Poletje in ideje za ustvarjanje z otroki

Poletje je čas za enostavno ustvarjanje z otroki. Spodaj sem zapisala nekaj idej za ustvarjanje z malčkom. Poletno ustvarjanje s papirjem je enostavno, hitro in brez packanja. Motivi gusarjev, rib in drugih morskih živali bodo tvojemu otroku zagotovo všeč. Te bolj zanimajo aktivnosti z vodo? Klikni tukaj.

Ustvarjanje z otroki – material

Kaj potrebuješ za enostavno poletno ustvarjanje z otroki? Potrebuješ barven papir, črn flomaster, lepljive oči, lepilo in škarje. Otroku obrišeš dlani in voila – živalice so pripravljene.

Gusarji iz papirja

Na bež papir obreži otroške dlani, spodnji del pobarvaj s črnim flomastrom, zgornji del pa z modro ali rdečo. Pike na gusarjevi lahko narišeš z belo, pustiš prazen prostor in barvaš okoli ali pa nalepiš bele nalepke. S črnim flomastrom narišeš še usta in prevezo. Na drugo stran nalepiš lepljivo oko. Ta-dam, gusar je narejen.

Hobotnica iz papirja

Na poljuben papir, midve sva izbrali rdečega, obrišeš otroške dlani. Izrežeš in odrežeš tam kjer je bil obrisan palec. Papirja na robu zlepiš skupaj, da dobiš lovke. Izrežeš krog (midve sva obrisali skodelico, tako da je glava res okrogla) za glavo, nanjo nalepiš lovke. Na lovke narišeš črne pike, na glavo pa usta, pike, lička in prilepiš lepljive oči. Hobotnica je končana.

Ribe v akvariju

Na poljuben barvni papir obrišeš otroško dlan in izrežeš – ribo. Iz iste barve izrežeš še srček, ki ga s spodnjim delom prilepiš pod ribo – služi za ribina usta. Nalepiš še lepljive oči in narišeš luske. Po želji lahko narediš še akvarij iz papirja. Moder papir obrišeš in izrežeš, da izgleda kot posoda akvarij. Vanj nalepiš obe ribi, jima narišeš mehurčke, spodaj pa dodaš še dno, alge..poljubno. Tvoj akvarij je končan.

Meduze

Za meduze obrišeš otroške dlani, izrežeš in nanje nalepiš lepljive oči. Narišeš usta in lička. Za lovkami nalepiš predhodno izrezane trakove mehurčkaste folije (ali kakšen drug trak). Tvoja meduza je končana. Enostavno, kajne?

Ustvarjanje z otroki doma

Poglej si še ostale poletne aktivnosti za malčke in otroke.