Otok Pag – trajekt, plaže in kampi

Otok Pag je hrvaški otok, ki se nahaja v severnem delu Jadranskega morja. Je peti največji otok v hrvaškem arhipelagu, z dolžino približno 60 km. Pripada mu tudi manjše otočje. Otok je znan po svoji edinstveni pokrajini, ki je značilna za svoje skale in pusto rastlinstvo. Prevladuje kamnita pokrajina, zaradi česar otok deluje zelo suh, vendar pa na Pagu kljub temu uspeva posebna vrsta vegetacije, kot so oljke, fige in sivka. Te zanima kako priti na otok, kakšne plaže so, ter kateri kampi so na voljo? Beri naprej.

Otok Pag

Otok Pag je tudi znan po svoji bogati gastronomski ponudbi. Slavni sir Paški sir, ki je narejen iz mleka paške ovce, velja za enega najboljših sirov na svetu. Poleg svoje edinstvene pokrajine, zgodovine in kulinarike, je otok Pag tudi priljubljena turistična destinacija. Obiskovalci prihajajo na otok zaradi čudovitih plaž, kristalno čistega morja in možnosti za različne vodne športe, kot so jadranje na deski, kajakarstvo in potapljanje. Prav tako je na otoku veliko možnosti za zabavo in nočno življenje, še posebej v mestu Novalja, ki je znano po svojih plažnih zabavah.

Otok Pag zemljevid

Otok Pag je dostopen prek mostu, ki ga povezuje s kopnim, zato je enostaven za dosego s ceste. Zaradi svoje edinstvene pokrajine, bogate kulturne dediščine in turističnih ponudb je otok Pag priljubljena destinacija za tiste, ki iščejo raznoliko doživetje na Jadranskem morju.

plaže pag, pag plaže, najlepše plaže na pagu, otok pag, pag zemljevid, kje so plaže na pagu, smokvica, vlašići, mesto pag, novalja, zrće, festival zrće, plaža zrče, plaža novalja, plaža za pse pag, trajekt pag, pag cenik trajekt, pag kampi, kempi pag, camp pag, camping pag, pag camp, kamp straško, kamp šimuni, mobilne hiške šimuni, mobilne hiške straško, gajac, stara novalja, jadra, plaža babe, prazniki hrvaška, prazniki 2023, prazniki hrvaška 2023, zubovići, senca na plaži, peščene plaže pag, peščena plažam plaža urša, pirka, metajna pag, beriknica, ručica, lokunje, veli žal, caska, čista beach, plaža čista, planjka, otok pag zemljevid, island pag, pag croatia map, map pag, pag mapa, zemljevid pag,pag trajekt, mesto pag, smokvica, cena trajekta pag, vozni red trajekt pag, trajekt pag, pag trajekt, prizna žigljen, tkon žigljen, paški most, pag kampi, pag kempi, camping pag, pag camp, pag camping, šimuni, pag šimuni, pag straško, kamping straško, kamping šimuni, novalja, terra park, navis,
Otok Pag zemljevid

Plaže Pag

O prelepih plažah na otoku Pagu sem že pisala. Klikni tukaj in poglej, kje so in kako izgledajo.

Mesto Pag

Mesto Pag, ki se nahaja na južnem delu otoka, je glavno naselje in ima bogato zgodovino. Mesto je znano po svoji kamniti arhitekturi, tesarskih in kiparskih tradicijah. Slavni Pagov čipka je ročno izdelana čipka, ki jo izdelujejo že več stoletij in je priznana kot svetovna dediščina UNESCO-a.

Smokvica Pag

Smokvica je majhno naselje na otoku Pagu v Hrvaški. Nahaja se na južni obali otoka, približno 10 km jugozahodno od glavnega mesta Paga. To slikovito naselje ima približno 200 prebivalcev in je priljubljena destinacija za tiste, ki iščejo mirno in sproščujoče okolje, stran od bolj turističnih krajev na otoku. Smokvica je znana po svoji idilični naravi, čistih plažah in kristalno čistem morju. Smokvica je odlična izhodiščna točka za raziskovanje okoliških zanimivosti otoka Pag in je priljubljena destinacija med tistimi, ki iščejo mir in tišino ter želijo uživati v naravni lepoti otoka Pagu. S svojo slikovito pokrajino, čistim morjem in prijaznimi prebivalci ponuja edinstveno doživetje za tiste, ki se odločijo obiskati ta del otoka.

