Barvanje pirhov in različne tehnike

Še malo, pa bo velika noč tu. Že veš, kako boš pobarval/a letošnje pirhe? Barvanje pirhov je lahko cela umetnost. Jaz sem sprobala kar nekaj različnih tehnik. Poglej rezultate, nekateri pirhi so naravnost čudoviti! Za tiste najbolj enostavne ne rabiš prav veliko časa, veš? Spodaj si oglej različne tehnike barvanja pirhov, ki dajo super rezultate.

Kako do belih jajc?

Da bodo barve na pirhih bolj intenzive, predlagam da uporabiš bela jajca. Če jih ne dobiš, lahko z majhnim trikom navadna jajca spremeniš v bela.

Barvanje pirhov s servietno tehniko

Za barvanje pirhov s servietno tehniko potrebuješ le lep prtiček iz katerega boš izrezal/a poljubne dele, čopič in beljak za premaz, ter seveda skuhana jajca. Spodnji del prtička odstraniš, zgornjega pa položiš na ohlajeno skuhano jajce. Z beljakom previdno premažeš plast prtička. Počakaš, da se posuši. To je to! Easy, ane?

Barvanje pirhov z rižem

Barvanje pirhov z rižem je primerno tudi za ustvarjanje z malčki. Najprej skuhamo jajca. Če želimo, da so naše barve bolj intenzivne, jih razbarvamo do belega. V zip vrečko z zapiranjem damo riž in nekaj jedilne barve. Če barva ni dovolj tekoča (je v gelu ali prahu), ji dodamo malo alkoholnega kisa. Pazi, da ne uporabiš veliko barve, dovolj jo je čisto malo. Vrečko zapremo in z rokami premešamo, da se barva prime na riž. Preberi cel postopek tukaj.

servietna tehnika, barvanje pirhov, barvanje pirhov s servietno tehniko, barvanje pirhov z beljakom, okrasitev pirhov, pirhi, velika noč, ustvarjanje za veliko noč, barvanje jajc, bela jajca, velikonočni prazniki, barvanje pirhov z rižem, easter eggs, easter, easter eggs galaxy

Barvanje pirhov z jedilno barvo – tie dye tehnika

Tie dye tehnika barvanja pirhov je ena mojih najljubših, saj je zelo enostavna, rezultat pa res krasen! Jajca najprej skuhaj (če želiš bolj intenzivne barve, jih tudi razbarvaj), potem vsakega posebej zavij v papirnato brisačo – jaz sem jih zavezala z elastikami. Na brisačko pokapaj različne jedilne barve (vmes pusti malo prostora) in brisačko pošpricaj s pršilko vode, da se bodo barve prelile. Počakaj, da se barva posuši (najbolje čez noč). Ko je barva suha, brisačko odvij, pirhe obriši s čisto brisačko, lahko jih tudi namažeš z mastjo ali oljem, da se bodo bolj svetili. In rezultat? Pirhi izgledajo, kot iz galaksije. Meni se zdijo čudoviti. Še tole – če boš uporabil/a papirnato brisačo z vzorcem, se bo ta poznal na jajčkih. Barvanje pirhov z jedilno barvo je eno najenostavnejših in lepih. Boš poskusil/a tudi ti?

Dodaj odgovor