Dopust in 5 stvari, ki se jih takrat ne počne

Greš kmalu na zaslužen dopust? Verjetno imaš v mislih, kaj vse boš počel/a. Ampak bolj kot to je pomembno, česa ne boš. 5 stvari, ki se jih na dopustu definitivno NE počne si lahko prebereš spodaj.

dopust Hrvaška, prazniki Hrvaška 2022, prazniki Hrvaška, Hrvaška morje, počitnice na Hrvaškem, družinske počitnice, potovanje z otrokom, Sanja trideseta, trideseta, mami blogerke, travel blogger, mom blogger, travel croatia, visit croatia, do not disturb, ne moti, sunhat, hat, summer hat, sunglasses, sončna očala, morje, sea, best places
Dopust na Hrvaškem

dopust na Hrvaškem

Na dopustu ne počni tega:

1. Na dopustu ne odgovarjaj na službene maile in klice (oziroma prej res pretehtaj, kaj je res ‘nujno’ in kaj lahko počaka teden, dva). Na dopustu je namreč ključno, da lahko odklopiš, odmisliš službo, delo, sodelavce, pisarno.. In samo uživaš, tam kjer si. V trenutku.

2. Na dopustu ne počni stvari, do katerih ti ni. Če ti ni do tega, da se ti v apartmaju narišejo kolegi/sorodniki, jim to tudi povej. Dopust je tvoj zaslužen čas. Zate in za tvojo družino. In samo TI določaš, kako si ga boš razporedil/a.

3. Na dopustu se ne prilagajaj (preveč) drugim. Še enkrat, to je tvoj dopust, počni kar te veseli. Druga zgodba so otroci, kjer moraš biti vedno malo fleksibilen.

Dopust, dopust v dvoje, zmenek, aperol, aperol spritz, kam na zmenek, kam na morje, hrvaška morje, hrvaška počitnice, hrvaška prazniki, savudrija, visit croatia, umag, hrvatska, trideseta, sanja, mami blogerke, mom blogger, travel blogger, take it easy, sea view, perfect view, mindfulness, relax, osebna rast, osebnostna rast, materinstvo, partnerstvo starševstvo
Dopust v dvoje

4. Nikakor ne koristi dopusta za pospravljanje. Razen, če te to izjemno osrečuje. Še bodo deževni dnevi in boš lahko vse to počel/a. Zdaj pa raje uživaj v dnevu, zunaj, na izletu, terasi, plaži ali pa na kavi. Pa čeprav se ti zdi, da zapravljaš čas, je to čas, ki si si ga podaril/a. Brez tega, da je spredaj besedica ‘moram’.

5. Na dopusti ne imeti slabe vesti, če nisi naredil/a ‘xy’, če se ti ne da čisto nič, če ti paše ležati cel dan ali pa hoditi naokoli cel ljubi dan in je zato za kosilo juha z vrečke ali pa dostava hrane. Ma ej, privošči si. Kar ti paše.

morje Hrvaška, počitnice Hrvaška, dopust na Hrvaškem, izlet na Hrvaško, prazniki Hrvaška, poletje 2022, poletne počitnice, kam na izlet, kam z mulcem, trideseta, sanja, mami blogerke, reading, branje, rože, flowers, relax, calm, easy, mindfulness, mami blogerke, sanja trideseta, savudrija, croatia, visit croatia

Življenje ni koledar in pokljukana to-do lista. Ni črno belo. Pa tudi, če bi bilo, misliš, da bi za to, ker bi delal/a ‘kar se spodobi’, dobil/a kakšno nagrado? Živi življenje, samo eno imaš. Pa čeprav ni vse vedno ‘popolno’, bodo ravno zaradi tega trenutki ravno taki. Popolni.