DarilaDIY ustvarjanjePraznikiProsti časValentinovoZima

Kdaj je valentinovo in kako ga lahko praznujemo

Kako to misliš kdaj je valentinovo? Valentinovo je tik pred vrati! Še 14 dni in bo tu! Največji praznik ljubezni, ki se praznuje 14. februarja vsako leto. Torej, letos je valentinovo v torek, 14. 2. 2023.

valentinovo, kdaj je valentinovo, rože za valentinovo, šopek za valentinovo, valentinova tortica, darilo za valentinovo, valentinovo darilo zanj, tulipani, nageljni, šopek rož, vrtnice, darilo zanjo, valentinovo darilo zanjo

Kaj je valentinovo

Valentinovo je praznik zaljubljencev. Dan je posvečen spominjanju na sv. Valentina, kristjanskega mučenika, ki je živel v 3. stoletju. Po legendi je sv. Valentin združeval zaljubljene pare, tudi v časih, ko je bilo zakonsko združevanje prepovedano z zakonom. Zdaj se praznik obeležuje z izmenjavo daril, vabil, voščilnic in ljubezenskih izpovedi med partnerji.

Kako praznovati valentinovo?

Praznovati valetinovo ali ne, to je zdaj vprašanje. Ali s praznovanjem ljubezni res samo podpiramo kapitalizem in amerikanizacijo? Naj se vsak odloči zase. Če ti praznovanje veliko pomeni, zakaj ne. Če si na nevtralnih tleh glede praznovanja pa vseeno sprejmeš razlog za praznovanje, why not.

Romantična valentinova večerja

Svojo boljšo polovico za valentinovo preseneti z doma narejeno romantično večerjo ali sladico. Na primer valentinovo tortico z jagodami. Lahko pa obiščeta restavracijo, v katero si že dolgo želita.

Darila za valentinovo

Svojemu partnerju podari nekaj, kar mu bo všeč. S klasiko verjetno ne moreš zgrešiti. To so darila, kot so cvetje, knjige ali čokolada. No, jaz se nič od tega ne bi branila (pa četudi si lahko vse to kupim sama). Sploh bio fairtrade komplet čokolad Chocolate and Love, ki so že pakirane v lični embalaži (moj naj okus je z morsko soljo in karamelo). Pošljite svojemu partnerju ljubezensko sporočilo, izkažite svoje občutke in izrazite hvaležnost za njegovo prisotnost v vašem življenju. Najpomembnejša je pozornost – čas, ki ga namenita drug drugemu.

Skupna aktivnost

Preživite nekaj časa skupaj s svojim partnerjem. Obiščite kino, koncert ali pa samo pojdite na kavo in sprehod.

Potovanje ali valentinov izlet

Skupaj si oglejta kakšno novo mesto ali pa pojdita na romantičen izlet. Eden izmed mojih predlogov je obisk tega jezera.

Kako praznovati valentinovo z otroki

Seveda lahko tudi z otroki praznujete valentinovo. Ni nekaj najboljšega, da imate izgovor za ustvarjanje? Otroci lahko izdelajo darila ali voščilnice za svoje starše, sorojence ali za prijatelje. Reciklirate lahko odpadni material ali pa ustvarite nekaj čisto novega.

Svoj dom lahko okrasite z valentinovimi okraski in tako ustvarite praznično vzdušje. Idej je neskončno. Midve sva uporabili prazne rolice wc papirja in slamice.

Z otroki se lahko lotite tudi peke valentinovih piškotov in slaščic. Za piko na i pobrskaj po zgodbah o ljubezni in otroku preberi kakšno pravljico o ljubezni. To je lahko knjiga o ljubezni do partnerja (npr Romeo in Julija), svojih prijateljev ali pa sebe. Kaj ni ljubezen čudovita?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja