Toskana za prvi maj in njene znamenitosti

Toskana za prvi maj je idealna izbira, če iščete manj gneče, prijetne temperature, čudovito naravo, kulinarično izkušnjo in kulturne prireditve. Čudovita italijanska regija ponuja veliko razlogov za obisk v kateremkoli letnem času, spodaj pa so glavni razlogi, zakaj je pomlad idealen čas za obisk Toskane.

  • Manj turistov. Spomladi ni toliko turistov kot v poletnih mesecih, kar pomeni, da ni toliko gneče okoli znamenitosti.
  • Prijetne temperature. Obiskovanje mest in znamenitosti je bolj prijetno, saj ni tako vroče. Sicer pa Toskana velja za najmanj deževno področje v Italiji.
  • Polja so prekrita s cvetjem, sadna drevesa cvetijo in vinogradi se pripravljajo na poletno sezono. To je čudovit čas za obisk te pokrajine.
  • Spomladi je čas, ko se pojavijo nove sezonske jedi v toskanski kuhinji. Uživate lahko npr v svežih artičokah, jagodah in češnjah.
  • Festivali in prireditve v spomladanskem času. Med njimi so na primer Sagra del Cinghiale, festival divjega prašiča, in Festa della Primavera, festival pomladi.
toskana, italija, italija prazniki 2023, toskana italija, prvomajske počitnice, družinske počitnice, toskana potopis, toskana družinske počitnice, kam za prvi maj, kam za 1 maj, kam za prvomajske počitnice, prvi maj 2023, prvomajske počitnice 2023, predlogi za potovanja, potovanje, potovanja, družinska potovanja, potovanja v paru, oddih za dva, trideseta, toskana italija, italija za prvi maj, potopis toskana, potovalni načrt toskana
Siena, Toskana

Toskana za prvi majznamenitosti

Prvi maj je priljubljen čas za potovanja in obiskovanje novih krajev. Toskana za prvi maj je super izbira, saj imate na voljo veliko možnosti za raziskovanje te čudovite italijanske pokrajine. Tu je nekaj glavnih znamenitosti, ki jih lahko obiščete:

  • Firence so glavno mesto Toskane in eden od najbolj kulturnih in umetniških krajev v Italiji. Lahko obiščete nekatere najbolj znane znamenitosti, kot so katedrala Santa Maria del Fiore, galerija Uffizi in Ponte Vecchio. Prvi maj pa je tudi dan, ko se v Firencah odvijajo različne delavske demonstracije in prireditve.
  • Pisa je znan po svojem poševnem stolpu, vendar ima tudi številne druge znamenitosti, kot so palača dei Cavalieri, palača della Carovana in palača Blu. Obiščete lahko tudi univerzo v Pisi, ki je ena najstarejših v Evropi.
Pisa, Italija, Pisa Italija, Pisa, Toskana, toskana za prvi maj, prvi maj, kam za prvi maj, kam za 1 maj, kam za prvomajske počitnice, prvomajske počitnice, prvi maj 2023, prvomajske počitnice 2023, italija, prazniki italija 2023, počitnice, Siena, San Gimignano, kaj početi v toskani, znamenitosti v toskani
Pisa, Italija
  • Siena je srednjeveško mesto, ki ga obdaja čudovita pokrajina Toskane. Obiščete lahko katedralo v Sieni, kjer se nahajajo nekatere najpomembnejše umetniške zbirke v Italiji, ter se sprehodite po ozkih ulicah v središču mesta.
  • San Gimignano je majhno mestece v Toskani, ki je znano po svojih srednjeveških stolpih. Lahko si ogledate tudi lokalno tržnico in poskusite nekatere izdelke, kot so sir Pecorino in vino Vernaccia di San Gimignano.
  • Val d’Orcia je pokrajina v južni Toskani, ki je znana po svojih vinogradih, srednjeveških mestih in čudoviti naravi. Lahko si ogledate npr mesto Montalcino, kjer proizvajajo znano vino Brunello di Montalcino. Več si preberi tukaj.

Toskana za prvi maj – tega ne smete izpustiti

Za znamenitosti, opisane zgoraj ste verjetno že (večkrat) slišali. Kaj pa za spodnjej? Definitivno nekaj česar ne smete spustiti ob obisku Toskane. Naj bodo vaše počitnice v Toskani nepozabne.

Monteriggioni

Monteriggioni je majhno srednjeveško naselje iz 13. stoletja, ki je znano po popolnoma ohranjenem mestnem obzidju. Nahaja se na vrhu manjšega griča. Nahaja se v pokrajini Siena.

Pienza

Pienza je mala vasica v srcu pokrajine Val d’Orcia v Toskani. Razgledi so res čudoviti, mala vasica pa ima prav poseben čar. Veš, da so tudi tam snemali Gladiatorja?

Cortona

Cortona je eno najstarejših mest v Toskani. Tukaj je bil tudi posnet film Pod toskanskim soncem.

Cortona Toskana, Cortona, Pod toskanskim soncem, under the tuscan sun, toskana v filmih,
Cortona, Toskana

Kaj početi za prvi maj?

V Italiji lahko počneš – vse! Lahko si privoščiš najboljši gelato na svetu v San Gimignanu, si ogledaš Michelangelovega Davida v Firencah, se okopaš v naravnih termah Saturnia.. Ko si enkrat v Toskani moraš poizkusiti njihov sir Pecorino, florentinski zrezek in krasna vina, npr tista iz pokrajine Chianti ali pa Brunello iz Montalcina. Predvsem pa si ga vzami na izi, saj lahko le tako izkusiš pravi pomen italijanskega La dolce vita.

Več o krajih v Toskani in kje vse smo se potepali mi, si preberi v moji objavi Toskana – družinsko potovanje z otrokom in psom. Spodaj pa pokušina Toskane v videu:

Toskana z otrokom

Dodaj odgovor