Morje Hrvaška in 5 stvari za brezskrbno potovanje z otrokom

Spodaj sem zapisala katerih 5 stvari za brezskrbno potovanje z otrokom, ki jih morate vzeti s seboj na morje, da bo dopust res taprav. Komaj čakam morje, Hrvaška vabi. Seznam Morje Hrvaška:

5 stvari za brezskrbno potovanje z otrokom na morje

Za brezskrbno potovanje z otrokom na morje ne pozabi vzeti s seboj teh 5 stvari, oziroma 5 sklopov stvari (najbolje, da so stvari spakirane skupaj, v nahrbtniku ali torbi za na plažo):

☀️Plažna kozmetika‘ :

  • Sončna krema z zaščitnim faktorjem, primerna za otroke
  • Krema za po sončenju oziroma vlažilni losijon
  • Mokri robčki

☀️UV zaščita:

  • Kopalke/majica
  • klobuček z UV zaščito
  • Sončna očala
  • Šotor za senco, če imate le možnost izbire, pojdite na plažo z naravno senco. Izogibajte se najhujšemu soncu.

☀️Vodna oprema:

  • Rokavčki, črv, obroč, deska..
  • Napihljiv bazenček (če je voda mrzla ali razburkana)
  • Vodni čevlji (odvisno kakšna je plaža)
morje Hrvaška, Hrvaška morje, Hrvaška, počitnice Hrvaška, Hrvaška počitnice, dopust, kaj spakirati, kaj vzeti na morje, malček, otrok, kaj spakirati za otroka, potovanje na morje, izlet na morje, brezskrbno potovanje na morje, vodne igrače, vodna oprema, UV zaščita za otroke, kozmetika za na plažo, plaža, morje, dopust, prazniki, prazniki hrvaška 2023, hrvaška prazniki 2023, slovenija prazniki, potovalni načrt, potovanje z otrokom, krk, savudrija, umag, pag, hrvaška otoki

☀️Vodne igrače:

  • Kanglica, vedro, mreža in lopatka.

Na plaži velja pravilo, manj je več, saj bodo zanimivi kamenčki, školjke, ribice, rakci.. in seveda voda! Predlagam, da izbirate plaže s kamenčki in lažjim dostopom v vodo, da lahko vaš malček sedi ob vodi/v vodi in se igra. Če boste večinoma ob bazenu, pa vzemite še kakšno vodno igračo več. Otroka nikoli ne puščajte samega brez nadzora!

morje Hrvaška, Hrvaška morje, Hrvaška, počitnice Hrvaška, Hrvaška počitnice, dopust, kaj spakirati, kaj vzeti na morje, malček, otrok, kaj spakirati za otroka, potovanje na morje, izlet na morje, brezskrbno potovanje na morje, vodne igrače, vodna oprema, UV zaščita za otroke, kozmetika za na plažo, plaža, morje, dopust, prazniki, prazniki hrvaška 2023, hrvaška prazniki 2023, slovenija prazniki, potovalni načrt, potovanje z otrokom, krk, savudrija, umag, pag, hrvaška otoki

☀️Suha oprema:

Brisača, podloga za sedenje, kopalni plašček ali pončo brisača, suha oblačila, plenička, vrečka za mokra oblačila, vrečka za razne školjke, ki jih bo nabral vaš malček.

Ne pozabi na stekleničko z vodo. Jaz ponavadi vedno vzamem s seboj še kakšen prigrizek, ker nikoli ne veš. A veš? 😉

POZOR!

Ob/v vodi bodite vedno zelo pazljivi. Otroka ne izpustite izpred svojih oči, saj se hitro lahko zgodi nesreča. Tudi v malem napihljivem bazenčku. Otrok naj ne bo v bližini vode brez prisotnosti starša. V vodi je zabavno, dokler ravnamo odgovorno. Voda res ni hec. Sekunda nepozornosti te lahko stane.. vsega.

Česa ne pozabiti, ko odhajate na potovanje z malčkom, si preberite tukaj.

Morje Hrvaška

Hrvaška je za marsikaterega Slovenca prva izbira, ko gre za odločitev o počitnicah in poletnem dopustu. Zakaj je Hrvaška logična izbira za morje je verjetno jasno – bližina, jezik in krasne plaže.

Morje Hrvaška Istra

Hrvaška Istra je regija, ki se nahaja na zahodni obali Hrvaške, ob meji z Italijo in Slovenijo. To je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v regiji, znana po svojih čudovitih plažah, kristalno čistem morju, zgodovinskih mestih in okusni hrani. Eno izmed najbolj znanih mest na Hrvaški Istri je Pulj (Pula), ki je znan po svojem starodavnem rimskem amfiteatru, enem najbolje ohranjenih antičnih amfiteatrov na svetu. Druga pomembna mesta v regiji so Rovinj, Poreč in Umag, vsa z bogato zgodovino in čudovitimi arhitekturnimi spomeniki. Mi se kar pogosto znajdemo v teh koncih, saj so mi že od otroštva zelo pri srcu.

amfiteater, amfiteater pula, pula, pola, pulja, pula morje, morje pula, hrvaška pula, pula hrvaška,
Pula, Hrvaška

Poleg mest pa Istra ponuja tudi veliko naravnih znamenitosti, kot so narodni park Brijuni, Kamenjak in Limski kanal. Istrska kuhinja je znana po svojih svežih morskih sadežih, tartufih in oljčnem olju, medtem ko so istrska vina znana po svoji kakovosti in okusu. Na splošno je Hrvaška Istra čudovita regija s številnimi znamenitostmi, ki privabljajo turiste iz vsega sveta.

Morje Hrvaška – otoki

Hrvaška ima na stotine otokov in otočkov v Jadranskem morju, ki so razdeljeni med tri skupine otokov: severni Jadran, srednji Jadran in južni Jadran. Ti otoki so zelo priljubljeni med turisti, zaradi svojih lepih plaž, kristalno čistega morja, kulturne dediščine in druge naravne lepote. V severnem delu Jadrana, ki ga imenujemo Kvarner so najbolj znani otoki Krk, Cres, Lošinj, Rab in Pag. V srednjem in južnem Jadranu pa se nahajajo otoki Brač, Hvar, Šolta, Vis in Korčula, Mljet, Lastovo. To regijo imenujemo Dalmacija. Dalmacijo sestavljajo obala, pokrajina v notranjosti in otoki. Mi se radi odrpavimo na Pag in Krk, pa vi?

Otok Hvar je znan po svojih luksuznih plažah in nočnem življenju, Brač pa je znan po svojih belih kamnitih plažah in enem najboljših surfaških spotov na Jadranu. Korčula je zgodovinsko mesto sredi Jadranskega morja, ki je znano po svojih vinskih kleteh, Mljet pa je znan po svojem nacionalnem parku in neokrnjeni naravi. Otoka Pag in Rab se nahajatao v severnem delu hrvaškega dela Jadrana in sta priljubljena med mlajšimi generacijami zaradi svojih živahnih nočnih klubov in festivalov. Otok Vis, ki se nahaja v srednjem Jadranu, pa je znan po svojih neokrnjenih plažah, nedotaknjeni naravi in pomorski zgodovini.

Tukaj si lahko pogledaš katere so najlepše plaže na Krku, Pagu in v Puli.