Kam na izlet pozimi? 10 idej za družinski izlet

Ne veš kam na izlet pozimi? Spodaj si oglej 10 idej za čudovit zimski družinski izlet in izberi svojega najljubšega. Od sankanja in ledenega kraljestva, do sprehoda v krošnjah dreves..

Kam na izlet pozimi v Sloveniji

Najboljša stvar življenja v Sloveniji? Vse je tako blizu! Enodnevni izleti na katerikoli konec Slovenije je praktično mogoč ne glede na to, od kod prihajaš. Poglej si 10 idej za zimske izlete po Sloveniji.

10 idej za družinski izlet ali kam na izlet pozimi

Pozimi se lahko sprehajaš, sankaš, smučaš – in še kaj. Preberi spodaj, kam vse se lahko odpraviš po zimsko doživetje.

Velika planina

Na spletni strani Velike planine svetujejo, da ob izstopu iz nihalke nadaljuješ pot s sedežnico ali pa se na vrh planine podaš kar peš (30 min lažjega vzpona). V tem primeru hodi ob smučišču. Od gostilne Zeleni Rob nadaljuj v smeri pastirskega naselja. Po Veliki planini so razvejane številne peš poti. V primeru novega snega priporočajo izposojo krpelj. Na veliki planini se lahko tudi sankaš.

Sankanje na Veliki planini

Soriška planina

Soriška planina je super izhodišče za družinske izlete. S parkirišča pod Brunarico se lahko odpravite po kar nekaj nezahtevnih poteh. Na Soriški planini se lahko tudi sankate, smučate ali pa se preizkusite na teku na smučeh. Sankališče obratuje od 9h -16h.

Pokljuka

Pokljuka je največja zaokrožena gozdna površina v Triglavskem narodnem parku in zato idealna za družinski izlet v naravo. Od smučanja na smučišču ob Hotelu Pokljuka, pod Hotelom Jelka ali na Rudnem polju pod Viševnikom, sankanja po okoliških strminah, do teka na smučeh ter ogleda kakšne tekme v Biatlonu na Pokljuki – zima na Pokljuški planoti nikoli ne razočara. 

kam na izlet pozimi, izlet, izleti po sloveniji, potovanje, potovanja, potovanje v dvoje, družinsko potovanje, družinska potovanja, družina, družinski izlet, enodnevni izlet, ideja za izlet, ideje za izlet, ideje za družinski izlet, kam na izlet, kam na izlet po sloveniji, kam z mulcem, kam na izlet v sloveniji, izleti slovenija, zima, zimske aktivnosti, zimski izleti, enodnevni izleti pozimi, pot med krošnjami, čarobni gozd, zelenci, kranjska gora, smučanje, sankanje, zimska idila, sankanje tamar, tamar, mojstrana, ledeno kraljestvo, ledeno kraljestvo mojstrana, ledeno plezanje, ljubelj, krnica, jezero jasna, kranjska gora iglu, koča tamar, dom na tamarju, koča na krnici, soriška planina, soriška planina smučanje, soriška planina sankanje, pokljuka, pokljuka sankanje, pokljuka pozimi
Pokljuka pozimi

Rogla

Ne samo smučanje in sankanje, na Rogli lahko obiščete tudi Zlodejevo deželo in Pohorsko vasico za otroke.

Smučišče Rogla

Smučišče Rogla je del Zreškega Pohorja. Enostaven dostop do smučišča je mogoč po urejeni cesti, ob smučišču je na voljo veliko parkirišče za osebne avtomobile in avtodome.

Sankališče Zlodejevo Rogla

Rogla za otroke

Poleg smučišča Uniorček je pokrit smučarski trak mavričnih barv. Odprt je vsak dan od 9.00 do 16.00. Uporaba je dovoljena samo v sremstvu starša smučarja z veljavno smučarsko karto (takrat je uporaba traku brezplačna do 6. leta starosti.) Nakup vstopnic in smučarskih kart je mogoč na prodaji kart pri Piceriji Planja in v smučarskem baru Uniorček v času obratovanja. Na smučišču lahko vsak petek, soboto in nedeljo, med 12. in 14. uro, na smučišču Uniorček opazite prijaznega vražička Zlodeja.