Otok Pag kampi

Otok Pag je znan po številnih kampih, ki ponujajo odlične možnosti za kampiranje in bivanje v naravi ob čudoviti obali Jadranskega morja. Kampi na otoku Pagu so dobro opremljeni in ponujajo različne vrste namestitve, od parcel za avtodome in šotore do najema mobilnih hišic. Tukaj je nekaj znanih kampov na otoku Pagu:

Kamp Šimuni

Kamp Šimuni je priljubljen kamp na otoku Pagu v Hrvaški. Nahaja se v bližini naselja Šimuni, na jugozahodni obali otoka. Kamp Šimuni je eden največjih in najbolj sodobnih kampov v Dalmaciji, z odlično infrastrukturo in raznoliko ponudbo za kampiranje. Kamp Šimuni se razteza na območju okoli 35 hektarjev in ponuja številne parcele za kampiranje, tako za avtodome kot za šotore. Parcele so dobro urejene, večinoma so delno ali v celoti senčene ter opremljene z električnim priključkom in vodovodom. Kamp nudi tudi možnost najema prikolic in mobilnih hišic za tiste, ki iščejo udobje namestitve na prostem.

Kamp Šimuni organizira tudi številne animacijske in zabavne dejavnosti za obiskovalce, zlasti za otroke. Obstajajo otroška igrišča, mini klub, športne aktivnosti, tematski večeri in večerne prireditve, ki ustvarjajo prijetno vzdušje za družine in pare. Najbližje naselje Šimuni je dostopno peš ali s kolesom iz kampa in ponuja dodatne možnosti za restavracije, trgovine in lokalne znamenitosti.

kamp Šimuni, otok Pag

Šimuni, otok Pag

Šimuni je slikovito ribiško naselje na otoku Pagu v Hrvaški. Nahaja se na jugozahodni obali otoka, približno 10 km jugovzhodno od glavnega mesta Paga. Naselje samo ima nekaj restavracij, konob in picerij, kjer lahko okusite lokalne specialitete, predvsem sveže morske sadeže in ribe. Šimuni je znan tudi po svojem ribiškem pristanišču, kjer lahko opazujete ribiče, kako prinašajo sveže ulovljene ribe. Obiščete lahko lokalno ribiško tržnico, kjer lahko kupite sveže ribe in morske sadeže ter jih pripravite sami ali jih poskusite v eni od restavracij. Tukaj si lahko prebereš več o kraju Šimuni, kampu in plažah.

Kamp Porat, Povljana

Kamp Straško

Kamp Straško se nahaja v bližini mesta Novalja, na jugovzhodni obali otoka Pagu. Kamp ima dolgo peščeno plažo, veliko športnih površin, bazene, restavracije, trgovine in animacijske dejavnosti. Ponuja tako parcele za kampiranje kot najem mobilnih hišic. Plaža je dobro urejena, opremljena s tuši in ležalniki ter nudi priložnost za sproščanje ob morju. Kamp Straško ima tudi več bazenov, ki so primerni za vse generacije, vključno s otroškim bazenom in odraslim bazenom s tobogani. Poleg tega je kamp obdan z bujno mediteransko vegetacijo, ki ustvarja prijetno senco in ustvarja naravno okolje.

Za ljubitelje športa in rekreacije kamp Straško ponuja številne možnosti, kot so tenis, odbojka na mivki, košarka, nogomet, mini golf, namizni tenis in kolesarjenje. Organizirajo se tudi vodni športi, kot so jadranje na deski, kajakarstvo in pedalini. Obiskovalci kampa imajo tudi možnost najema koles in električnih skirojev za raziskovanje okolice. Plaža kampa Straško s svojo naravno lepoto ter spremljevalnimi vsebinami izpolnjuje vse kriterije in že vrsto let ponosno izobeša Modro zastavo.

Kamp Straško, otok Pag

Novalja, otok Pag

Novalja je živahno turistično mesto, ki se nahaja na severozahodni obali otoka Pag v Hrvaški. Mesto je znano po svojih čudovitih plažah, živahnem nočnem življenju, bogati kulturni dediščini in priljubljenih poletnih festivalih. Plaže v Novalji so ena glavnih značilnosti mesta. Najbolj znana plaža v bližini je plaža Zrće, ki je priljubljena destinacija za zabave in festivala. Plaža Zrće je znana po svojih plažnih klubi, ki privabljajo obiskovalce z elektronsko glasbo, živahnimi zabavami in koncerti med poletno sezono.

Poleg tega pa obstajajo tudi druge plaže v bližini Novalje, kot so plaža Straško, plaža Caska in plaža Trinćel, ki ponujajo čudovito obalo in možnosti za kopanje ter sončenje. Novalja ima tudi privlačno mestno središče, kjer lahko obiskovalci raziskujejo ozke ulice, ki vodijo do trga in mestne rive.

Kamp Olea

Novi kamp Olea se nahaja 12km iz Novalje, direktno ob morju. Tukaj si lahko prebereš več.

