Teden restavracij 2023 – pomlad 2023

Teden restavracij 2023 bo letos potekal od 24. 3. – 2. 4. 2023. Teden restavracij že od leta 2012 predstavlja vrhunsko slovensko kulinariko in najboljše slovenske restavracije, ki ponujajo (vsaj 3 hodne) menije po promocijski ceni. In to kar dvakrat na leto – spomladi in jeseni. Teden restavracij pomlad 2023 je pred vrati, saj se začne že 24. marca, konča pa 2. aprila 2023. Naslednji Teden restavracij pride jeseni 2023, točen datum še ni znan.

teden restavracij, teden restavracij 2023, teden restavracij pomlad 2023, teden restavracij pomlad, teden restavracij jesen 2023, teden restavracij ljubljana
Foto: Teden restavracij

Teden restavracij 2023 – rezervacija

Kje lahko rezerviraš svojo mizo za teden restavracij 2023? Klikni tukaj in izberi svojo najljubšo restavracijo. Rezervacije gredo hitreje kot sveže žemljice. Pohiti, če ne želiš ostati praznih rok! Brez rezervacije degustacijskega menija žal ne boš mogel/a poizkusiti. Meniji Tedna restavracij morajo ustrezati kriterijem vrhunske kakovosti, cena pa je za vse enaka in predstavlja najboljše razmerje visoke kakovosti in dostopne cene. Zato lahko Teden restavracij obišče čisto vsak, ki dobro je. Meni je znan vnaprej in je objavljen med podatki o sodelujoči restavraciji na spletni strani Tedna restavracij. No, kaj še čakaš?

Sodelujoče restavracije – pomlad 2023

Spisek vseh restavracij, ki bodo sodelovale v Tednu restavracij pomlad 2023 si lahko pogledaš tukaj. Priložnost boste imeli poizkusiti meni kar dveh restavracij, ki se ponašata z Michelinovo zvezdico, to pa sta Hiša Linhart in Restavracija Strelec. Skupno bo na Tednu restavracij sodelovalo kar 108 restavracij, od tega 7 čisto novih: Georgie bistro (Ljubljana), Spargus (Špitalič pri Sl. Konjicah), Placito Risano (Črni Kal), Rose restavracija (Bled), Salicornia (Koper), Bistro Bianca (Velenje), Pino Alpino (Kranjska Gora).

Teden restavracij – srčki in cene

Srčki so nova mera za ocenjevanje kakovosti slovenske kulinarike in predstavljajo nadgradnjo časopisne kulinarične kritike. Kot pravita Violeta in Uroš Mencinger, ‘srčke potrebujemo zato, da vemo, v katerih gostilnah nam ne bo žal za naš denar!’ Srčki niso tekmovalna razvrstitev, temveč kakovostna klasifikacija. Cena osnovnega menija v sklopu Tedna restavracij pomlad 2023 je 23 €. Restavracije z dvema srčkoma imajo ceno menija 25€, tiste s tremi srčki ali več, pa imajo ceno 28€.

Rad/a dobro ješ? Potem je kot nalašč zate tudi tale petkova poslastica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *