Zima in najlepše zimske pravljice za otroke

Iščeš zimske pravljice za otroke? Pripravila sem seznam 10 najlepših zimskih pravljic. Te zanimajo zimske pesmice za otroke? Klikni tukaj.

zimske pravljice, najlepše zimske pravljice, pravljice za otroke, pravljice, zimske pravljice za otroke, najlepše pravljice za otroke, zimske pesmice za otroke, zima, zimske pesmi,pravljce, zimske pravljice, slikanice za otroke, skupno branje
Najlepše pravljice za otroke

Zimske pravljice za otroke

Gospa Zima (Živa Viviana Doria)

Zimski dan – slikopis (Živa Viviana Doria)

Ko pride zima (Živa Viviana Doria)

Lan in Luna: Dan na snegu (Axel Scheffler)

Zimska zgodba, Zbirka Trnovo robidovje (Jill Barklem)

Nad in pod snežno odejo (Kate Messner)

Zverjašček (Julia Donaldson)

Palčič (Julia Donaldson)

Predilnica nitk (Helena Kraljič)

Poznaš pravljico o Babici Zimi? Klikni tukaj.

 Ježkov dom, ko pride zima (Elena Ulyeva)

Zimske pravljice in skupno branje

Branje otrokom omogoča, da se seznanijo z bogatim jezikom in besediščem. Skupno branje otrokom omogoča, da vstopijo v svet domišljije in ustvarjalnosti. Zgodbe odpirajo vrata v različne svetove, like in dogodke, kar spodbuja otrokovo domišljijo in kreativnost. Kadar beremo skupaj z otroki, beremo na glas in se tako z zvoki in grimasami lažje vživimo v različne like. Skupno branje zahteva pozornost otroka, kar spodbuja razvoj koncentracijskih sposobnosti. Zgodbe, ki jih prebirate otrokom, pogosto vsebujejo pomembne življenjske lekcije in moralne vrednote. Otroci se lahko naučijo o prijateljstvu, spoštovanju, empatiji, reševanju problemov in drugih pomembnih vidikih življenja skozi zgodbe, ki jih berejo.

Ljubezen do branja

Skupno branje za otroke je izjemno koristno, saj spodbuja ljubezen do branja. Če starši pogosto berejo in berejo otrokom, otroci vidijo, da je branje pomembna dejavnost in jo začnejo dojemati kot nekaj prijetnega. Branje otrokom je lahko dragocen čas, ki ga lahko preživite skupaj. Skupno branje krepi vez med starši in otroki ter spodbuja pozitiven odnos. Skupno branje otrokom je odličen način za spodbujanje razvoja otrokovega jezika, domišljije in koncentracije. Prav tako je čudovit način za preživljanje kakovostnega časa s svojimi najmlajšimi in gradnjo skupnih spominov.

Tukaj si lahko pogledaš seznam otroških knjig za knjižni adventni koledar.