Potovanja: Home exchange in Slovenija

Si slučajno naletel/a na besedici home exchange, pa te zanima malo več o tem, kaj to sploh je in kako deluje? Pa seveda, če je home exchange, oziroma menjava domov sploh možna tudi pri nas, glede na to, da je Slovenija tako majhna. Ja, seveda! Midva prakticirava tako vrsto potovanj že od leta 2016. Trenutno sta v Sloveniji na homeexchange.com platformi prijavljena 102 uporabnika. To je pravzaprav malo, saj je svet ogromen in ljudi, ki bi radi prišli v Slovenijo zelo veliko. Res!

trideseta, home exchange, mami blogerke, sanja cvitić, bovec, most na soči, ladja lucija, soča, izlet slovenija, kam na izlet z otroki, družinske počitnice, potovanje z otrokom
Most na Soči

Preko home exchange-a potujemo tudi po Sloveniji

Ali morata biti za home exchange obe hiši enake vrednosti?

Tole je kar pogosto vprašanje. Ne, sploh ne. Ti lahko zamenjaš svoje stanovanje v mestu za hišo z bazenom. In obratno seveda. Čisto vse je stvar dogovora med obema uporabnikoma home exchange platforme. Ne pozabi, da ljudje pridejo v določen kraj/državo z željo po raziskovanju, drugačnosti in ne zato, ker želijo bivati v isti hiši, kot jo imajo doma. Ravno to je čar home exchange-a, stopiti v čevlje nekoga drugega in za trenutek zaživeti kot lokalec. In ravno to je tisto, kar je vredno več kot denar. Izkušnja.

Slovenija je premajhna za home exchange. Pa je res?

Tudi to trditev moram zanikat. Čar naše male države je v tem, da je uporabnikov platforme homeexchange.com še vedno manj, kot je povpraševanja. Večini tujcem (sploh tistim iz večjih držav) odročnost nekega kraja sploh ni tako težavna kot se zdi nam. Praktično kjerkoli v Sloveniji imaš nepremičnino, lahko narediš dnevni izlet v katerokoli smer in se še isti dan vrneš. Tako da kar pogumno!

slap kozjak, bovec, most na soči, napoleonov most, soča, soca valley, trideseta, mami blogerke, sanja cvitić, home exchange, izleti po sloveniji, enodnevni izlet
Na poti do slapa Kozjak, dolina reke Soče

Ali moraš biti lastnik nepremičnine, da lahko menjaš hišo na home exchange?

Pri Homeexchange.com ni določenih pravil, ki bi pogojevala lastništvo s home exchange menjavami, mora biti pa v tem primeru s tem seznanjen lastnik hiše oziroma stanovanja.

Ali so pri Homeexchange skriti stroški, tako kot pri airbnb?

Homeexchange zahteva plačilo letne članarine, ki te prvo leto na mesec pride okoli 14€, kasneje se ta strošek še zniža. Pred menjavo je na kartico vezan še security deposit, v primeru kakšne škode, to pa po menjavi seveda dobiš nazaj. Vsi ostali stroški (stroški čiščenja, turistična taksa) pa so stvar dogovora med uporabnikoma. Home exchange je varen, zanesljiv in enkraten način potovanja. Garantiram!

slap kozjak, bovec, most na soči, napoleonov most, soča, soca valley, trideseta, mami blogerke, sanja cvitić, home exchange, izleti po sloveniji, enodnevni izlet, poceni potovanje, počitnice, dopust, poletne počitnice, soča, bovec, home exchange v sloveniji, home swap, homeexchange, homeexchange.com, poceni potovanje, poceni potovanja, ugodne počitnice, ugodno potovanje
Bovec, Slovenija – v bližini naše home exchange menjave

Dodaj odgovor