Joga za otroke

Te zanima, kako na zabaven način predstaviti jogo svojemu otroku? Začnete lahko kar doma. Nekaj pripomočkov, ki vam pri tem lahko pomagajo, sem opisala spodaj. Joga za otroke dokazano zelo dobro vpliva na počutje, zbranost in fizično pripravljenost. Zakaj ne bi tudi otroka počasi vpeljali v jogo? Ker se tako, kot pri odraslih, zahtevnost prilagaja vsakemu posamezniku, lahko to naredite na res enostaven in zabaven način.

Zakaj je joga za otroke pomembna

Joga je zabavna in lahko otrokom pomaga pri razvoju socialnih veščin, saj se otroci lahko igrajo joga igre in skupaj izvajajo joga poze. Joga za otroke je predvsem pomembna zato, ker otrokom pomaga:

  1. Dvigniti samozavest
  2. Okrepiti telo in mišice
  3. Sprostiti stres in napetost v telesu
  4. Se bolje osredotočiti in sprostiti
  5. Izboljšati sposobnost zaznavanja in koordinacije svojega telesa
  6. Razviti prožnost in gibljivost telesa

Kako otroku približati jogo

Če želiš otroku približati jogo, moraš najprej:

1. Poiskati ustreznega učitelja joge za otroke, ki je certificiran in ima izkušnje z vodenjem joge za otroke. 2. Izbrati ustrezen prostor. Joga za otroke se lahko izvaja v različnih prostorih, npr. v dnevni sobi ali celo zunaj. Pravzaprav v kateremkoli prostoru, kjer vam je udobno in ni zunanjih motenj. 3. Pripraviti potrebno opremo: blazino za jogo in udobna oblačila za otroke. 4. Razvijte rutino in izberi ustrezen čas. Joga za otroke se lahko izvaja kadar koli v dnevu, vendar je pomembno, da si takrat vzamete čas, ki je primeren za otroke. Izberite tisti čas, ko so otroci najbolj sproščeni. 5. Zabavajte se! Joga za otroke je namenjena sprostitvi in zabavi, zato se ne obremenjujte s tem, da bi morali izvajati popolne poze. Namesto tega se osredotočite na zabavo in sprostitev z otroki.

Joga kartice za otroke

Joga kartice so način, ki na zabaven način predstavijo jogo otroku. Vaje lahko izvajate kar doma, skupaj z otrokom. Garantiram, da se boste zabavali prav vsi. Ker so kartice v priročni škatlici, jih lahko kamorkoli odnesete s seboj. Nam so zelo prav prišle že na več potovanjih.

Joga za otroke, Joga kartice, Joga kartice Mali ganeša, Mali Ganeša, joga, joga slovenija, trideseta, joga kartice, aktivnosti za otroke, telovadba za otroke, gibanje za otroke, osnove joge, joga za začetnike, čuječnost, meditacija, zabava, druženje, otroci, joga in starši, joga za družine

Joga kartice Mali Ganeša

Na eni strani kartice je prisrčna slika slončka, ki izvaja joga položaj, na drugi strani pa je položaj bolj podrobno razložen – kako ga pravilno izvajati in zakaj je pomemben. Komplet vsebuje 31 kartic. Med izvajanjem otroci dihajo, se gibajo in uživajo. Igrivi položaji kot so mačka, lev, miška idr. otroke učijo osnov joge.

Joga za otroke, Joga kartice, Joga kartice Mali ganeša, Mali Ganeša, joga, joga slovenija, trideseta, joga kartice, aktivnosti za otroke, telovadba za otroke, gibanje za otroke, osnove joge, joga za začetnike, čuječnost, meditacija, zabava, druženje, otroci, joga in starši, joga za družine

Joga kartice Mali ganeša lahko dobiš tukaj.

Sestavljanka za otroke z joga položaji

Še ena zabavna igra, ki otroku približa jogo, je sestavljanka Pozdrav soncu. Pozdrav soncu je tradicionalna vadba joge, sestavljena iz zaporedja jogijskih položajev, ki so usklajeni z dihom. Ima neverjeten učunek, saj prebudi celotno telo in je čudovit dodatek pri ustvarjanju srečnejšega in bolj zdravega življenja. Puzzle Mali Ganeša je prav tako razvila avtorica zgoraj predstavljenih joga kartic.

Sestavljanka Pozdrav soncu, Puzzle Pozdrav soncu, Puzzle joga, Joga sestavljanka, joga za otroke, joga, joga puzzle, sestavljanka Mali Ganeša, Puzzle Mali Ganeša, trideseta, aktivnosti za otroke, igre za otroke, družabna igra za otroke, miselna igra, miselne igre

Sestavljanka je primerna za otroke od 4. leta starosti (mi smo jo sicer začeli uporabljati že prej), vsebuje 25 kosov in je zanimive oblike. Puzzle se sestavlja v krogu, na slikah pa je slonček v položajih Pozdrava soncu. Ko otrok sestavljanko sestavi, lahko ponovi položaje, ki jih prikazuje slonček. Sestavljanki je priložena knjižica z joga položaji, kot jih vidite na sliki. Puzzle Pozdrav soncu lahko dobiš tukaj.

Joga za otroke in družine

Nadgradnja zabavnega učenja joge doma je lahko skupinska joga za otroke in družine. Je odlična priložnost, da se starši in otroci med seboj opazujejo in učijo. Namen družinske joge je povezovanje. Več o delavnicah lahko prebereš tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *