko odpraviš še na tržnico po sveže cvetje in hrano. Ob petkih ne zamudi Odprte kuhne, pozimi pa božičnih štantov. Lahko se zapelješ z ladjico po Ljubljanici ali pa greš na najlepši razgled v mestu - na Ljubljanski grad. Tja lahko prideš peš, z vzpenjačo ali električnim vlakcem Urbanom (super za tiste, ki imate otroke).


Narava v Ljubljani


Tistim, ki so vam bolj kot stavbe in mestni vrvež, blizu narava - se lahko odpravite v Botanični vrt in kasneje posedite ob kavi na Špici, se zapeljete s supom po Ljubljanici. Če radi hodite, bosta za vas prava izbira park Tivoli in Rožnik. Malce izven mesta pa seveda, oblegana, popularna Šmarna gora.


Aktivnosti v Ljubljani


Če bi bili radi bolj aktivni, lahko obiščete kakšno izmed sob pobega Escape room, Muzej iluzij ali Hišo eksperimentov (a veš, da konec maja poteka Znanstival?) in Woop!-u za tiste res željne akcije.


Kam v Ljubljani z otrokom?


V Ljubljani je na voljo veliko muzejev in gledališč. tudi takih, ki jih lahko obiščete z otrokom.

Za začetek priporočam obisk Prirodoslovnega muzeja Slovenije in raznih delavnic v Mestnem muzeju Ljubljana. Otroci bodo navdušeni nad lutkovnim gledališčem - izbirate lahko med Lutkovnim gledališčem Ljubljana, Mini teatrom, SiTi teatrom in Fru-fru lutkovnim gledališčem. Ej, a veš, da so 21.-22.5.22 Grajski dnevi, ko je vstop v grad, muzeje in

na stolp brezplačen!Mlajši otroci se bodo zabavali tudi v Mali ulici in Mini cityju, starši pa boste lahko v miru spili kavo. Seveda nisem pozabila na ZOO iu mini zoo Tomačevo.

S poletjem v Ljubljano prihajajo tudi festivali in koncerti. Komaj čakam!

0 comments

Recent Posts

See All