5 stvari za brezskrbno potovanje na morje

Za brezskrbno potovanje na morje z malčkom, ne pozabi vzeti s seboj teh 5 stvari, oziroma 5 sklopov stvari (najbolje, da so stvari spakirane skupaj, v nahrbtniku za na plažo):

☀️’Plažna kozmetika‘ :

Sončna krema z zaščitnim faktorjem, primerna za otroke. Krema za po sončenju oziroma vlažilni losijon. Vlažni robčki.

☀️UV zaščita:

Kopalke/majica in klobuček z UV zaščito. Sončna očala.

Šotorček za senco, če imate le možnost izbire, pojdite na plažo z naravno senco. Izogibajte se najhujšemu soncu.

☀️Vodna oprema:

Rokavčki, črv, obroč, deska.. Napihljiv bazenček (če je voda mrzla ali razburkana). Vodni čevlji (odvisno kakšna je plaža).

☀️Vodne igrače:

Kanglica, vedro, mreža in lopatka. Na plaži velja pravilo, manj je več, saj bodo zanimivi kamenčki, školjke, ribice, rakci.. in seveda voda!

Predlagam, da izbirate plaže s kamenčki in lažjim dostopom v vodo, da lahko vaš malček sedi ob vodi/v vodi in se igra. Če boste večinoma ob bazenu, pa vzemite še kakšno vodno igračo več. Otroka nikoli ne puščajte samega brez nadzora!

☀️Suha oprema:

Brisača, podloga za sedenje, kopalni plašček ali pončo brisača, suha oblačila, plenička, vrečka za mokra oblačila, vrečka za razne školjke, ki jih bo nabral vaš malček.

Ne pozabi na stekleničko z vodo. Jaz ponavadi vedno vzamem s seboj še kakšen prigrizek, ker nikoli ne veš. A veš? 😉

POZOR!

Ob/v vodi bodite vedno zelo pazljivi. Otroka ne izpustite izpred svojih oči, saj se hitro lahko zgodi nesreča. Tudi v malem napihljivem bazenčku. Otrok naj ne bo v bližini vode brez prisotnosti starša. V vodi je zabavno, dokler ravnamo odgovorno. Voda res ni hec. Sekunda nepozornosti te lahko stane.. vsega.

Česa ne pozabiti, ko odhajate na potovanje z malčkom, si preberite tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *