Božični sejmi in advent v Avstriji

Tedni pred božičem so v Avstriji prav posebni, saj pridejo v ospredje romantični božični sejmi. Doživi adventni čar v Avstriji. Avstrija je znana po svoji bogati kulturni dediščini, ki se odraža na božičnih sejmih skozi tradicionalno okrašene stojnice, ročno izdelane izdelke in pristno hrano. Poleg tega se zdi, da se vsako mesto in vas v Avstriji poteguje za najlepše božično okrasitev, kar ustvarja čarobno vzdušje in privablja obiskovalce od blizu in daleč. Poglej katere božične sejme je najboljše obiskati novembra in decembra.

Božični sejmi v Avstriji

Avstrija prireja čudovite predbožične sejme. Obiščeš lahko Gradec, Salzburg, Dunaj, Celovec, pa še kakšen malo manj znan kraj.. Beri naprej!

Predbožični Graz (Gradec)

Prvi božični market se bo v Gradcu odprl 18. novembra. Na vse štiri adventne sobote  (2.12., 9.12., 16.12. in 23.12.2023) pa bo brezplačen javni prevoz (bus & tramvaj). Adventni tramvaj z lučkami bo vozil vsak vikend (pet-ned) od 18.11. do 23.11.2023 od 16. do 21. ure. 24.12.2023 pa bo božični tramvaj vozil od 11. do 17. ure.

božični sejmi v avstriji, božični sejem avstrija, božični sejmi avstrija, advent v avstriji, adventni market v avstriji, predbožični sejmi v avstriji, izlet v avstrijo, enodnevni izlet v avstrijo, potovanje v avstrijo, december, družinski izlet, aktivnosti za otroke, romantični izlet, izlet v dvoje, romantično potovanje, božič, december, november, zima, dogodki decembra, dogodki december, dogodki november, 2023, novo leto, božični izleti, predbožični dunaj, predbožični graz, gradec, graz, dunaj, villach, klagenfurt, celovec, beljak, linz, predbožični dunaj, predbožični salzburg, predbožični izleti blizu slovenije
Predbožični Graz, božični sejmi v Avstriji

V mestu si je možno ogledati številne znamenitosti, npr. stolp z uro, zvonik, trg Schlossberg in mestni park. Vredno se je povzpeti tudi na 200 metrov visok grajski hrib z razgledno točko, kjer je tudi restavracija s pivskim vrtom. Na hrib se lahko podate peš ali z vzpenjačo. Prav tako je zanimivo obiskati Murinsel, jekleno konstrukcijo v obliki školjke, ki plava na reki.

Mi smo se odpravili v praznični Graz za cel vikend. Spali smo praktično zastonj, saj smo imeli home exchange menjavo. Več o našem vikendu v Gradcu si preberi tukaj.

Božični sejmi v Gradcu

V Gradcu najdete kar nekaj sejmov na večih lokacijah. Večinoma bodo odprti od 18. novembra do 24. decembra 2023.

Npr. Adventni market pred Mestno hišo, tradicionalni božični trg v starem mestnem jedru, WonderLEND na Mariahilferplatz-u, božični sejem na Glockenspielplatz in drugi.

Advent v Celovcu (Klagenfurt)

Klagenfurt, glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroška, postane pravo praznično pravljično mesto z obsežno okrasitvijo, tradicionalnimi božičnimi sejmi in raznolikimi prireditvami. Obiskovalci lahko uživajo v številnih stojnicah, kjer se ponujajo ročno izdelani izdelki, okusni prigrizki ter topel kuhan mošt in druge praznične pijače. Vrhunec adventnega dogajanja v Klagenfurtu je običajno prižiganje prazničnih luči in sveč na velikem božičnem drevesu na trgu Neuer Platz, ki ustvari nepozaben prizor.

božični sejmi, božični sejmi v avstriji, božični sejem avstrija, božični sejmi avstrija, advent v avstriji, adventni market v avstriji, predbožični sejmi v avstriji, izlet v avstrijo, enodnevni izlet v avstrijo, potovanje v avstrijo, december, družinski izlet, aktivnosti za otroke, romantični izlet, izlet v dvoje, romantično potovanje, božič, december, november, zima, dogodki decembra, dogodki december, dogodki november, 2023, novo leto, božični izleti, predbožični dunaj, predbožični graz, gradec, graz, dunaj, villach, klagenfurt, celovec, beljak, linz, predbožični dunaj, predbožični salzburg, predbožični izleti blizu slovenije, innsbruck