Pot med krošnjami – Pohorje (kam na izlet pozimi)

V sklopu Poti med krošnjami lahko obiščete edinstveni Čarobni gozd – med 2. 2. – 3. 3. 2024, ko bo na Poti med krošnjami podaljšan delovni čas do 20.00 (zadnji vstop ob 19.00). Več informacij o Čarobnem gozdu dobiš dobiš tukaj.

Kam na izlet pozimi? Čarobni gozd in Pot med krošnjami

Dom na starem Ljubelju

Na vrhu najstrmejšega cestnega prelaza v Evropi, na višini 1369 m, stoji prenovljena Koča na Ljubelju, ki ponuja domače jedi. Pot do koče ni zahtevna, tako da je primerna tudi za otroke, ki so navajeni hoje (cca 1h). Le pri spustu s sanmi bodite previdni.

Sankanje s Starega Ljubelja

Dom v Tamarju

Ledeniška dolina Tamar je priljubljena v vseh letnih časih, še posebej pozimi, ko se tam lahko sankate. Do Planinskega doma v Tamarju boste rabili cca pol ure, vzpon pa ni prehud niti za malčke. Kako prideš do tja? Iz Kranjske gore proti Ratečam zaviješ za Planico. Parkiraš lahko kar pri Nordijskem centru Planica, kjer je veliko parkirišče. Nisi ljubitelj sankanja? V bližini je urejena tudi tekaška proga v dolžini 25 km na relaciji: meja z Italijo – Ledine – Planica – Tamar.

Sankanje v dolini Tamar

Poleg sankanja in teka na smučeh imaš v okolici Kranjske Gore še veliko za raziskovati, od naravnega rezervata Zelenci, jezera Jasna in drugih naravnih znamenitosti.

Zelenci pozimi

Mojstrana in Ledeno kraljestvo

Ledeno kraljestvo v Mojstrani je odvisno od vremenskih razmer, zato pred obiskom preverite, če so odprti. Luči prižgejo ob 17. uri, a je Ledeno kraljestvo prav tako pravljično tudi čez dan. Pripravite gotovino.

Ledeno kraljestvo v Mojstrani

V parku vas bodo navduševale skulpture iz ledu, prestol na katerega se boste lahko za trenutek tudi usedli. Pa foto kotički, preproste igre za najmlajše in ledena gugalnica, ki bo očarala vse romantike. Cenik: 8 € za odrasle, 5 € za šoloobvezne otroke in 2 € za predšolske otroke.

Ledeno kraljestvo Mojstrana

Parkirišče je na voljo neposredno pred prizoriščem popolnoma brezplačno. Psom vstop ni dovoljen.

Poglej video pesmi Ledeno kraljestvo – Zaživim.

Kam na izlet pozimi v bližini Kranjske Gore

V Kranjsko Goro se odpravite za zimske aktivnosti na smučišču in sankališču. Ko se sonce skrije pa se sprehodite okoli jezera Jasna.

Jezero Jasna in Kranjska Gora

Umetno jezero Jasna je zelo priljubljeno, saj gleda na Julijske Alpe. Nahaja se nedaleč stran od Kranjske Gore, ob poti na Vršič. Pot okoli jezera je urejena in bo otrokom še posebej zanimiva, saj se v njem kopa veliko račk. Ob jezeru se nahajajo igluji, kjer si lahko privoščite dobro kosilo.

zimske aktivnosti v Kranjski Gori

Koča v Krnici

Na poti do Krnice lahko v zimskem času doživite pravo snežno pravljico. Pot je primerna tudi za malčke, ki radi dosti hodijo, saj je nezahtevna, a je nekoliko daljša. V koči se lahko okrepčate, potem pa se nazaj odpravite kar na saneh.

Koča na Krnici in sankanje

Kam na izlet pozimi – smučanje v Sloveniji

Poglej si aktualna smučišča v Sloveniji.