Jesenski recept – Pumpkin Spice Latte kava

Ljubitelji jeseni in kave – tale recept vam bo zagotovo všeč. Ko se temperature ohladijo in narava začne kazati svoje čudovite odtenke jeseni, ni nič boljšega od skodelice Pumpkin Spice Latte kave, da nas ogreje in razvaja z bogatimi okusi buče in začimb. Preberi, kako enostavno lahko to priljubljeno jesensko kavo pripravite kar doma. Sledi preprostim korakom in uživaj v svoji skodelici jesenskega udobja!

Sestavine za pumpkin spice latte

  • 1 skodelica sveže pripravljene kave
  • 1/2 skodelice mleka (kravje ali mandljevo)
  • 2 žlici bučnega pireja hokaido buče
  • 1 čajna žlička Pumpkin Spice mešanice (3 žlice cimeta v prahu 2 žlički ingverja v prahu 2 žlički zemeljskega muškatnega oreščka 1 čajna žlička pimenta 1 čajna žlička mletih klinčkov )
  • 1 žlica sladkorja (po okusu)
  • Stepena smetana in cimet za okras
najboljše jesenske sladice, jesenska sladica, jesenske sladice, jesenski recepti, jabolčna pita, apple pie, apple pie recept, jabolčna pita recept, recept kaki v kozarcu, kaki v kozarcu, recept s kakijem, bučna juha, kostanj, pečen kostanj, kuhan kostanj, jabolčni kolač, hruškova pita, karamelna pita, pita z jabolki in karamelo, hruška, hruške, hruška helena recept, bučna kava, pumpkin spice kava
Recept pumpkin spice latte kava

Recept in navodila

  1. Pripravite kavo: Najprej si skuhaj skodelico svoje najljubše kave. Naredi turško, espresso ali instant.
  2. Pripravi bučni pire: hokaido bučo olupi, nareži na koščke in jih speci v pečici da se zmehča (200 stopinj). Bučo potem dobro zmiksaj.
  3. Segrej mleko in bučni pire: V manjšem loncu na nizki temperaturi segrej pol skodelice mleka. Dodaj 2 žlici bučnega pireja in dobro premešaj, da se sestavini združita. To bo dodalo kavi bogato teksturo in okus buče.
  4. Dodajte začimbe Pumpkin Spice: Ko se mleko in bučni pire dobro premešata, v mešanico dodaj čajno žličko Pumpkin Spice mešanice. Ta mešanica vsebuje aromatične začimbe, kot so cimet, ingver, klinčki, in muškatni orešček, ki bodo dodali pravo jesensko noto tvoji kavi.
  5. Dodaj sladkor: Po okusu dodaj sladkor ali javorjev sirup in dobro premešaj, da se popolnoma raztopi.
  6. Zlijte v kavo: Kavo nalij v skodelico, nato pa nežno vlij mešanico mleka, bučnega pireja in začimb v kavo. Previdno premešaj.
  7. Okrasite in postrezite: Za piko na i dodaj še stepeno smetano na vrh kave in jo posuj s cimetom. Pumpkin Spice Latte kava je pripravljena!

S tem preprostim receptom boste lahko doma ustvarili okusno in dišečo Pumpkin Spice Latte kavo, ki bo vaše brbončice razvajala s čudovitimi okusi jeseni. Vzemite si trenutek zase, se zavijte v toplo odejo in uživajte v tej čarobni jesenski razvadi!

Za več jesenskih receptov in nasvetov za pripravo okusnih napitkov, ne pozabite spremljati mojega bloga. Jesen je čas za razvajanje svojih brbončic in uživanje v prazničnih okusih!