Potovalne igrače in igre za na pot

Pri vsaki daljši vožnji predlagam, da otroka spodbujate k temu, da čim več opazuje okolico, da se z njim pogovarjate in pojete. Seveda pridejo trenutki, ko nič od tega ‘ne pali’, zato je fino imeti aduta v rokavu. In s tem ne mislim telefona ali tablice, ampak malo drugačne potovalne igrače in igre, ki so primerne za na pot. Tako bo vožnja z otrokom bolj mirna.

Seznam naj potovalnih igrač

Predlagam, da imate v avtu za vsak slučaj vrečko iger za na pot, ki niso pogosto v uporabi. Mojih 5 predlogov potovalnih igrač si lahko prebereš spodaj:

1. Tiha knjiga

Poznaš interaktivno knjigo iz blaga, tako imenovano tiho knjigo? Odkritje stoletja, ti pravim. Listanje strani je tiho, na vsaki strani pa so določeni elementi, ki se lahko odstranijo (pritrjeni so npr. z ježki ali pa so zataknjeni v žepek). Mi smo začeli s knjigo iz blaga (s kahlico), ki ima samo 4 strani, figurica ni pritrjena, nadaljevali pa s tiho knjigo Smartibook iz filca.

Če ste dovolj spretni, knjigo lahko sami sešijete iz filca ali blaga ali pa jo naročite po meri. Za popust pri nakupu Smartibook knjig uporabi kodo TRIDESETA15.

1. Nalepke za večkratno uporabo

Take, ki jih bo otrok lahko lepil po avtomobilski šipi kar med vožnjo. No, če nimate zaščite proti soncu, drugače take nalepke ne pridejo v poštev. Mi imamo Smart sticker (večinoma sicer za uporabo doma), cena teh je 17,99€.

3. Pop it fidget

To je ta moderna igrača, nekateri ji rečejo tudi pokalica. Naj bi posnemala pokanje zaščitne folije z mehurčki, ki sproščajo. Nam se je ta igrača najbolj obnesla. Najbolje porabljenih 5 eurov. 😅 Na sliki spodaj sicer ni v avtu (tukaj smo čakali na ladjico v Italiji), ampak jo največkrat uporabljamo prav tam. Pop it fidget lahko dobiš na Mimovrste.

4. Potovalne igre z magneti

Magnetne igrače/ sestavljanke/ knjige

Zelo priročne za potovanje so magnetne igrače v škatli. Otrok na ozadje v škatli ‘lepi’ magnetne figurice. Mi imamo Kmetijo od Habe, cena take igrače je cca. 20€

5. Zvočne igrače/knjige

Naš stalni sopotnik v avtu je govoreči kuža, ki s pritiskom na gumbe govori in poje. Ima 3 stopnje, tako da je uporaben že res od zgodnjih mesecev. Otrok se z njim uči besed, barv, poje in se stiska.

Redna cena kužkove sestrice je cca 50€, tako, da se splača počakati na kakšen popust (jaz sem počakala, da so imeli v Baby centru 30% popust na Fisher Price igrače).

Prav pridejo tudi knjigice, kartonke (npr z živalicami, hči pa potem išče, katere smo videli na poti). Tale kartonka spodaj stane cca 5€.

Velikokrat ne pomaga kaj dosti, ko ima otrok vožnje dovolj. Takrat je najbolje, da se ustavimo in ‘resetiramo’. Na hitro pretegnemo noge, potem pa nazaj v avto. Pomaga, če otroku poveste kakšen cilj nas čaka (npr zdaj gremo do jezera, kjer bomo gledali račke ipd).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *