Gardsko jezero v Italiji za prvomajske počitnice

Gardsko jezero v Italiji je še ena destinacija, kamor bi se lahko odpravila prav vsako leto. Pa ne zaradi Slovencem dobro poznanega zabaviščnega parka Gardalanda, ampak ker je tako zelo slikovito. Nekateri kraji spominjajo na morska letovišča, čuti se vrvež ljudi, skoraj že “diši po morju”, medtem ko so drugi, tisti malce višje, že prav gorski. Razgledi so fantastični. Kaj praviš na Gardsko jezero za prvomajske počitnice?

Ne veš kam za prvi maj? Lago di Garda ti bo sigurno všeč. Primeren je tako za obisk z otroki, kot za ljubitelje kolesarjenja. Kolesarjev je tam zelo veliko, saj so kolesarske poti lepo urejene. Veš, da so prav na cestah okoli jezera snemali James Bonda?

Gardsko jezero, Lago di Garda, Limone, Garda, lake Garda, Gardaland, Gardsko jezero za prvi maj, Gardsko jezero za prvomajske počitnice, Gardsko jezero z otroki, gardsko jezero aktivnosti, gardsko jezero počitnice, lago di garda počitnice, home exchange, homeexchange, poceni potovanje, ugodno gardsko jezero, italija, italija prvi maj, prvi maj 2023, prvomajske počitnice 2023, gardsko jezero italija, jezera italija, italija prazniki 2023, Tramesine, Limone sul Garda
Tramesine, razgled na Gardsko jezero, home exchange

Kje je Gardsko jezero?

Gardsko jezero (Lago di Garda) meji na tri italijanske pokrajine, Benečijo (Veneto) na vzhodu, Lombardijo na zahodu in Trentino na severu. Jezero je ledeniškega izvora. Ima značilno podolgovato obliko z ožjim delom na severu, ki je obdan z gorami in razširjenim na jugu. Lago di Garda je največje jezero v Italiji. Od večjih mest je v bližini Verona (cca 30 min stran). Do Benetk in Milana je malo manj kot 2 uri vožnje.

Do Gardskega jezera je iz Ljubljane cca 4 ure vožnje, odvisno na katero stran jezera se odpravljate. Razteza se več kot 50km, njegova najbolj globoka točka pa leži na 350m globine. Iz ene na drugo stran jezera lahko pridete tudi s trajektom.

Gardsko jezero – mesta in vasice

Sirmione

Sirmione je majhno mesto na polotoku, ki se nahaja na jugu italijanskega jezera Lago di Garda. Ena izmed glavnih turističnih atrakcij v mestu je antična rimska graščina Grotte di Catullo, ki je bila zgrajena v 1. stoletju pred našim štetjem in je ena izmed najbolje ohranjenih rimskih vil v severni Italiji. Obiskovalci si lahko ogledajo ostanke hiš, kopališč in drugih struktur ter uživajo v čudovitem razgledu na jezero.

Druga znamenitost je grad Scaliger, ki stoji na koncu polotoka. Grad je bil zgrajen v 13. stoletju kot obrambna utrdba in je bil večkrat obnovljen v srednjem veku. Danes si obiskovalci lahko ogledajo grad in uživajo v čudovitem razgledu na jezero.

Gargnano

Gargnano je majhno mestece in občina na zahodni obali Gardskega jezera in je en mojih ljubših krajev. Nahaja se na južnem koncu najdaljšega dela jezera, imenovanega Brescianski zaliv, in je obdan z gorami. Samo poglej slike no. Sprehajaš se ob obali, parkiranih jadrnicah in nasadu pomarančevcev. Mestece je znan tudi po svojih tradicionalnih jedeh, kot so ribe iz jezera Garda, polenta in risotto. Mesto je tudi odlično izhodišče za raziskovanje okoliških krajev, kot so Salò, Limone sul Garda, Desenzano del Garda in Bardolino.

Limone sul Garda

Slikovite Limone so poleg mesta Sirmione eno bolj turističnih krajev ob Gardskem jezeru. Mesto se nahaja na skrajnem zahodu jezera, obdan z gorami in lepimi plažami. Pomembna dejavnost v Limone sul Garda je pridelava limon, za katere je mesto tudi dobilo svoje ime. Priljubljena turistična destinacija je zaradi svojih kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kot so muzej olj in cerkvi sv. Benedikta in sv. Petra. Uživali boste tudi v dolgi promenadi in slikovitih prizorih jezera, gora in cvetočih rož in palm.

