Poletje in pobarvanke za otroke

Poletje je tu! Pobarvanke za otroke s poletno tematiko najdeš spodaj. Brezplačne pobarvanke lahko preneseš in natisneš kar takoj. Te zanimajo še ostale poletne aktivnosti za otroke?

Poletje in poletne pobarvanke za otroke

Spodaj najdeš brezplačne poletne pobarvanke za otroke, ki jih lahko natisneš. Malo nižje pa poglej še ostale poletne aktivnosti za otroke.

Pobarvanke za otroke plaža

Pobarvanke za otroke morska deklica

Pobarvanke za otroke morje

Poletne pobarvanke za otroke

Ostale pobarvanke za otroke

Tukaj najdeš še ostale brezplačne pobarvanke za otroke z drugimi tematikami.

Zakaj je barvanje dobro za otroke?

  • Pobarvanke spodbujajo otrokovo domišljijo in kreativnost.
  • Med barvanjem otroci uporabljajo drobne mišice v rokah in prstih, kar je odlična vadba za razvoj finomotoričnih spretnosti. To jim pomaga pri razvijanju sposobnosti pisanja, risanja in rokovanjem s predmeti v vsakdanjem življenju.
  • Ko otrok barva, se mora osredotočiti na majhne podrobnosti in slediti določenim vzorcem. To pomaga izboljšati sposobnost koncentracije in vzdržljivosti pri opravljanju nalog.
  • Barvanje je dejavnost, ki otroku pomaga, da se sprosti in umiri. Pomaga lahko pri zmanjševanju stresa, tesnobe in napetosti ter spodbuja občutek miru in zadovoljstva.
  • Pobarvanke so odličen način za učenje barv in različnih oblik.
  • Ko otroku uspe dokončati pobarvanko, dobi občutek dosežka, kar pozitivno vpliva na njegovo samozavest. Otrok se lahko počuti ponosnega na svoje delo in se spodbuja k nadaljnjemu ustvarjanju.

Poletje in aktivnosti za otroke

Tukaj najdeš poletne aktivnosti za otroke – predvsem tiste vodne. Kaj pa, če bi naredili čisto svoj sladoled? Poglej ta enostaven recept za lučke.

Poletje in pesmice za otroke

Tukaj najdeš seznam poletnih pesmic za otroke z besedili.