Aperol Spritz recept – za popolno italijansko poletje, foto in video

Tukaj je recept za Aperol spritz, popolno poletno italijansko pijačo, ki se je prijela tudi pri nas. Preveri zakaj, saj je res odlična. V Italiji ti ob naročilu postrežejo še z brezplačnim prigrizkom. Je moderna interpretacija klasične italijanske aperitivne pijače. To pomeni, da združuje tradicionalne elemente s sodobnimi okusi, kar je privlačno za širok spekter ljudi.

Aperol Spritz

Aperol Spritz ima svež in osvežujoč okus, ki je rahlo grenak, a hkrati tudi sladek. Mešanica aperol likerja, prosecca (penine) in gazirane vode ustvarja rahlo in prijetno pijačo, ki je primerna za različne okuse. Ker ima relativno nizek alkoholni delež je primeren za uživanje čez dan.

Aperol spritz, Italija, italijanske poletne pijače, italijanska poletna pijača, počitnice v Italiji, potovanje v Italijo, recept aperol, najboljši recept za aperol, grenčica aperol, poletni koktejli, koktejli, recept za koktejle, poletje, poletne pijače, trideseta, sanja, mami blogerke
Popoln Aperol Spritz

Pijača je zelo prepoznavna zaradi svoje oranžne barve, ki izstopa. Lep videz in privlačno postrežena pijača pripomoreta k temu, da je postala tudi priljubljena izbira za objavljanje na družbenih omrežjih. Aperol je pogosto povezan s počitnicami, pikniki, terasami in drugimi priložnostmi, ko se ljudje zberejo, da bi se sprostili in uživali ob pijači.

Za popoln Aperol spritz potrebuješ:

Prosecco extra dry, Aperol, sodo, pomarančo, ledene kocke in kozarec s pecljem.

Za uspešno mešanico se vedno drži pravila 3-2-1.

Recept za Aperol spritz

Kozarec napolni z ledom. V zapisanem zaporedju zlij čez

75 ml (3 x 25 ml) Prosecca

50 ml (2 x 25 ml) Aperola

25 ml( 1 x 25 ml) sode

Pijačo okrasi z rezino pomaranče. Aperol spritz je pripravljen za serviranje. Na zdravje! In seveda, po pameti! Z alkoholom ni dobro pretiravati..

recept za aperol spritz, aperol recept, aperol spritz recept, italijanska pijača, italijanske alkoholne pijače, razmerje za popoln aperol spritz, prosecco, aperol, soda
Sestavine za Aperol Spritz

Te je Aperol odpeljal v Italijo? Poglej nekaj namigov, kam se lahko odpraviš v Italiji.

recept za aperol spritz, aperol recept, aperol spritz recept, italijanska pijača, italijanske alkoholne pijače, razmerje za popoln aperol spritz, prosecco, aperol, soda
Recept za Aperol Spritz, popolno italijansko pijačo

Video recept za Aperol Spritz

Spodaj si lahko ogledaš video recept za priljubljeno pijačo Aperol Spritz.

Recept za Aperol Spritz

Lastniki blagovne znamke Aperol so izvedli uspešno marketinško kampanjo, ki je poudarila Aperol Spritz kot idealno pijačo za poletne dni in druženje. To je pripomoglo k povečanju prepoznavnosti pijače in njene priljubljenosti. Iščeš idejo za počitnice v Italiji? Klikni tukaj.