10 nasvetov za ugodno in poceni potovanje

Želiš raziskati svet, ne da bi za to porabil/a celo premoženje? Poceni potovanje je lahko izvedljivo, če slediš preprostim nasvetom, ki sem jih zapisala spodaj. Ne glede na to ali sanjariš o romantičnem pobegu ali avanturističnem popotovanju poglej spodnje nasvete, ki ti bodo pomagali, da boš v potovanju užival/a brez, da bi izpraznil/a svoj bančni račun.

poceni potovanje, ugodno potovanje, nasveti za ugodno potovanje, nasveti za poceni potovanje, kako poceni potovati, potovanja, potovanje, izleti, ugodna potovanja po svetu, poceni počitnice, kam poceni na počitnice, kam ugodno na dopust, dopust, počitnice, družinske počitnice, počitnice v dvoje, bazen, šolske počitnice, potovanja za vsak žep, letalske karte, poceni letalske karte, kam z mulcem, poceni potovanja z letalom, potovanje z avtom, roadtrip, potovanje po evropi, poceni potovati 2024, po svetu, posvetu, ugodno po svetu, izlet na dlani, aktualno, poletje 2024, počitnice 2024, prvomajske počitnice 2024, jesenske počitnice, krompirjeve počitnice 2024, home exchange, homeexchange, travel, family travel, oddih, oddih za dva, oddih za pare, romantično potovanje, brisača, klobuk, slamnik, brisača za plažo, girl in the pool, pool, pool party, easy living, slow living, france, provence, provansa, francija
Jaz v Provansi na home exchange menjavi v Franciji

10 nasvetov za poceni potovanje

1. Načrtuj vnaprej

Rezervacija letalskih kart in zgodnje plačilo namestitve ti lahko prinese velike popuste. Če si prilagodljiv/a z datumi, lahko spremljaš tudi last-minute ponudbe (to velja predvsem za potovanja preko agencij, letalske karte in križarjenja). Izogibaj se večjih praznikov, saj so takrat ponavadi cene višje. Predlagam, da potovanje načrtuješ vnaprej in daš tako nekaj zneska na stran že ob samem načrtovanju (tudi, če takrat še nič ne plačaš). Tako boš imel/a takrat, ko bo prišlo na vrsto samo potovanje, za plačat manjši del zneska.

2. Primerjaj cene

Preden opraviš rezervacijo, primerjaj cene na različnih spletnih straneh. Včasih se lahko med sabo zelo razlikujejo. Če iščeš letalske karte preko platform, ki primerjajo cene, predlagam, da končno rezervacijo opraviš direktno preko letalske družbe (lažje je tudi zaradi povrnitve stroškov v primeru odpovedi leta).

3. Izberi destinacijo izven sezone

Potovanje v priljubljene destinacije izven sezone lahko prinese kar dobre prihranke. Poleg tega lahko izven sezone uživaš brez gneče in v bolj pristni izkušnji samega kraja.

4. Za poceni potovanje razišči različne možnosti namestitve

Namesto rezervacije hotela razmisli o alternativnih možnostih, kot so najem stanovanja preko Airbnb-ja, home exchange menjava doma, couchsurfing ali pet sitting. Tako boš zagotovo prihranil/a pri namestitvi in svoja sredstva namenil za izkušnjo na samem potovanju. Tukaj si lahko pogledaš homeexchange platformo, ustvariš svoj profil in začneš potovati poceni.

Več kako na poceni potovanje in mojo izkušnjo preko home exchange-a si preberi tukaj.

poceni potovanje, ugodno potovanje, nasveti za ugodno potovanje, nasveti za poceni potovanje, kako poceni potovati, potovanja, potovanje, izleti, ugodna potovanja po svetu, poceni počitnice, kam poceni na počitnice, kam ugodno na dopust, dopust, počitnice, družinske počitnice, počitnice v dvoje, bazen, šolske počitnice, potovanja za vsak žep, letalske karte, poceni letalske karte, kam z mulcem, poceni potovanja z letalom, potovanje z avtom, roadtrip, potovanje po evropi, poceni potovati 2024, po svetu, posvetu, ugodno po svetu, izlet na dlani, aktualno, poletje 2024, počitnice 2024, prvomajske počitnice 2024, jesenske počitnice, krompirjeve počitnice 2024, home exchange, homeexchange, travel, family travel, oddih, oddih za dva, oddih za pare, romantično potovanje, brisača, klobuk, slamnik, brisača za plažo, girl in the pool, pool, pool party, easy living, slow living, france, provence, provansa, francija, italija, como, como lake, lake como, jezero como, como italia, italy, como italy, italy, italija, jezera v italji
Razgled iz home exchange apartmaja na jezero Como v Italiji

5. Izogibaj se turističnim atrakcijam

Turistične atrakcije in kraji so ponavadi dražji. Ponavadi moraš plačati več za vstopnine, parkirnine in restavracije. Namesto tega razišči manj znane kraje, kjer lahko uživaš v bolj avtentični izkušnji po nižjih cenah ali pa turistične destinacije obišči izven sezone.

6. Jej kot lokalci

Raziskovanje lokalne kulinarike v lokalnih restavracijah ali na tržnicah ti lahko prinese izjemne okuse po dostopnih cenah. Izogibaj se restavracijam za turiste, kjer so cene višje. Mi najraje kupimo stvari kar v lokalni trgovini, pekarni ali slaščičarni, ter si kakšno stvar pripravimo tudi sami.

7. Izogibaj se nepotrebnim stroškom

Pred odhodom preveri, če tvoja kreditna kartica zaračunava visoke provizije za uporabo v tujini. Jaz uporabljam Revolut. Zavarovanje si uredi pred potovanjem, saj te lahko kar veliko pride, če nimaš urejenega. Pazljiv/a pa bodi tudi pri nakupih v turističnih trgovinah. Res rabiš toliko spominkov?

8. Za poceni potovanje izberi brezplačne aktivnosti

Veliko destinacij ponuja brezplačne ali poceni aktivnosti, kot so sprehodi po naravi, ogledi muzejev ob brezplačnih dnevih ali udeležba na lokalnih dogodkih.

Prva nedelja v mesecu je za prost vstop v galerije in muzeje v Ljubljani.

9. Uporabljaj javni prevoz

Namesto taksijev ali najema avtomobila razmisli o uporabi javnega prevoza ali najema kolesa. To je pogosto cenejša in bolj pristna izkušnja, sploh, če se nahajaš v večjem mestu.

Podzemna postaja metroja v Londonu, Anglija

10. Proračun naj bo prilagodljiv

Kljub načrtovanju lahko pride do nepredvidenih stroškov. Bodi pripravljen/a prilagoditi svoj proračun glede na okoliščine in nepredviden znesek vštej v ceno potovanja še preden greš, tako te nič ne bo presenetilo in vrglo s tira.

Zapomni si, da potovanje ni vedno povezano z ogromnimi stroški – s pravim načrtovanjem lahko uživaš v čudovitih izkušnjah po dostopnih cenah. Srečno pot!

Dodaj odgovor