Družinsko smučanje in smučišča v Sloveniji

Zimske počitnice so se za prvo polovico šolarjev že pričele! Čeprav zunaj ni najbolj zimsko, se še vedno lahko naužijete snežnih dni na smučiščih. Poglej katera so najbolj priljubljena družinska smučišča v Sloveniji in se odpravi na družinsko smučanje.

Družinsko smučanje

Družinska smučišča združujejo zimske radosti s kakovostnim družinskim časom. Ključen je varen prostor za otroke in čudovita narava. Spodaj poglej moje predloge za družinsko zabavo.

Poglej si kdaj so ostale šolske počitnice v tem letu.

Kranjska Gora in družinsko smučanje

Izbira mnogih družin je priljubljena Kranjska Gora, saj ponuja kar 18 smučarskih prog. Pod smučiščem si lahko tudi izposodite opremo, otroke pa lahko vpišete v šolo smučanja.

Rogla in družinsko smučanje

Smučišče Rogla ponuja 11 km urejenih smučarskih prog. Za otroke imajo posebej urejeni smučarski progi Uniorček 1 in Uniorček 2, ter lahko progo za smučarje začetnike Mašinžaga. Na smučišču je tudi otroški snežni park s tekočim trakom. Otroci pa se lahko zabavajo tudi v pohorski vasici.

Smučišča v Sloveniji – odpiralni čas in cenik kart

Mariborsko pohorje

Smučišče ponuja 40 km urejenih prog za vse smučarje, približno polovica prog je namenjena začetnikom. Na voljo je tudi nočno smučanje, šola smučanja, izposoja smučarske opreme, ter nočno sankanje.

Cerkno

Cerkno je nosilec naziva Naj smučišče v Sloveniji. Ponuja kar 18 kilometrov urejenih smučarskih prog, primernih za vse nivoje znanja smučanja. Za otroke sta na voljo otroški poligon in snežni park.

Golte

Družini prijazno smučišče na višini od 1.280 do 1.576 m. Do smučišča se lahko pripeljete z najdaljšo nihalko v Sloveniji. Na smučišču deluje 5 žičniških naprav (3 sedežnice in 2 vlečnici) ter tekoči trak, ki je namenjen najmlajšim smučarjem.

Kope in družinsko smučanje

Smučišče ima 8 km urejenih prog, ter otroški poligon s tekočim trakom za najmlajše.

Krvavec

Visokogorsko smučišče blizu Ljubljane ponuja veliko aktivnosti za otroke, vključno s snežnim parkom. Snežno igrišče Gospinca je namenjeno otrokom in smučarjem začetnikom. Smučišče ima najdaljši otroški transportni trak v Sloveniji – dolžine 80 m, otroški vrtiljak ter številna druga igrala. Poligon za začetnike ter sankališče Kriška planina ponuja doživetje za vso družino. Imajo otroški transportni trak dolžine 35 m, številna igrala in sankališče.

Vogel

Otroci imajo v snežnem parku na voljo dva tekoča trakova (60 m in 20 m), progo za sankanje ter vrtiljak, ki je primeren zlasti za otroke, ki so prvič na smučeh. Vogel se lahko pohvali z 22 km smučarskimi progami. Od tega je 9,5 km lahkih prog za otroke in smučarje začetnike.