Najboljši filmi za noč čarovnic

Spodaj si oglej seznam najboljših filmov za noč čarovnic, pri katerih te ne bodo tlačile nočne more. 10 najboljših halloween filmov so po mojem izboru v seznamu filmi za noč čarovnic.

Najboljši filmi za noč čarovnic

Najboljši filmi za noč čarovnic so seveda tisti, ki vključujejo duhove, čarovnice in druge nadnaravne stvari.

Filmi za noč čarovnic – duhovi

Beetlejuice (1988)

Beetlejuice je temnokomična fantastična komedija, režirana leta 1988, ki sledi zgodbi mladega para, ki postaneta duha in se znajdeta ujetika v svojem domu. Da bi se znebila nadležnih živih stanovalcev, najameta ekscentričnega in nepredvidljivega duha po imenu Beetlejuice, da bi jim pomagal. Film odlikujejo čudni liki, črna komedija ter edinstvena estetika in humor, ki so postali prepoznavni elementi tega kultnega filma.

Beetlejuice – filmi za noč čarovnic

Ghostbusters (1984)

Film “Ghostbusters” iz leta 1984 je komična znanstveno-fantastična pustolovščina, ki spremlja skupino ekscentričnih znanstvenikov, ki se odločijo postati profesionalni lovci na duhove v New Yorku. Ko se mesto sooči z naraščajočo invazijo nadnaravnih pojavov, se Ghostbusters s svojo opremo in humorjem podajo na misijo reševanja dneva. Film je znan po svoji mešanici komedije, akcije in nadnaravnih elementov ter začrtal pot za ikonično franšizo. Bill Murray, Dan Aykroyd in Harold Ramis so glavni igralci, ki so ustvarili nepozabne like v tem filmskem klasiku.

Ghostbusters

Filmi za noč čarovnic in čarovnice

Čarovnice se vračajo (Hocus pocus 1993)

Film “Čarovnice se vračajo” iz leta 1993 sledi zgodbam treh zlobnih čarovnic iz 17. stoletja, ki so obujene v življenje v sodobnem Salemu. Skupaj s skupino otrok se odvija nora in čarobna pustolovščina, medtem ko poskušajo preprečiti čarovniške načrte za dosego nesmrtnosti. Film je znan po svojem čarovniškem humorju, zabavi in priljubljenosti med družinami, ki ga gledajo med prazničnim časom.

Hocus Pocus

Čarovnice (Roald Dahl: The Witches 2020) – filmi za noč čarovnic

Film “Čarovnice” (Roald Dahl: The Witches), izdan leta 2020, je posodobljena različica klasične zgodbe Roalda Dahla. Zgodba spremlja mladeniča, ki se znajde sredi nevarnega skupka čarovnic, ki načrtujejo pretvoriti otroke v miši. Skupaj s svojo babico in prijateljem mišemorilcem se odpravijo na misijo, da bi preprečili zlobnim čarovnicam njihove načrte. Film odlikujejo čarobnost, humor in napetost, primerne za gledalce vseh starosti.

The Witches

Čarovnice Iz Eastwicka (Witches of Eastwick, 1987)

Film “Čarovnice iz Eastwicka” (Witches of Eastwick) iz leta 1987 je temna komedija s pridihom nadnaravnega, ki spremlja tri ženske – igralke – v majhnem mestu Eastwick. Te tri prijateljice nehote postanejo čarovnice in odkrijejo svoje nadnaravne sposobnosti, ko se tam naseli skrivnostni moški po imenu Daryl Van Horne. Medtem ko uživajo v svojih novih močeh, se stvari zapletejo, ko spoznajo, da je Daryl veliko več kot se zdi. Film odlikuje črni humor, fantastične elemente ter izjemne igralke, kot so Cher, Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon in Jack Nicholson, ki igra Daryla.

