Kitajski horoskop 2024 in leto zmaja

V obdobju od 10. 2. 2024 do 28. 1. 2025 bo po kitajskem horoskopu leto lesnega zmaja. Za razliko od zahodne astrologije, kjer se zodiakalni znak dodeli na podlagi meseca rojstva, kitajski horoskop temelji na letu, v katerem si se rodil. Po kitajskem horoskopu ima vsak človek notranjo žival (na podlagi meseca rojstva) , ter skrivnostno žival, ki se jo določi na podlagi ure rojstva in predstavlja lastnosti/veščine, ki si jih skrivaj želimo razviti.

kitajski horoskop, kitajski horoskop 2024, leto zmaja, zmaj kitajski horoskop, kitajsko novo leto, kdaj je kitajsko novo leto, katero znamenje je v kitajskem letu 2024, kitajsko leto 2024, leto zmaja 2024, zmaji, zmaj, 2024, lesni zmaj, zelena, turkizna, horoskop, kitajski horoskop 2024
Kitajski horoskop – znamenja

Leto lesnega zmaja

Leto Zmaja v kitajskem horoskopu običajno prinaša veliko dinamike, moči in priložnosti. Na splošno bo leto zmaja 2024 prineslo veliko priložnosti za rast in uspeh, vendar bo hkrati zahtevalo tudi prilagodljivost in odločnost pri soočanju s spremembami. Da bi pritegnili podporo energije zelenega lesnega zmaja, je priporočljivo vsepovsod uporabljati zeleno in turkizno barvo, lesene predmete, imeti talisman v obliki zmaja in bonsaj na polici doma. S tem bomo dosegli več notranjega miru, bili odprti do drugih, lažje razvijali ljubeče odnose in dosegli finančni uspeh.

kitajski horoskop, kitajski horoskop, kitajski horoskop 2024, leto zmaja, zmaj kitajski horoskop, kitajsko novo leto, kdaj je kitajsko novo leto, katero znamenje je v kitajskem letu 2024, kitajsko leto 2024, leto zmaja 2024, zmaji, zmaj, 2024, lesni zmaj, zelena, turkizna, horoskop, kitajski horoskop 2024, zmaj, dragon, kitajski zmaj, leto zmaja
kitajski horoskop 2024 – leto zmaja

Kitajski horoskop in znamenja

Znamenja po kitajskem horoskopu se določajo glede na leto rojstva. Znamenja so: podgana, bivol, tiger, mačka ali zajec, zmaj, kača, konj, koza, opica, petelin, pes in merjasec.

Legenda o veliki tekmi

Obstaja kar nekaj legend o tem, kako so bile določene živali zodiaka, ena od njih je tudi legenda o veliki tekmi. Prvih dvanajst živali, ki prečkajo ciljno črto, bo dobilo svoje mesto na koledarju. Tako je teh 12 živali zasedlo mesto v kitajskem koledarju, kjer se vsak cikel ponovi na 60 let. V 60. letih vsako znamenje pride v kombinacijo s petimi glavnimi elementi: les, ogenj, zemlja, kovina in voda . Ko vsako znamenje pride v stik z vsakim elementom, pridemo do številke 60.

Preveri 5 korakov za boljši začetek dneva.