The Grand Tour – Bled, Slovenija

Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond so eno izmed epizod avtomobilističnega šova Grand Tour v okviru “toura” po Srednji Evropi snemali tudi v Sloveniji. Vozili so nenavadne, neposrečeno oblikovane eksotične avtomobile, ki niso nikoli dosegli prave veljave. Clarkson je vozil Misuoko Le-Seyde, Hammond rumen Chevrolet SSR, May pa se je stlačil za volan miniaturnega Crosleya Convertible. Končni cilj popotovanja je bil prav pri nas, na Bledu.

the Grand Tour, Bled, Slovenija, Clarkson, Hammond, May, top gear, bled, slovenija, the grad tour eastern europe, grand tour v sloveniji, avtomobili, oldtimer, top gear, jeremy clarkson, richard hammond, james may, izleti po sloveniji, potovanje, roadtrip
The Grand Tour, Bled, Slovenija, Clarkson, Hammond, May

Ekipa Top Gear po Evropi

Vsi trije bivši člani oddaje Top Gear (Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond) so se združili v novih popotovanjih v oddaji The Grand Tour. Prime Video je razkril, da je posebna izdaja oddaje Grand Tour potovanje skozi Srednjo Evropo, ki si je “nikoli nihče ni predstavljal, s vozili, o katerih nihče ne bi nikoli sanjal.” To potovanje, dolgo 1400 milj, jih je vodilo iz Gdanjska na Poljskem, skozi Slovaško, Madžarsko in Slovenijo. Pustolovščina vključuje poskus vožnje z nekaterimi sovjetskimi dirkalnimi avtomobili Formula 1, napad smrtonosnih lokostrelcev, najemanje slavnega dirkača ter udeležbo v spektakularnem zaključku po vzoru hitrega in drznega (Fast and Furious).

The Grand Tour ekipa, Bled, Slovenija

The Grand Tour Bled, Slovenija

Po Planici, kjer so po velikanki spustili avtomobil, so odšli še v Maribor. Neuradno so nekaj prizorov za oddajo posneli na mariborskem letališču, ob tem pa so prosti čas izkoristili ta tek po progi Zlate lisice na mariborskem Pohorju. Konec dolge poti so zaključili na Bledu v Sloveniji. In kaj so rekli o Sloveniji? Clarkson je na svojem Instagram profilu objavil fotografijo Bleda, ob katero je v pripisal: “Slovenia, very unshit.” (“Slovenija, zelo ne zanič”).

Naslednja destinacija? Clarkson, Hammond in May se v novih epizodah oddaje Grand Tour vozijo po Mavretaniji, kjer prenašajo vročino in izzive Severozahodne Afrike.