The Witches of Eastwick

Čarovnije za vsak dan (Practical Magic 1998)

Film “Čarovnije za vsak dan” (Practical Magic), izdan leta 1998, je čarobna komedija, ki pripoveduje zgodbo o dveh sestrah, Sally (Sandra Bullock) in Gillian (Nicole Kidman), ki prihajata iz čarovniške družine z zloveščo prekletstvo: moški, ki se zaljubi v članico družine, bo tragično umrl. Kljub temu, da skušata sestri živeti običajno življenje, se znajdeta v zapletenih čarobnih težavah, ko Gillian pritegne nevarnega moškega. Film raziskuje teme ljubezni, družine in čarovništva ter združuje komične in čustvene elemente v čarobno zgodbo o ženskah, ki se trudijo prekiniti prekletstvo, ki obtežuje njihovo družino.

Practical magic

Filmi za noč čarovnice – črni humor

Pri Addamsovih (The Addams Family, 1991)

Film “The Addams Family” iz leta 1991 je temnokomična adaptacija kultne televizijske serije in stripa o nenavadni družini Addams. Zgodba se osredotoča na člane te ekscentrične družine, ki se znajdejo v situacijah, polnih čudaštva in črnega humorja, ko se v njihovo bližino priseli ponarejeni dolg izgubljenega sorodnika, ki načrtuje zahrbtni načrt. Film je znan po svoji čudni estetiki, ljubkih čudakov in svoji edinstveni mešanici humorja ter tematike ljubezni in družine.

The Addams Family

Smrt ji lepo pristoji (Death Becomes Her 1992)


Film “Smrt ji lepo pristoji” (Death Becomes Her), izdan leta 1992, je črna komedija z elementi fantastike, ki sledi zgodbi dveh žensk, ki sta obsedeni z mladostjo in lepoto ter se odločita eksperimentirati s skrivnostnim eliksirjem, ki ju naredi nesmrtni. Ko ugotovita, da nista več sposobni umreti, se začnejo pojavljati nenavadni zapleti in groteskne situacije, ki jima otežijo življenje. Film odlikujejo črni humor, izjemna igra Meryl Streep, Goldie Hawn in Brucea Willisa, ter posebni učinki, ki prikažejo nenavadne posledice nesmrtnosti na likih.

Death becomes her

Filmi za noč čarovnic – glasbeni filmi

The Rocky Horror Picture Show (1975)

“The Rocky Horror Picture Show,” izdan leta 1975, je kultni glasbeno-fantastični film, ki spremlja zgodbo mladega para, Brad in Janet, ki se znajdeta v nenavadnem gradu, ki ga vodi izjemno ekscentrični doktor Frank-N-Furter. Tam se zapletajo v serijo čudnih in seksi dogodkov, ki vključujejo čarovnijo, znanost ter spolno svobodo. Film je znan po svoji provokativnosti, glasbenih številkah in zvestih oboževalcih, ki so razvili posebno kulturo občinstva, vključno s preoblekami in interaktivnimi predstavami med predvajanjem. “The Rocky Horror Picture Show” je postal klasika kina, ki privablja še vedno zveste oboževalce po vsem svetu.

The Rocky Horror Picture Show

Filmi za noč čarovnic – Tim Burton

Edvard Škarjeroki (Edward Scissorhands 1990)

Film “Edvard Škarjeroki” (Edward Scissorhands), izdan leta 1990, je čarobna zgodba režiserja Tima Burtona o nenavadnem moškem po imenu Edvard, ki ima namesto rok rezila v obliki škarij. Ko ga najde ljubezniva ženska in ga sprejme v svojo družino, Edvard hitro postane del skupnosti, vendar se sooča s predsodki in težavami zaradi svoje posebnosti. Film raziskuje teme sprejemanja drugačnosti, ljubezni in družbene izolacije, hkrati pa odlikujejo čudovita estetika, čustvena igra Johnnyja Deppa v vlogi Edvarda ter nepozabna glasbena podlaga Dannyja Elfmana.

Edward Scissorhands

Oglej si še seznam najboljših risank za noč čarovnic.