Dinozavri piškoti – recept

So tudi pri vas aktualni dinozavri? Piškoti v obliki dinozavrov bodo potem prava stvar. No, vsaj pri nas so bili. Te zanima recept za res hitre in enostavne piškote? Beri naprej. Dinozavri piškoti bodo hit rojstnodnevne zabave. Čas, ki ga potrebuješ za izdelavo piškotov je le slabih 15 minut (+ čas hlajenja).

Za dinozavrske piškote potrebuješ:

80 g sladkorja

80 g masla sobne temperature 

1 jajce,

180 g moke

1/2 čž vanilijeve paste

1/2 čž pecilnega praška 

ščepec soli in modelčke za piškote.

Dinozavri piškoti – priprava

Pri pripravi piškotov si pomagaj s kuhinjskim robotom. V posodo stresi maslo sobne temperature in sladkor, zmešaj z robotom, da se maslo penasto vmeša. Vlij celo jajce in žličko vanilijeve paste. Moko zmešaj s pecilnim praškom in ščepcem soli, potem pa jo med mešanjem postopoma dodaj masi. Sestavine se bodo med seboj povezale v kompaktno, a vseeno rahlo maso. Stresi jo na prozorno živilsko folijo. Pomagaj si z lopatko. Maso z rokami oblikuj v kroglo in jo zavij s folijo. Postavi jo v hladilnik vsaj za 1 uro. Hladno testo za piškote bo lažje oblikovati. Pri pripravi si pomagaj s spodnjim video receptom.

Dinozavri piškoti – video recept

Ko je masa ohlajena, jo razvaljaš na silikonski podlogi ali pa na pomokani površini. Da se ti masa ne bo prijemala na valjar, daj med maso in valjarjem kos prozorne živilske folije. Maso razvaljaj na nekaj mm debeline in z modelčki izreži piškotke. Piškote položi na pekač obložen s peki papirjem in jih daj v ogreto pečico na 180 stopinj. Peči 6 minut, potem jih vzemi ven in z modelčki naredi odtise. Piškote vrni v pečico za cca 2 min. Ko so spečeni jih z lopatko previdno položi na mrežo, kjer jih pusti, da se ohladijo. Dinozavri piškoti so pripravljeni! Če ne boste uporabljali modelov z odtisi, lahko spečene in ohlajene piškote okrasite z glazuro.

dinozavri piškoti, dinozavri, dinozaver rex, rex, dinozaver igrača, dinozavri igrače, recept, piškoti dinozavri, recept piškoti dinozavri, dinozavri piškoti recept, dinozavrski piškoti, tiranozaver, jurassic park igrača, triceratops, rojstni dan, otroški rojstni dan, zabava za rojstni dan dinozavri
Dinozavri piškoti

Te zanima recept za enostavne piškote, ki ne potrebujejo hlajenja v pečici? Klikni tukaj. Rabiš vabilo za rojstni dan? Klikni tukaj.

rojstni dan, vabilo, vabilo za rojstni dan, vabilo za otroški rojstni dan, vabilo na rojstni dan, rojstni dan, rojstnodnevna zabava, otroška vabila za rojstni dan, vabilo na zabavo z dinozavri, dinozavri, rojstni dan dinozavri, dino birthday party, birthday party invitation