Limone sul Garda je tudi priljubljena med jadralci, windsurferji in kajakaši zaradi ugodnih vetrov in valov na Gardskem jezeru. Poleg tega je mesto tudi odlično izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje v okoliških gorah. V bližini mesta se nahaja več drugih turističnih krajev ob Gardskem jezeru, kot so Riva del Garda, Malcesine in Garda, ki jih je mogoče raziskati s čolni ali trajekti, ki vozijo po jezeru. Mi smo jih obiskali z ladjo in priporočam, da jih tudi vi.

Salo

Lago di Garda, Gardsko jezero, Italija, gardsko jezero italija, kam za prvi maj, kam za prvomajske počitnice, prvi maj, prvi maj 2023, prvomajske počitnice 2023, ideje za potovanja, potovanje z otrokom, družinske počitnice, limone sul garda, limone, jezero, jezera, italijanska jezera, home exchange, homeexchange, Sirmione, Sirmone Lago di Garda, Sirmione Gardsko jezero, Limone sul Garda, Garda, Tramesine
Salo, Lago di Garda

Tudi Salo je mestece na zahodni obali Gardskega jezera. Znano je po svojem slikovitem starem mestnem jedru, lepih plažah in bogati kulturni dediščini. Sprehodite se lahko po dolgi promenadi in v kakšni restavraciji poskusite lokalno hrano.

Garda

V antičnih časih je bilo mesto Garda pomemben rimski pristanišče in trgovski center, kar se odraža v ohranjenih arheoloških najdiščih, kot so rimske terme, marmorji in stebra. Srednjeveško središče mesta, ki se razprostira okoli starodavne trdnjave, še vedno ohranja svoj čar z ozkimi ulicami, kamnitimi hišami in slikovitimi trgi. Glavna znamenitost mesta Garda je pristanišče, ki je bilo zgrajeno v srednjem veku in je še vedno v uporabi. Ob obali jezera se razprostira tudi čudovit park.

Lazise

Mesto Lazise je znano po svojem srednjeveškem jedru, lepih plažah in znameniti vinski cesti Bardolino. Stare ulice v srednjeveškem jedru mesta so polne restavracij, kavarn in trgovin, kjer se lahko sprehodite in uživate v živahnem utripu mesta. Lazise ima tudi lepo pristanišče, ki je polno barčic in jaht, ter čudovite peščene plaže, ki so odlične za sončenje in kopanje v toplejšem času. V bližini mesta se nahaja tudi narodni park Monte Baldo.

Lazise, Lazise Gardsko jezero, Gardsko jezero znamenitosti, Lazise obzidje, Lago di Garda, Gardsko jezero, Italija, gardsko jezero italija, kam za prvi maj, kam za prvomajske počitnice, prvi maj, prvi maj 2023, prvomajske počitnice 2023, ideje za potovanja, potovanje z otrokom, družinske počitnice, limone sul garda, limone, jezero, jezera, italijanska jezera, home exchange, homeexchange, Sirmione, Sirmone Lago di Garda, Sirmione Gardsko jezero, Riva del Garda, Garda
Lazise, Lago di Garda

Riva del Garda

Riva del Garda je slikovito mesto na severni obali jezera Garda v Italiji. Leži v pokrajini Trentino v regiji Južna Tirolska. Mesto je obkroženo z gorami in ponuja čudovit razgled na jezero in okoliško pokrajino. Priljubljena turistična znamenitost je tudi srednjeveški grad Rocca, ki se dviga nad mestom in ponuja čudovit razgled na jezero in okoliško pokrajino.

Gardsko jezero in Home exchange

Želiš poceni potovati in večino časa brezplačno potovati? Ne veš kaj je home exchange? Potem preberi tale članek.

Za razgled iz naše hiške na Lago di Garda klikni na spodnji video.

Home exchange Lago di Garda

Gardsko jezero in aktivnosti

Ob Gardskem jezeru lahko kolesarite, saj so kolesarske poti zelo lepo urejene. Od konca marca do novembra lahko obiščete zabaviščni park Gardaland, v bližini pa je tudi Safari park za otroke. V poletnih mesecih se lahko v jezeru tudi kopate. In ne pozabite, po jezeru se lahko vozite z ladjicami in trajektom.

Dodaj odgovor