Najboljše destinacije za divje kampiranje v Evropi

Evropa popotnikom ponuja številne čudovite destinacije za raziskovanje in uživanje v naravi. Ena od najbolj vznemirljivih načinov, kako doživeti prvinski stik z okoljem, je divje kampiranje. Brez dvoma je to izkušnja, ki te poveže z naravo na popolnoma nov način. Spodaj si poglej najboljše kraje za divje kampiranje v Evropi ter in nekaj koristnih nasvetov, kako se pripraviti na to nepozabno pustolovščino.

divje kampiranje, kampiranje, kje kampirati v evropi, kje divje kampirati v evropi, kje se lahko divje kampira, potovanje, potovanja, evropa, evropa divje kampiranje, divji kamping, wild camping in europe, francija, norveška, švedska, finska, španija, pireneji, islandija, oprema za kampiranje, camping oprema, oprema za divje kampiranje, kako se pripraviti na divje kampiranjem kampiranje v nacionalnih parkih, medvedi in kampiranje
Divje kampiranje v Evropi

Izbor najboljših destinacij za divje kampiranje v Evropi

Nordijske države – Norveška, Švedska, Finska

Nordijske države slovijo po svoji nedotaknjeni naravi in impresivnih pokrajinah. Od slikovitih fjordov na Norveškem do neskončnih gozdov v Švedski in čarobnih jezer v Finski, so te države idealne za divje kampiranje. Številni narodni parki in zaščitena območja ponujajo možnosti za kampiranje v naravi, ob tem pa se lahko prepustite čarom polnočnega sonca ali severnega sija.

Divje kampiranje Švedska

Divje kampiranje v Pirenejih – Francija in Španija

Pireneji predstavljajo naravno mejo med Francijo in Španijo ter ponujajo spektakularne razglede in raznolike terene. Divje kampiranje v tem območju vam omogoča, da se prebijete skozi visoke vrhove, se potopite v gozdove in uživate v edinstveni kulturi in kulinariki teh dveh držav.

Divje kampiranje v Pirenejih

Skandinavski polotok – Islandija

Islandija, dežela ognja in ledu, je raj za avanturiste in ljubitelje narave. Z vulkani, gejzirji, ledeniki in termalnimi izviri nudi izjemno okolje za divje kampiranje. Sprostite se v naravnih toplih vrelcih, opazujte spektakularne vodne slapove in uživajte v edinstvenem podnebju tega osupljivega otoka.

Divje kampiranje na Islandiji

Nasveti za uspešno divje kampiranje v Evropi

Ne glede na to, kam se odpravljate, se pripravite na nepredvidljivo vreme. Zanesljivo vremensko oblačilo, kakovostna šotor in dobra spalna vreča so ključni za udobno in varno kampiranje.

Osnovne stvari za divje kampiranje v Evropi

Divje kampiranje v Evropi

Divje kampiranje je privilegij, zato bodite odgovorni in pustite minimalen vpliv na okolje. Poskrbite, da odnesete vse smeti s seboj, ne uničujte rastlin in spoštujte divje živali. Pred odhodom se pozanimajte o lokalnih pravilih in omejitvah glede kampiranja. Nekatera območja so zaščitena in zahtevajo posebno dovoljenje. Poskrbite za ustrezno zdravstveno in potovalno zavarovanje ter se seznanite s prvo pomočjo. Prav tako se izogibajte nevarnim živalim in se zaščitite pred klopi ter drugimi tveganji.

Tukaj si lahko pogledaš našo potovalno lekarno.

Divje kampiranje omogoča globok stik z naravo, stran od mestnega vrveža in vsakodnevnega stresa. S pravilno pripravo in spoštovanjem okolja in lokalnih predpisov si lahko ustvariš prav nepozabno pustolovščino. Odkrij skrite kotičke Evrope in doživi čarobnost divjine na lastni koži!

Nisi za kampiranje? Mogoče pa je zate home exchange.