Smučanje Avstrija in smučišča blizu Slovenije

Oglej si predloge za smučanje v bližini Slovenije. V seznamu Smučanje Avstrija je kar nekaj bližnjih avstrijskih smučišč, na katere se lahko odpravite tudi na enodnevni izlet.

Gerlitzen – smučanje Avstrija

Nadmorska višina: 1010m – 1911m

Gerlitzen ponuja 52 km smučarskih prog. Smučišče se nahaja nad jezerom Ossiacher (Osojsko jezero) v bližini mesta Beljak. Zaradi bližine – le 1,45h vožnje iz Ljubljane, je eno izmed bližnjih avstrijskih smučišč in tudi zato vse bolj priljubljeno.

Katchberg – smučanje v Avstriji

Nadmorska višina: 1066m – 2220m

Smučarsko področje se razteza preko gore Aineck 2220m in gore Tschaneck 2030m nadmorske višine. Od zime 2022 dalje Katschberg ponuja kar 80km smučarskih prog. Še posebej je Katchberg vredno obiskati v Adventnem času.

Bad Kleinkirchheim – smučanje Avstrija

Nadmorska višina: 1100m – 2055m

Bad Kleinkirchheim je najbolj znano koroško smučarsko središče, ki poleg smučarije temelji na termalnem turizmu. Navdušile vas bodo predvsem terme Römerbad, s sijajno ponudbo bazenov in savn.

Turracher – smučanje v Avstriji

Nadmorska višina: 1400m – 2205m

Smučišče se nahaja na cestnem prelazu v bližini Bad Kleinkircheima, le 20 km stran. Proge so med seboj povezane, razporejene so na obeh hribih. Med njima je zamrznjeno jezero, čez katero smučarje peljejo s sanmi. Zelo priljubljeni so tudi tek na smučeh, vožnja s sanmi in konjsko vprego.

Smučišče v Avstriji, Turracher

Heiligenblut – smučanje Avstrija

Nadmorska višina: 1301m – 2604m

Heiligenblut ima čudovit razgled na alpsko pokrajino in 3.789 m visokim Grossglocknerjem. Smučišče je primerno tako za začetnike kot zahtevnejše smučarje, znano pa je tudi po turnem smučanju.

Obertauren – smučanje v Avstriji

Nadmorska višina: 1630m – 2315m

Obertauren je najvišje ležeče smučišče dežele Salzburg in je eno od smučišč, kjer je sneg zagotovljen. Smučarska sezona se začne konec novembra, konča pa šele začetka maja.

katchberg, smučanje, smučanje avstrija, avstrija smučanje, smučanje v avstriji, smučišča v avstriji, bližnja smučišča, smučanje v avstriji blizu slovenije, enodnevno smučanje v avstriji, smučišča blizu slovenije, gerlitzen, bad kleinkirchheim, turracher, heiligenblut, obertauren, nassfeld
Obertauren Avstrija

Nassfeld – smučanje Avstrija

Nadmorska višina: 610m – 2000m

Nassfeld smučanje

Tukaj si poglej še bližnja smučišča v Italiji.