Jesen in ustvarjanje z otroki

Jesen je super čas za ustvarjanje z otroki. Po sprehodu lahko naredijo umetnine, ki so povezane s tem kar so videli, npr spreminjanje barv, odpadanje listov, živali in plodove, ki so jih morda opazili. Spodaj je nekaj predlogov za ustvarjanje tudi z najmlajšimi.

Jesensko ustvarjanje z otroki

ustvarjanje je pomembno za celosten razvoj otrok. Spodbuja njihovo kreativnost, motorične veščine, čustveni razvoj, samozavest in socialne veščine. Zato je pomembno, da otrokom omogočimo čim več priložnosti za ustvarjalne dejavnosti v njihovem vsakdanjem življenju. Od šiljenja, risanja, slikanja, tapkanja, striženja in lepljenja – enostavne ideje za jesensko galerijo vašega malčka. Katera je vaša najljubša?

Bi raje ustvarjali s plastelinom? Tukaj je recept za domači plastelin.

Ustvarjanje je izjemno koristno za otroke iz več razlogov. Prvič, omogoča otrokom, da razvijajo svojo domišljijo. Med ustvarjanjem lahko otroci razvijajo nove ideje, raziskujejo različne možnosti in si predstavljajo svet onkraj svojega vsakdana. Poleg tega ustvarjalne dejavnosti pomagajo pri razvoju motoričnih veščin. Otroci morajo uporabljati svoje roke in oči, da ustvarijo umetniška dela, kar prispeva k njihovemu fino-motoričnemu razvoju. To je še posebej pomembno pri mlajših otrocih, saj jim pomaga pri pripravi na pisanje in druge šolske naloge.

Ustvarjanje in samozavest

Ker se otroci lahko izražajo skozi umetnost, jim to pomaga razumeti svoje občutke. To lahko pomaga pri obvladovanju stresa, tesnobe in drugih čustvenih izzivov. Poleg tega ustvarjanje spodbuja samozavest. Ko otroci vidijo, da lahko ustvarijo nekaj iz nič, se počutijo ponosne in samozavestne v svojih sposobnostih, kar lahko pozitivno vpliva na njihovo samopodobo in motivacijo za učenje.

Poglej si še ustvarjanje iz wc rolic za noč čarovnic.