Najboljše letalske družbe na svetu v letu 2023

Namen ocenjevalne spletne strani za letalske prevoznike Skytrax je iskanje najboljših letalskih prevoznikov na svetu. Že od leta 1999 tako vsako leto podeljujejo nagrade za najboljšo letalsko družbo. Letošnja slovesnost je potekala v Muzeju letalstva in vesolja v Parizu. Potovanje z letalom je lahko dovolj stresno že tudi brez slabih sedežev, dolgotrajnih zamud letov, last minute odpovedi in slabih storitev. Zato je ključnega pomena najti odlično letalsko družbo. Te zanima katera je dobila naziv najboljše letalske družbe na svetu? Beri naprej.

Skytrax in ocenjevanje letalskih storitev

Britansko podjetje Skytrax je specializirano za ocenjevanje letalskih storitev in izkušenj potnikov. Ustanovljeno je bilo leta 1989 in je postalo eno izmed vodilnih podjetij na področju ocenjevanja letalskih prevoznikov, letališč in potniških izkušenj. Njihove glavne dejavnosti so ocenjevanje letalskih prevoznikov, ocenjevanje letališč, podeljevanje certifikatov in nagrad in objavljanje informacij o potniških izkušnjah.

Najboljše letalske družbe na svetu

Skytrax je postal prepoznaven vir informacij za potnike, ki iščejo informacije o kakovosti letalskih storitev in letališč ter se odločajo, katero družbo izbrati za svoje potovanje. Tukaj je torej seznam najboljših letalskih družb na svetu. Je tudi tvoja najljubša med njimi?

  1. Singapore Airlines
  2. Qatar Airways
  3. All Nippon Airways (ANA)
  4. Emirates
  5. Japan Airlines
  6. Turkish Airlines
  7. Air France
  8. Cathay Pacific Airways
  9. EVA Air
  10. Korean Air
singapore airlines, quatar airways, all nippon airways, emirates, japan airlines, turkish airlines, air france, cathay pacific airways, eva air, korean air, najboljše letalske družbe, best airlines in the world, skytrax, skytrax 2023, najboljša letalska družba, potovanje, potovanja

Ostale zmagovalne letalske družbe pri World airline awards

Najbolj čista letalska družba: ANA All Nippon Airways

Najboljša kabinska posadka na svetu: Garuda Indonesia

Najboljša letalska družba v Evropi: Turkish Airlines

Najboljše nizkocenovne letalske družbe na svetu: AirAsia

Letalske družbe z najboljšimi dolgimi (medcelinskimi ali mednarodnimi) nizkocenovnimi leti na svetu: Scoot

Letalska družba z najboljšim poslovnim razredom na svetu: Qatar Airways

Letalska družba z najboljšim economy razredom na svetu: Japan Airlines

Oglej si še katere so najbolj varne države na svetu.