Korzika, Francija – znamenitosti in plaže

Korzika je četrti največji otok v Sredozemskem morju in hkrati francoska regija. Nahaja se zahodno od Apeninskega polotoka in je upravno del celinske Francije. Sestavljena je iz zgornje (Bastia) in južne Korzike (Ajaccio). Zahodna obala je izpostavljena vetrovom, zato je tam veliko globokih zalivov. Vzhodna obala je pretežno ravna in polna čudovitih peščenih plaž. Na otoku je tudi veliko rek in jezer, ki tvorijo čudovito pokrajino. Korzika, Francija ponuja veliko zgodovine, dramatičnih razgledov in krasnih plaž.

korzika, korzika plaže, korzika znamenitosti, corsica, otok korzika, korzika francija, francija, potovanje v francijo, francoski otoki, bonifacio, bonifacio korzika, najlepše plaže korzika, naravni rezervat scandola, scandola francija, scandola korzika, scandola corsica, corse du sud, gorska korzika, pohodništvo korzika, ajaccio, napoleon, palombaggia beach, santa giulia beach, rondinara beach, pinarello beach, calvi beach, bodri beach, roccapina beach, sardinija plaže
Bonifacio, Korzika
Korzika znamenitosti in plaže

Korzika, Francija – znamenitosti in plaže

Bonifacio, Korzika, Francija

To slikovito mesto na jugu Korzike je znano po svoji izjemni lokaciji na visokem klifu, ki se dviga nad morjem. Znano je tudi po bogati zgodovini in kulturni dediščini. Vrhunec mesta je starodavna citadela, ki se nahaja na vrhu klifa. Citadela je obdana z obzidjem in ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino. Zaradi svoje bližine je mogoče ob jasnem vremenu opazovati italijanski otok Sardinijo, ki se nahaja preko ožine Bonifacio. Ob obali lahko opazujete visoke stene klifov in obiščete številne skrite zalivčke ter kraje, ki jih je mogoče doseči le z ladjo. Bonifacio je resnično edinstveno mesto, ki združuje naravno lepoto s kulturno dediščino.

Ajaccio, Korzika, Francija

Ajaccio je znano kot rojstni kraj slavnega francoskega voditelja Napoleona Bonaparta. Obiskovalci lahko raziskujejo njegovo rojstno hišo, zdaj spremenjeno v muzej, ter se poglobijo v zgodovino tega vplivnega vojaškega in političnega voditelja.

Gorska Korzika, Corse du Sud

Za ljubitelje pohodništva je notranjost Korzike Corse-du-Sud pravi raj. Tam se razprostira čudovita pokrajina, ki vključuje gorske vrhove, gozdove in slikovite doline.

Naravni rezervat Scandola, Korzika, Francija

Rezervat na Korziki je bil ustanovljen leta 1975 in je glavni rezervat v Franciji. Osega približno 900 hektarjev kopnega in 1000 hektarjev morja. Med strmimi pečinami iz rdečega granita, očarljivimi zalivčki in skrivnostnimi jamami je mogoče opazovati vrsto izjemnih vrst, od katerih so nekatere v sredozemskem prostoru skoraj izumrle. V rezervatu imajo dom številne morske ptice, 200 vrst rib in 450 vrst alg. Vsako leto pa odkrijejo še doslej neopažene vrste.

Korzika, Francija – najlepše plaže

Poglej si krasne plaže Korzike. Katera te najbolj prepriča?

Palombaggia beach, Korzika

Santa Giulia beach, Korzika

Rondinara beach, Korzika

Pinarello beach, Korzika

Calvi beach, Korzika

Bodri beach, Korzika

Roccapina beach, Korzika

Te zanimajo najlepše plaže na Sardiniji? Klikni tukaj.