Poletje in prazniki na Hrvaškem 2024

Se odpravljaš na Hrvaško? Ceste so proti Hrvaški zelo obremenjene, čez praznike pa še bolj. Glej, da ne padeš v kolono in si poglej datume praznikov naših sosedov. Prazniki na Hrvaškem gredo od poletja do zime 2024 takole:

Tukaj si preberi vse o Puli in njenih znamenitostih.

Prazniki na Hrvaškem 2024 – poletje

Junij – prazniki na Hrvaškem

22.6.2024 Dan boja proti fašizmu

Poglej si najlepše plaže na otoku Hvar.

Se odpravljaš s kužkom na Krk? Poglej nastanitve blizu pasje plaže.

Oglej si še najlepše plaže za družine v Istri.

Avgust

5.8.2024 Dan zmage in domovinske hvaležnosti

15.8.2024 Marijino vnebovzetje

poletje, prazniki, prazniki na hrvaškem, prazniki na hrvaškem 2024, 2024 prazniki, hrvaška 2024, hrvaška prazniki 2024, prazniki hrvaška, poletje hrvaška, počitnice hrvaška, počitnice, družinske počitnice, poceni počitnice, krk, otok krk, potovanje, družinsko potovanje, družinske počitnice, pag, otok pag, smokvica, krk krk, varaždin, plitvička jezera, plitvice, istra, plaže, najlepše plaže, najlepše plaže istra, najlepše plaže krk, najlepše plaže pag, pula arena, pula parking, pula, rovinj, dubrovnik, split, zadar, morje
Otok Pag, Hrvaška

Hrvaška je idealna destinacija za počitnice zaradi svoje osupljive obale z več kot tisoč otoki, kristalno čistim Jadranskim morjem ter bogato kulturno dediščino. Poleg čudovitih plaž ponuja tudi očarljiva mesta. Ne glede na to, ali želiš sprostitev ob morju ali pa bolj aktivne počitnice, Hrvaška ponuja vse to in še več.

Prazniki na Hrvaškem 2024 – zima

November

5.8.2024 Dan zmage in domovinske hvaležnosti

18.11.2024 Dan spomina na žrtve domovinske vojne

poletje, prazniki, prazniki na hrvaškem, prazniki na hrvaškem 2024, 2024 prazniki, hrvaška 2024, hrvaška prazniki 2024, prazniki hrvaška, poletje hrvaška, počitnice hrvaška, počitnice, družinske počitnice, poceni počitnice, krk, otok krk, potovanje, družinsko potovanje, družinske počitnice, pag, otok pag, smokvica, krk krk, varaždin, plitvička jezera, plitvice, istra, plaže, najlepše plaže, najlepše plaže istra, najlepše plaže krk, najlepše plaže pag
Varaždin, Hrvaška

Najbolj turistična mesta na Hrvaškem so Dubrovnik, Split, Zadar, Rovinj, Pula, Hvar in Zagreb. Dubrovnik je kot Biser Jadrana in po svojem obzidanem starem mestnem jedru, ki je tudi del UNESCO-ve svetovne dediščine. Svetovno znan je postal dodatno še zaradi serije Game of Thrones. Zadar je znan po svojem rimskem forumu in Morskih orglah. Če si želiš festiavala na prostem, potem se odpravi v Pulo, kjer je tudi ena najbolje ohranjenih rimskih aren na svetu.

December

25.12.2024 Božič

26.12.2024 Sv. Štefan

Tukaj najdeš še nekaj idej za izlete po Hrvaški.