Pobarvanke za otroke z risanimi junaki

Zbrala sem nekaj pobarvank, katere vam bodo zagotovo prav prišle za tihe urice ali pa v deževnih dneh. Te zanimajo poletne aktivnosti za otroke? Klikni tukaj. Brezplačne pobarvanke za otroke si lahko preneseš spodaj.

Pobarvanke za otroke z risanimi junaki

Pobarvanke Pip in Poka

Poglej si risanko Pip in Poka.

Pobarvanke za otroke Ledeno kraljestvo – Frozen

Frozen Ledeno kraljestvo pesem

Pobarvanka za otroke Hello Kitty

Hello Kitty risanka

Pobarvanke za otroke Tačke na patrulji

Tačke na patrulji risanka

Pobarvanka za otroke Maša in medved

Maša in medved risanka

Ostale pobarvanke

Tukaj si lahko preneseš velikonočne pobarvanke. Tukaj pa si lahko prebereš pesmice za otroke v vrtcu. Med njimi je tudi Čebelica Maja.

Zakaj je barvanje za otroke dobro?

Pobarvanke za otroke so pogosto priporočljive in koristne iz več razlogov:

  • Pobarvanke spodbujajo otrokovo domišljijo in kreativnost.
  • Med barvanjem otroci uporabljajo drobne mišice v rokah in prstih, kar je odlična vadba za razvoj finomotoričnih spretnosti. To jim pomaga pri razvijanju sposobnosti pisanja, risanja in rokovanjem s predmeti v vsakdanjem življenju.
  • Ko otrok barva, se mora osredotočiti na majhne podrobnosti in slediti določenim vzorcem. To pomaga izboljšati sposobnost koncentracije in vzdržljivosti pri opravljanju nalog.
  • Barvanje je dejavnost, ki otroku pomaga, da se sprosti in umiri. Pomaga lahko pri zmanjševanju stresa, tesnobe in napetosti ter spodbuja občutek miru in zadovoljstva.
  • Pobarvanke so odličen način za učenje barv in različnih oblik.
  • Ko otroku uspe dokončati pobarvanko, dobi občutek dosežka, kar pozitivno vpliva na njegovo samozavest. Otrok se lahko počuti ponosnega na svoje delo in se spodbuja k nadaljnjemu ustvarjanju.