PotovanjaPraznikiPustSlovenija

Pust in karneval v Cerknici 2024

Kmalu bo na voljo več informacij.

Juhu, še malo in pustovanje se lahko začne! No, pravzaprav se je pust v Cerknici 2023 začel že v torek, z otvoritvijo pustne razstave. Danes, na debeli četrtek, bo župan občine ob 16.00 predal oblast Županu Butalskemu. S tem se Cerknica tradicionalno za en teden spremeni v Butale. Danes bodo tudi žagali leseno babo, coprnice iz Slivnice pa bodo prižgale pustni ogenj. Več informacij o samem programu si lahko prebereš tukaj.

Pustna sobota – pust v Cerknici 2023

Pustna sobota v Cerknici, 18.2.2023 bo namenjena najmlajšim. Dopoldne si boste lahko ogledali predstavo Butalogija za coprnice in coprnike, popoldne pa sledi maškarada s coprnicami, Butalci, nastopali bodo tudi Challe Salle, Evora in Mace. Vstopnina na otroško maškarado v Cerknici je 4 €. Otroci do 1 m višine lahko vstopijo brezplačno. Z vstopnico na otroški maškaradi dobite brezplačen sok/vodo ali krof. Zvečer ob 21.00 pa pridejo na vrsto tudi odrasli, kjer bo pustna zabava v šotoru na parkirišču Trikotnik. Vstopnice lahko kupite tukaj.

Pustna nedelja – pust v Cerknici 2023

Letošnji pustni karneval v Cerknici nosi naslov Coprniško zmajevanje. Karneval bo potekal po ulicah Cerknice. Pričel se bo v nedeljo, 19.2.2023 okoli 12.32 ure. Pustno nedeljo v Cerknici bodo zaznamovale tradicionalne velike figure – Uršula, ščuka velikanka, Uršulina potomka Liza, Rego Vranjejamski, povodni mož Jezerko, butalski jež, mogočni zmaj, Butalci in še mnoge druge. Tokrat je obvezna vstopnina, je pa vstop brezplačen za vse otroke do 130 cm in invalide. Po 15. uri pa bo tudi koncert z Modrijani.

pust v cerknici, pustovanje v cerknici, pustovanje, pustna nedelja, pustna sobota, pustovanje za otroke, pustni kostumi za otroke, pust v cerknici 2023, pust 2023

Pustni karneval v Cerknici in parkiranje

Na pustno nedeljo bo v Cerknici potekal tradicionalni pustni karneval, ki se prične točno okoli 12.32 ure. Zato pridite kakšno uro prej. Parkirna mesta bodo urejena v Cerknici in obrtni coni Podskrajnik, od tam pa bo organiziran tudi brezplačni avtobusni prevoz v obe smeri. Spodaj je zemljevid s cestnimi zaporami, več informacij pa dobiš tukaj.

pust v Cerknica, pustovanje v Cerknici, Cerknica parking, urejeno parkiranje v Cerknici, karneval Cerknica, pustni karneval, pustni karneval v Cerknici, karneval v Cerknici parking, maškare, pust, pustovanje, kostumi za maškare, skupinska maska, kostumi za družine, pustni kostumi za otroke, trideseta, pustni karneval v Cerknici, Cerknica, Cerknica karneval vstopnina, vstopnina na pustni karneval v Cerknici, pustna nedelja, pustna sobota, pustni torek, zemljevid Cerknice, parkiranje cerknica, pust v cerknici 2023, pust 2023
Cestne zapore v času pustnega karnevala v Cerknici

Pustovanje za otroke

Pustovanje je za otroke še posebej veselo, saj se lahko oblečejo v kar si želijo, norijo in se veselijo – na koncu pa dobijo še sladke krofe. Na pustovanje se lahko pripravimo tudi z branjem in petjem pesmic. Tukaj sem pripravila nekaj pesmi o pustu in maškarah. Juhu, še malo pa bo tu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *