Pokopališče školjk in Ankaran

Kam med prazniki in počitnicami? Pokopališče školjk je del obale, kjer lahko najdeš ogromno različnih školjk in polžkov. Školjčna sipina je dolga 170 m in se nahaja med Ankaranom in Luko Koper. Super ideja za izlet!

Kdaj je nastalo pokopališče školjk pri Ankaranu?

Nastala je po letu 1990, ko so zaradi poglabljanja dna v Luki Koper, mulj iz dna izčrpali na sipino. Dež je postopoma spral blato in ostale so le školjke in polži. Našteli so kar 234 vrst vseh polžev Tržaškega zaliva. Med njimi lahko najdeš tudi Petrovo uho, pelikanovo stopalce, pokrovače, bodičastega volka in mnoge druge. Poleg školjk lahko tam opaziš kar 30 različnih vrst ptic.

Pokopališče školjk Ankaran, Slovenska obala, ankaran, koper, Obala, Luka Koper, školjke, nabiranje školjk, polžki, pokopališče školjk parking, parking pokopališče školjk, ankaran parkirišče, nabiranje školjk, ankaran školjke, pokopališče školjke parkirišče, sipina školjk, kje se nahaja pokopališče školjk, enodnevni izleti po sloveniji, enodnevni izleti, izleti z otrokom, izleti po sloveniji, izlet z malčkom, kam z mulcem, izlet na obalo, izlet v ankaran, izlet v koper, slovensko morje, slovenska obala, sveta katarina, nogometno igrišče ankaran hrvatini, čaplja, labodi, opazovanje ptic, pokrovače,bodičasti volk, petrovo uho, ideja za izlet, prvomajske počitnice, kam za prvi maj, kam na izlet za prvi maj, kam na izlet na obalo, ankaran izlet, koper izlet, ankaran znamenitosti, enodnevni izlet, počitnice, šolske počitnice, poletne počitnice
Pokopališče školjk Ankaran, Slovenska obala

Kje se nahaja pokopališče školjk?

Pokopališče školjk se nahaja med Ankaranom in Luko Koper, bolj natančno tukaj.

Na poti proti Ankaranu, zavij levo za sveto Katarino. Parkiraš lahko na parkirišču ob nogometnem igrišču kluba Ankaran – Hrvatini. S parkirišča se po shojeni stezici sprehodi proti morju, na levi strani boš videl/a sipino školjk. Najbolje je, da kraj obiščeš v času oseke, saj tako lahko prideš do njega čez skale v plitvini. Možen pa je dostop tudi naokoli.

Kljub temu, da je številčnost školjk mamljiva za nabiranje, na spletni strani občine Ankaran pozivajo: “Želimo si, da bi školjčišče ostalo na ogled tudi prihodnjim rodovom, zato vljudno prosimo obiskovalce, da si školjke zgolj ogledujete (in fotografirate) in jih ne nabirate.“

Iščeš idejo za nov izlet? Kaj praviš na romantični Piran? Več si preberi tukaj.

Dodaj odgovor