Beli pirhi za veliko noč 2024

Želiš za veliko noč ustvariti prav posebne pirhe, nanje kaj narisati ali pa samo želiš, da bi barve bolj izstopale? Potem moraš uporabiti bela jajca. Pri nas jih kar težko najdeš, a nič zato. Beli pirhi bodo na tvoji mizi, če uporabiš enostaven trik za barvanje jajc, oziroma razbarvanje jajčne lupine rjavih jajc.

Beli pirhi – postopek barvanja jajc

Za razbarvanje rjavih jajc, potrebuješ alkoholni kis – to je tisti za vlagajanje in vodo.

V liter mrzle vode dodaš liter kisa, oziroma voda:kis v razmerju 1:1. Dodaš jajca in vodo zavreš. Ko voda zavre, zmanjšamo na najmanjšo jakost, da jajc ne premetava in kuhamo cca 10 minut. Po tem jajca speremo pod mrzlo vodo in počakamo, da se ohladijo. To je to!

Okraševanje pirhov

Z belimi pirhi bo okraševanje res prišlo do izraza – na bela jajca lahko enostavno kaj narišeš ali pa jih okrasiš z različnimi tehnikami – servietno, barvanje z rižem ali pa mojo najljubšo tie dye. Veselo okraševanje pirhov ti želim!

servietna tehnika, barvanje pirhov, barvanje pirhov s servietno tehniko, barvanje pirhov z beljakom, okrasitev pirhov, pirhi, velika noč, ustvarjanje za veliko noč, barvanje jajc, bela jajca, velikonočni prazniki

Barvanje pirhov in različne tehnike

Dodaj odgovor