Kamp Kanić

Tudi kamp Kanić je na severnem delu otoka. Več informacij o kampu dobiš tukaj.

Kamp Terra Park (prej Kamp Navis)

Kompleks Terra Park SpiritoS se nahaja nedaleč od kraja Kolan, znane zibelke enega najboljših sirov na svetu. S prostranih travnikov in dolge naravne plaže se ponuja edinstven razgled na bližnjo goro Velebit in kristalno čisto morje Paškega kanala. štirinožnim prijateljem smo zagotovili urejeno in veliko plažo, na kateri tudi oni brezskrbno uživajo v dopustu. Plaža je opremljena s senčniki, da se lahko sami sprostite v senci, medtem ko se vaš pes zabava v morju.

Kamp Terra Park, otok Pag

Avtokamp Dražica

Kamp Dražica se nahaja v istoimenskem zalivu na severozahodnem delu otoka Paga. Postavljen v samem gozdu stoletnih oljk nudi izjemne možnosti za kampiranje. Naravno okolje z bogato mediteransko vegetacijo in čisto morje nudita prijeten občutek miru in sproščenosti. Gosti imajo na voljo tudi restavracijo, kjer lahko uživajo v specialitetah otoške kulinarične tradicije.

Vozni red trajekt na otok Pag

Na otok Pag se lahko pride s trajektom iz več različnih pristanišč na obali. Trajekti omogočajo prevoz vozil in potnikov ter so glavna povezava med otokom in kopnim. Glavna trajektna linija je Prizna – Žigljen: Ta trajektna linija povezuje celino s severnim delom otoka Pag. Pristanišče Prizna se nahaja na celinski strani in pristanišče Žigljen na otoku Pag. Trajekt na tej liniji vozi skozi celo leto in potovanje traja približno 15 minut. V času poletnih mesecev (in dopustov) trajekti vozijo nonstop (dan in noč), izven poletnih počitnic pa vozijo po ustaljenem urniku.

V poletni sezoni prvi trajekt s pristanišča Prizna spelje ob pol štirih zjutraj, ter prispe na otok Pag okoli pete, zadnji trajekt pa s pristanišča Prizna spelje okoli pol ene zjutraj, ter prispe na otok Pag okoli enih. Tukaj si poglej vozni red. Na otok Pag pa lahko prideš tudi preko otoka Ugljan na povezavi Tkon – Žigljen.

Cena trajekta na otok Pag

Čas vožnje in cene vozovnic se lahko razlikujejo glede na trajektno linijo, velikost vozila in število potnikov. Na splošno je priporočljivo priti na pristanišče nekaj časa pred odhodom trajekta, da se izognete morebitnim čakalnim vrstam in zagotovite svoje mesto na trajektu. Tukaj si lahko pogledaš cenik trajekta, ki vozi na Pag iz Prizne, okvirne cene so pa take: cca 15 EUR za osebno vozilo + voznika (visoka sezona) – enosmerna karta; cca 3,3 EUR za odraslo osebo – enosmerna karta

Paški most

Ena izmed največjih znamenitosti, ki jih ima otok Pag je zagotovo 300 m dolg Paški most, betonsko jeklen objekt, ki se razprostira nad morjem in povezuje otok Pag ter kopno.

plaže pag, pag plaže, najlepše plaže na pagu, otok pag, pag zemljevid, kje so plaže na pagu, smokvica, vlašići, mesto pag, novalja, zrće, festival zrće, plaža zrče, plaža novalja, plaža za pse pag, trajekt pag, pag cenik trajekt, pag kampi, kempi pag, camp pag, camping pag, pag camp, kamp straško, kamp šimuni, mobilne hiške šimuni, mobilne hiške straško, gajac, stara novalja, jadra, plaža babe, prazniki hrvaška, prazniki 2023, prazniki hrvaška 2023, zubovići, senca na plaži, peščene plaže pag, peščena plažam plaža urša, pirka, metajna pag, beriknica, ručica, lokunje, veli žal, caska, čista beach, plaža čista, planjka, otok pag zemljevid, island pag, pag croatia map, map pag, pag mapa, zemljevid pag,pag trajekt, mesto pag, smokvica, cena trajekta pag, vozni red trajekt pag, trajekt pag, pag trajekt, prizna žigljen, tkon žigljen, paški most, pag kampi, pag kempi, camping pag, pag camp, pag camping, šimuni, pag šimuni, pag straško, kamping straško, kamping šimuni, novalja, terra park, navis, smokvica, povljana, paški most, most na pag
Paški most, otok Pag

Te morda zanimajo lepe plaže na otoku Krku? Klikni tu.