Pustovanje v Ljubljani in okolici

Pust je še iz časa Grkov in Rimljanov, ki so imeli navado šemljenja ob vstopu v novo leto in so s tem skušali odgnati zimo. Pridružite se pustovanju in skupaj z drugimi maškarami odženimo zimo! Pustovanje v Ljubljani bo kar pesto, poglej na spodnji seznam.

Pustovanje v Ljubljani – Zmajev karneval

Ta vikend se lahko odpravite na pustovanje v prestolnico, kjer bo tradicionalen Zmajev karneval. Vstopnine ni. Ljubljanski karneval s pustno povorko in tradicionalnimi maskami iz poganskega ljudskega izročila bo v soboto, 18. 2. 2023 od 11. ure dalje. Več informacij si lahko prebereš tukaj.  

Pustovanje v Ljubljani – Festivalna dvorana

V soboto 18. in v nedeljo 19. februarja se bo Festivalna dvorana, med 16. in 20. uro, spremenila v deželo pravljičnih junakov. Cena vstopnice: 6 € (Brezplačno za otroke do 1. leta starosti). Vstopnice bodo na voljo uro pred pričetkom na blagajni Festivalne dvorane. Več informacij si lahko prebereš tukaj.

Pustovanje v City Parku

V soboto, 18. 2. 2023 bo v City Parku ob 15.30 pustna povorka, sledil pa ji bo koncert skupine Čuki ob 16.00. Več informacij dobiš tukaj.

Pustovanje v Aleji

V soboto, 18. 2. 2023 bo v Aleji ob 17.00 pustovanje z Ribičem Pepetom.

Na pustni torek, 21. 2. 2023 bo v Aleji ob 17.00 pustno rajanje s Čuki.

Vse maškare pa se bodo lahko sladkale z brezplačnimi pustnimi krofi. Več informacij dobiš tukaj.

Pustovanje v Mali ulici

V Mali ulici vas bo na pustno soboto in nedeljo zabaval Mare Čare z baloni in predstavo. Več informacij dobiš tukaj.

Pustovanje v okolici Ljubljane

V nedeljo se lahko odpravite v Butale na velik karneval v Cerknico, v soboto ob 15.00 v Snovik, kjer bo pustna povorka s palčkom Snovičkom. Sledi plesna delavnica, poslikave obraza in zabava na ledu. Ali pa se odpravite na brezplačno pustno rajanje, ki bo v nedeljo na Vrhniki.

pustovanje v Ljubljani, pust, maškare, kostum za odrasle, kostum za otroke, kostum čebelica, kostum za otroke čebelica, skupna maska, družinska maska, bee, halloween, trideseta, pustovanje, pustna povorka, maškare za otroke