Dracula castle – najbolj strašen grad na svetu

Veš kateri je najbolj strašen grad na svetu? No, zagotovo velja za enega najstrašnejših Dracula castle – grad Bran v Romuniji. Če se boste za noč čarovnic potikali v tistih krajih, ne zamudite Halloween zabave in večernega vodenja po gradu (samo za odrasle).

Zakaj je Dracula castle najbolj strašen grad na svetu?

Grad Bran, znan tudi kot Drakulov grad, velja za najbolj strašen grad na svetu, ker ga povezujejo z romanom Drakula. Čeprav ni nobenga resničnega dokaza, da je pisatelj romana karkoli vedel o gradu, ki je povezan z vladarjem Vladom Tepešem – ki naj bi bil sicer zaradi svoje krutosti navdih za glavni lik v knjigi – grofa Drakulo. Lik naj bi bil sicer v celoti izmišljen, prav tako pisatelj ni nikoli obiskal domnevnega domovanja Drakule – gradu Bran.

Vlad Țepeș – Vlad III. Drakula

Vlad Tepeš se je rodil leta 1431 v Transilvanskem mestecu Sighisoara. Njegov oče Vlad II. je bil sprejet v Zmajevski viteški red, s čimer je dobil naziv Drac, kar v romunščini pomeni hudič ali zmaj. Drakula pa pomeni zmajev otrok, zaradi česar naj bi njegov sin dobil naziv Drakula. Njegov oče ga je skupaj z bratom pustil v turškem ujetništvu.  Ko je odrasel in postal vladar je med svojo vladavino je pobil več kot 40.000 očetovih sovražnikov, izdajalcev in brezčastnih trgovcev. Od tod verjetno izhaja legenda o vampirju, ki jo je pozneje povzelo več piscev.

Več o grofu Drakula si preberi tukaj.

Kje se nahaja Dracula castle?

Dracula castle, oziroma grad Bran se nahaja v Romuniji, v Bližini mesta Bran, v bližini bolj znanega mesta Brașov. Obisk gradu definitivno priporočam, cene se (odvisno od meseca obiska) gibljejo za odraslo osebo med 11€ in 12€.

dracula castle, drakula, grad drakula, grof drakula, halloween party, halloween dracula, halloween costumes, vlad the impaler, drakula vlad, vlad dracula, grad bran, bran castle, spooky castle, castle bran, grad drakula, transilvanija, transylvania, noč čarovnic, filmi za noč čarovnic, grad v romuniji, romunija, romania, romanian castle, romania dracula, vlad dracula, vlad tepes, transylvania, hotel transilvanija, hotel transylvania, window view, zabava za noč čarovnic,dogodki za noč čarovnic, noč čarovnic 2023, kam za noč čarovnic, halloween 2023, knjiga drakula, dracula book, bram stoker, srednji vek, sigishoara, dogodki oktober 2023, 31.10.2023, 31. oktober, pobarvanke za noč čarovnic risanke za noč čarovnic, vampirji, drakule, grof drakula, strahovi, duhovi, zombiji, čarovnice, čarovniki
Grad Bran – Dracula castle

Tukaj si lahko preneseš pobarvanke za noč čarovnic.