Predbožični Zagreb in advent v Zagrebu 2023

Advent v Zagrebu bo letos trajal od 2. decembra do 7. januarja. Poglej kaj vse se bo odvijalo, od stojnic na trgu in drsališča, ter programov za otroke. Super bo!

Advent v Zagrebu 2023

Advent v Zagrebu 2023

Lesene adventne stojnice, tisoče lučk, leseni hrestači, umetniške inštalacije, čarobni parki, okrašena božična drevesa in zabavna božična glasba pričarajo prav posebno vzdušje. Oglej si najboljše lokacije v predbožičnem Zagrebu za najboljše božično vzdušje.

Ledeni park

V sklopu adventnega Zagreba boste lahko tudi drsali. Drsanje bo možno pred veličastnim pročeljem Umetniškega paviljona.

zagreb, advent v zagrebu, božič, božični sejem zagreb, advent zagreb, predbožični zagreb, božični zagreb, izlet v zagreb, izlet v božični zagreb, z vlakom v zagreb, zagreb ljubljana vlak, vlak ljubljana zagreb, zagreb vlak, ledeni park zagreb, strossmayerev trg zagreb, fuliranje zagreb, advent na zrinjevcu, zrinjevac, advent za otroke, ledena pravljica, ledena pravljica zagreb, za pravljice ni zime, ribnjak, otroški park, kraljica zima, gledališki advent, mala scena zagreb, backo mini express, muzej vlakov zagreb, zoo zagreb, živalski vrt zagreb, advent v živalskem vrtu, zagrebški zoo
Ledeni park Zagreb, drsališče, predbožični Zagreb

Advent v Zagrebu – Zrinjevac

Zrinjevac je dom adventa v Zagrebu.

Advent v Zagrebu za otroke

Letos bodo v Zagrebu oblikovani posebni programi samo za otroke. Poglej si spodnji seznam.

Ledena pravljica

Ledena pravljica je najbolj kristalen in leden otroški park, ki si ga lahko predstavljate. V njem glavno vlogo igra dobra kraljica Zima, ki uresniči vse otroške sanje, svetlobne instalacije pa prebudijo najsrečnejša čustva v otrocih. Ledena pravljica bo obratovala od 16.12.2023. do 7.1.2024 od 16. ure do polnoči v Ribnjaku.

Za pravljice ni zime

Popravljavec zgodb bo “popravil” znane pravljice, kot so npr Sneguljčica in Deklica z vžigalicami, saj mu konec ni bil všeč. Gledališki advent bodo dopolnile delavnice in druženje z Dedkom Mrazom. Otroško gledališče bo obratovalo od 02.12.2023. do 7.01.2024 v gledališču Mala scena.

Backo mini express – Muzej modelov vlakov

Božično vzdušje pričarajte z ogledom 5. največje evropske makete železnice, po kateri vozi več kot 200 vlakov. Na ogled pa je tudi 300 metrov mini cest, na katerih so ostala vozila na indukcijski pogon. Obisk muzeja bo za otroke gotovo čarobno. Adventni muzej Backo express bo odprt od 02.12.2023. do 7.01.2024.

Advent v Zagrebškem ZOO-ju

Te zanima kako pozimi živijo ljubke živali iz zagrebškega živalskega vrta?  Sprehajališča in paviljoni bodo pravljično okrašeni z več tisoč lučkami. Otroci se bodo lahko fotografirali v Božičkovi koči, 5. in 6. decembra pa pride na obisk tudi Miklavž! Adventni ZOO bo obratoval od 02.12.2023. do 7.01.2024.

Tukaj si poglej aktualne adventne sejme v Avstriji.