ZOO Dunaj – vstopnina in delovni čas

Živalski vrt Schönbrunn na Dunaju, ki se nahaja v bližini palače Schönbrunn, je eden največjih živalskih vrtov na svetu. Petkrat zapored je bil proglašen za najboljši živalski vrt v Evropi. Ustanovljen je bil leta 1752, kar ga uvršča med najstarejše živalske vrtove na svetu. Tukaj lahko vidite več kot 700 različnih vrst živali, ki prihajajo iz vseh delov sveta. Poleg tega je ZOO Dunaj tudi eden izmed vodilnih centrov za ohranjanje vrst, ki se ukvarja z raziskavami in izobraževanjem o ogroženih vrstah.

Ob obisku živalskega vrta se boste lahko sprehodili skozi različne habitate, ki so zasnovani tako, da posnemajo naravna okolja živali. Med najbolj priljubljenimi živalskimi vrstami so žirafe, levi, tigri, pande, nosorogi in mnoge druge živali, ki jih pri nas ni mogoče videti, npr koalo, nilskega konja, pingvinov in polarnega medveda. Živalski vrt ima tudi edinstveno zbirko ptic, ki jih lahko vidite v letu. Za otroke je tu poseben otroški živalski vrt, kjer lahko otroci hranijo in se igrajo z domačimi živalmi.

Če vreme ni primerno za sprehod zunaj, se lahko sprehodite po številnih paviljonih. V hiši Deževni gozd domujejo številne živalske vrste tropskega deževnega gozda, v paviljonu z akvariji in terariji domujejo bleščeče ribe in fascinantni plazilci, v zgodovinski hiši opic živijo najrazličnejše vrste opic, v polariju lahko pokukate pod vodo k tjulnjem in pingvinom, v polarni katedrali pa lahko opazujete severne medvede med potapljanjem. Tu je še tirolska kmetija, kjer lahko izveste vse o starih vrstah domačih živali.

ZOO Dunaj – vstopnina

ZOO Dunaj je odprt vse dni na leto, vstopnina pa je odvisna od tega, kaj si želite ogledati. Nekatere stvari je treba še dodatno doplačati (npr Hišo palm in Puščavsko hišo). Navadne vstopnice za odrasle stanejo 26 €, za otroke do 6 let je vstop brezplačen, za otroke od 6 – 18 let pa je vstopnina 15 €. Predlagam, da vstopnice kupite vnaprej in se tako izognete gneči na blagajni. Kupite jih lahko tukaj.

Zemljevid živalskega vrta

Živalski vrt na Dunaju je najstarejši živalski vrt, ki je še v obratovanju. Velik je kar17 hektarov, zato si je zanj potrebno vzeti res veliko časa. Zemljevid si lahko ogledate tukaj. Proti doplačlu kavcije so na izposojo na voljo vozički, s katerimi lahko naokrog vozite otroke. Priporočam, da si vzamete dovolj vode in kakšno malico.

ZOO Dunaj – delovni čas

ZOO je odprt 365 dni v letu – tudi ob praznikih. Januarja je ZOO odprt od 9.00 – 16.30, februarja od 9.00 – 17.00, marca od 9.00 – 17.30, od aprila do septembra od 9.00 – 18.30, oktobra (dokler se ne prestavi ura) od 9.00 – 17.30 in oktobra do decembra od 9.00 – 16.30.

koala, dunaj, zoo, živalski vrt, dunaj živalski vrt, živalski vrt dunaj, zoo dunaj, dunaj zoo, panda, vienna zoo, vienna, wien, wien zoo, schonbrunn, schonbrunn zoo, schonbrunn tiergarten, potovanje, avstrija, dunaj, dunaj avstrija, izlet dunaj, dunaj ljubljana, ljubljana dunaj, dunaj vlak, dunaj zoo vstopnina, dunaj zoo karte, dunaj zoo zemljevid, kje je dunaj zoo, kje je živalski vrt na dunaju
Koala, ZOO Dunaj

Te zanimajo še ostale znamenitosti na Dunaju?