Kako pripraviti dom na home exchange menjavo

Kako pripraviti svoj dom na (prvo) home exchange menjavo doma? Nič lažjega – samo sledi spodnjim navodilom, ki preverjeno delujejo. Na tak način s partnerjem potujeva že več kot 6 let in ga ne zamenjava za nič na svetu, saj so izkušnje, ki pridejo zraven res edinstvene.

home exchange, trideseta home exchange, trideseta sanja, mami blogerke, homeexchange.com, trideseta.com, welcome gift, home guide, guide to our home, welcome home

Svojim gostom pripravi Navodila za dom

Prva stvar, ki jo moraš narediti, je prijava na portal za home exchange menjavo doma. Ko je tvoj profil dokončan in se z nekom že dogovoriš za menjavo, naj bo tvoje stanovanje res pripravljeno na njegov prihod. Sledi spodnjim točkam in postani najboljši gostitelj. Naj bo izkušnja tvojih gostov taka, kakršna bi si želel/a, da bi bila tudi tvoja.

Priprava hiše na home exchange menjavo

  1. Dogovorite se, kje bodo gosti lahko prevzeli ključe; kako je s posteljnino in končnim čiščenjem.
  2. Če želiš, določene (bolj vredne) stvari zapri v sobo/omaro, kamor gosti ne bodo imeli dostopa.
  3. Napiši vodič za hišo aka ‘Welcome guide’. Namesto, da na dolgo in široko pišeš v sporočila na platformi homeexchange.com, vse informacije (kot so npr navodila za uporabo določenih aparatov, gesla za internet in televizijo, kje so shranjene dodatne odeje, smetnjaki, nujne telefonske številke ipd) shrani na eno mesto v dokument, ki ti bo prišel prav pri vseh home exchange menjavah. Welcome guide lahko služi tudi kot knjiga s priporočili (najbližje trgovine, najboljše restavracije, must-see kraji ipd). Eno kopijo izvoda je zato fino imeti tudi v fizični obliki tudi doma, tako da si lahko gosti vedno pogledajo pomembne informacije. Midva vedno dodava še nekaj letakov in zemljevidov, ki sva jih brezplačno dobila na naši turistični točki v Ljubljani.
  4. V primeru, da bodo gostje skrbeli za tvojega domačega ljubljenčka in rastline, nujno dopiši kaj in kako želiš, da se zanje skrbi.
  5. Pospravi in pripravi stanovanje, tako, kot bi si želel ti, da pričaka tebe.
  6. Pripravi drobno pozornost za gosta/gostitelja, npr buteljko vina, domačo marmelado za zajtrk ali kaj podobnega. Male pozornosti res veliko štejejo in naredijo menjavo še bolj posebno!

home exchange, menjava doma, menjava hiše, homeexchange, homeexchange.com, trideseta, mami blogerke, sanja cvitić, orhideja, kava, coffee, mom bloggers, home, love, family

Želim ti veliko užitkov pri home exchange menjavi!