Kam z otrokom na izlet – letališče Brnik

Se sprašuješ, kam z otrokom na izlet v okolici Ljubljane? Mi smo se odločili za opazovanje letal ob letališču Jožeta Pučnika – Brnik. Za ta hiter izlet res ne rabiš nič – samo pripelješ se in opazuješ. Moja hči je ob gledanju vzletanja in pristajanja letal zelo uživala. Medtem, ko letal ni bilo, pa je pihala milne mehurčke.

kam z otrokom na izlet, opazovanje letal, letališče brnik, letališče ljubljana

Z otrokom na izlet – opazovanje letal

Zakaj z otrokom na izlet na letališče?

Če boste odšli z otrokom na letališče, bo ena ura minila, kot da je sploh ne bi bilo. Predlagam, da se na letališče odpravite tudi preden greste na kakšno daljšo pot z letalom. Tako boste vašemu malčku približali letala in se bo vožnje z njim začel veseliti in ga tako ne bo strah neznanega, ko boste šli dejansko na pot. Zakaj smo se odpravili na Brnik? Ker je dovolj blizu našega doma, da smo lahko tja “skočili” eno popoldne in ker je tam možnost videti res ogromna letala. Če imate malčka, se pripravite, da bo večino časa molel prst v zrak in kazal na letalo! Sem že omenila, da je hči zelo uživala v opazovanju letal?

z otrokom na izlet na letališče
letališče Brnik, opazovanje letal, z otrokom na izlet na letališče
z otrokom na izlet opazovati letala, opazovanje letal, brnik, letališče

Kaj početi z otrokom na letališču?

Preden se odpravite na izlet na letališče, preverite vozni red letal. Tako ne boste čakali “za brezveze” na vzlet ali pristanek letal. Poleti to sicer ni večji problem, saj so vožnje kar pogoste. V vmesnem času pa si lahko naredite “mini piknik izlet” kar v prtljažniku avtomobila ali pa se seboj vzamete piknik deko. Mi smo v prtljažniku lovili senco. Sicer pa ne pozabite na sončna očala in pokrivala za glavo, ter vodo! Kratko in enostavno je ponavadi otrokom najbolj všeč.

Opazovanje letal ni samo za otroke

Da opazovanje letal ni samo za otroke ste verjetno že opazili. Letala opazuje in slika veliko navdušencev, ki jih boste opazili ob ograji letalske steze. Sprva mi je bilo res hecno, zakaj bi nekdo stal na lestvi in slikal letala. Je pa to resen hobi mnogih planespotterjev – zasledovalcev letal. Si med njimi tudi ti?