Božični sejem Hallstatt

Hallstatt je čudovita romantična vasica ob jezeru. V Hallstattu se bo božični sejem tradicionalno začel 8. decembra. Hallstatt v prazničnem obdobju postane prava zimska pravljica. Obiskovalci lahko uživajo v čudovitem razgledu na zaledenele jezero Hallstatt in okoliške gore ter obiščejo čarobne božične trge, kjer lahko kupijo tradicionalna božična darila in okusijo avstrijske božične dobrote. Več o sejmu si preberi tukaj.

Predbožični Salzburg

Predbožični Salzburg je izjemno poseben zaradi svoje bogate in čarobne božične tradicije ter pravljične atmosfere, ki obdaja to avstrijsko mesto v času pred božičem. Salzburg je rojstno mesto znamenite božične pesmi “Tiha noč”, ki pripomore k posebni božični vzdušju. Ena najbolj znanih trgov je božični sejem pred katedralo, kjer lahko občudujete številne okrašene stojnice in se prepustite pristnemu božičnemu vzdušju.

božični sejmi, predbožični salzburg, christmas in salzburg, salzburg, adventni sejmi, adventni sejmi v avstrija, božični sejmi avstrija, predbožični sejmi avstrija,
Predbožični Salzburg

Predbožični Dunaj

Te zanima zakaj obiskati predbožični Dunaj? Predpraznični Dunaj je izjemen zaradi svoje razkošne in čarobne praznične dekoracije ter številnih prazničnih prireditev, ki ustvarjajo pravljično vzdušje. V tem času mesto blesti v lučkah, okrasih in božičnih trgovih, kar ustvarja edinstveno izkušnjo za obiskovalce. Tukaj si lahko prebereš kje vse bodo na voljo praznične stojnice na Dunaju, ter njihov odpiralni čas.

Predbožični Dunaj

Adventni sejem v Beljaku – božični sejem Villach

božični sejmi, predbožični salzburg, christmas in salzburg, salzburg, adventni sejmi, adventni sejmi v avstrija, božični sejmi avstrija, predbožični sejmi avstrija,
Božični Villach

Božični sejem bo na glavnem trgu od 17.11.2023 do 31.12.2023.

Božični sejem Innsbruck

Božične stojnice bodo v Innsbrucku odprte že od 15. novembra, sejem pa se bo zaključil 23. decembra.

božični sejmi, predbožični salzburg, christmas in salzburg, salzburg, adventni sejmi, adventni sejmi v avstrija, božični sejmi avstrija, predbožični sejmi avstrija,
Advent v Innsbrucku

Božični sejem Gmunden

Gmunden se nahaja ob jezeru Traunsee, ki velja za najgloblje jezero v Avstriji. Sejem vsako leto organizirajo v okolici dveh gradov: prvi leži na jezeru in ga zato imenujejo Seeschloss, Landschloss pa, kot pove že njegovo ime, leži na kopnem. Da je kulisa še bolj pravljična, se obiskovalci do gradu na jezeru lahko sprehodijo po 123 metrov dolgem lesenem mostu, ki je v adventnem času čudovito praznično osvetljen. Za več informacij klikni tukaj.

božični sejmi, predbožični salzburg, christmas in salzburg, salzburg, adventni sejmi, adventni sejmi v avstrija, božični sejmi avstrija, predbožični sejmi avstrija,
Božični sejem Gmunden, Avstrija

Božični sejmi v Linzu

V Linzu ne zamudi božičnih sejmov, odprti bodo že od 18. novembra do 23. decembra. Več informacij poišči tukaj.

božični sejmi, predbožični salzburg, christmas in salzburg, salzburg, adventni sejmi, adventni sejmi v avstrija, božični sejmi avstrija, predbožični sejmi avstrija,

Ostali božični sejmi v Evropi

Poglej kateri so bili najlepši sejmi v Evropi lansko leto in katerih letos ne smeš zamuditi. Klikni tukaj.

Prevei še mojih 5 predlogov za predbožične izlete in sejme.