Rutina in 5 korakov za začetek novega tedna

Kako se pripraviti na nov teden, da bo čim manj stresen? Ključna je rutina. Spodaj si poglej 5 ključnih korakov za dober začetek novega tedna.

Rutina za brezskrben začetek novega tedna

Koledar

V nedeljo preglej in napiši seznam stvari, katere moraš urediti v prihajajočem tednu in jih razporedi v koledar. Prvič, s tem, ko zapišeš na papir, razbremeniš svoje možgane, drugič, ti o tem ni treba podzavestno razmišljati, in tretjič, imaš stvari že pripravljene takoj na začetku tedna in samo začneš!

tedenski planer, to do list koledar, rutina, jutranja rutina, zajtrk, planiranje tedna, planiranje, mood board, tedenski planer, pospravljanje, pranje, oblačila, likanje, načrtovanje obrokov
Rutina za brezskrben začetek tedna

Jedilnik in nakup živil

Konec tedna preglej hladilnik in napiši jedilnik za prihodnji teden, ter dopolni seznam za nakup živil. Pri temu ti lahko pomaga online nakup (cca 1-2x na mesec), saj ti prihrani veliko časa (ki ga lahko porabiš za kaj drugega) in hkrati te tudi odvrne od impulzivnega nakupovanja.

Rutina in načrtovanje obrokov

Velikokrat čez vikend skuhava tudi kaj takega, kar lahko ali zamrzneva za kdaj drugič ali pa jeva tudi po več dni (npr juho). Ni boljšega, kot priti domov iz službe in imeti kosilo že praktično na mizi.

Vnaprej pripravljena oblačila

Vnaprej pripravim oblačila, ki jih bo tisti teden nosila hči. Oblačila organiziram za 1 ali 2 tedna vnaprej. Kompletke oblačil razvrstim v organizatorje. Enako storim zase in si pripravim komplet oblačil vsaj za kakšen dan naprej. Tako se izognem iskanju nogavic in razmišljanju o tem, kaj sploh paše skupaj, že navsezgodaj.

Pranje in pospravljanje

Operem in pospravim oprana oblačila, zamenjam posteljnino, posesam (no, tukaj mi pomaga robotek), tako da lahko začnemo teden res na frišno. Realno med tednom res ni veliko časa, ki bi ga lahko namenili pospravljanju. Ga raje izkoristimo za družinsko druženje, saj smo po službi/vrtcu skupaj samo nekaj ur.

No, vse zgoraj našteto ne uspe vedno, se pa trudim, da bi se tega kar se da držala, ker imamo med tednom že tako kratke dneve.

tedenski planer, to do list koledar, rutina, jutranja rutina, zajtrk, planiranje tedna, planiranje, mood board, tedenski planer, pospravljanje, pranje, oblačila, likanje, načrtovanje obrokov
Rutina in tedenski planer

Dodaj odgovor