Sankanje za otroke in sankališča

Sankanje za otroke je ena izmed ljubših aktivnosti, ki jo družine lahko počnejo pozimi. No, pa tudi za nekatere starše. Za sankanje potrebujete lesene sani, bob ali lopato. In nepremočljiva oblačila in obutev. Pa seveda hrib s snegom. In potem se zabava lahko začne. Če želite na bolj urejene (in daljše) sankaške proge, si izberite kakšno iz spodnjega seznama.

Sankanje za otroke, sankanje, sankališča, sankališče, sankanje v ljubljani, sankanje slovenija, sankališča v sloveniji, sankališča v ljubljani, ljubljana slovenija, sneg, snow, slovenia, visit ljubljana, sanke, sani, zima
Sankanje za otroke

Zakaj je sankanje za otroke dobro

Sankanje je varna in zabavna aktivnost, ki otroke navdušuje. Ker je fizična aktivnost, ki spodbuja motorični razvoj otrok, pomaga razvijati koordinacijo, ravnotežje in kondicijo je sankanje odlična aktivnost za otroke. Povečuje tudi otrokov odnos z naravo, saj mu omogoča, da se igra na prostem, se druži s prijatelji in družino in mu tako pomaga razvijati socialne veščine.

5 stvari na katere moramo biti pozorni med sankanjem z otroki

Pri sankanju z otroki moramo biti pozorni na 5 ključnih stvari.

Sankanje za otroke in varnost

Preden začnete s sankanjem, se prepričajte, da imajo otroci ustrezno zaščitno opremo, kot so čelada, rokavice in ustrezna obutev. Prav tako se prepričajte, da ste izbrali primerno progo za otrokove sposobnosti in jim prej pokažite, kako se pravilno vozi sani.

Sankanje za otroke in vreme

Preden začnete sankati, se prepričajte, da je vreme primerno. Sankanje v hladnem in vetrovnem vremenu za otroke ni najbolj primerno.

Hrana in pijača

Poskrbite, da boste imeli s seboj dovolj hrane in tekočine, da otroci ne bodo dehidrirali.

Osredotočenost

Med sankanjem bodite ves čas pozorni, saj se otrok lahko poškoduje in potrebuje vašo pomoč. Če je otrok še premajhen, da bi se lahko sam samostojno vozil na saneh, se sankajte z njim.

Upoštevanje pravil na sankališčih

Pazite, da se držite pravil sankanja in upoštevajte označbe na progah urejenih sankališč.

Sankanje za otroke, sankanje, sankališča, sankališče, sankanje v ljubljani, sankanje slovenija, sankališča v sloveniji, sankališča v ljubljani, ljubljana slovenija, sneg, snow, slovenia, visit ljubljana, sanke, sani, zima
Sankališča za otroke

Sankališča in sankanje za otroke v Ljubljani in okolici

Sankališča v Ljubljani in njeni okolici sem zapisala v spodnjem seznamu. Sigurno boste našli vsaj eno primerno sankališče za otroke in izkoristili sneg za sankanje, še preden zima odide.

Sankališče Tivoli

Kadar je v Ljubjani dovolj snega, se lahko otroci sankajo po tivolskem griču.

Sankanje na Krvavcu

Zanimivo doživetje, tako za otroke kot odrasle je zagotovo nočno sankanje. Otroci do 5 let se sankajo brezplačno. Več informacij dobiš tukaj.

Sankališče Rakitna

Sankanje na Rakitni lahko v zelo mrzlih dneh združite z drsanjem na jezeru Rakitna, kasneje pa se pogrejete s čajem v hotelu Rakitna, ki se nahaja poleg jezera.

Šentjošt nad Horjulom

Smučišče s šolo smučanja za otroke in izposojo opreme nad Horjulom. Več info tukaj.

Polževo

Smučišče in sankališče blizu Višnje Gore. Več info tukaj.

Katarina

Topol pri Medvodah ali pogosto kar Katarina nad Ljubljano je naselje v občini Medvode.

Ulovka

Ulovka je hrib na Vrhniko, kamor sem še kot otrok hodila smučat in je super tudi za sankanje.

Sankanje na Veliki planini

Otroški zimski park na Veliki planini je za otroke brezplačen. Na Veliki planini imajo tudi nočno sankanje. Pred odhodom preveri delovni čas nihalke, da je ne zamudiš. Več info tukaj.

Sankališče Logatec

Na hribu Sekirica v Logatcu.

Sankanje na Starem vrhu

Smučišče, ki ima tudi otroški snežni park. Več info tukaj.

Sankanje za otroke, sankanje, sankališča, sankališče, sankanje v ljubljani, sankanje slovenija, sankališča v sloveniji, sankališča v ljubljani, ljubljana slovenija, sneg, snow, slovenia, visit ljubljana, sanke, sani, zima
Sankališča za otroke

Sankanje za otroke po Sloveniji

Najbolj priljubljena sankališča za otroke izven Ljubljane so:

Sankališče Pokljuka

Sankanje za otroke Krajnska Gora

Sankanje za otroke na Soriški planini

Sankanje Ljubelj

sankanje za otroke, konji, pokljuka, pokljuka sankanje, pokljuka smučanje, smučanje za otroke, kam z mulcem, sankanje, smučanje, smučanje slovenija, sankanje slovenija, sankanje z otroci, sankanje z malčkom, medved, smučke, sanke, sankališča, sankališče, sankališča slovenija, sankališče slovenija, najboljša sankališča za otroke, za otroke, zima, zimske aktivnosti
Sankanje za celo družino in sankališča po Sloveniji

Sankanje za otroke na Rogli

Sankanje za otroke na Pohorju

Sankanje na Voglu

Če imaš še kakšen predlog za dopolnitev seznama, bom vesela namiga. Sicer pa, če imaš malčka je velika verjetnost, da bo enako užival tako na majhnem hribu, kot na velikem sankališču. Za tiste najmlajše pa je dovolj že, če jih s sanmi vlečeš po ravni, zasneženi cesti. So ti všeč zimske aktivnosti? Potem ti je gotovo všeč tudi drsanje.

Preveri seznam drsališč v Ljubljani in okolici.